Ett flerfamiljshus med gult tegel och balkonger

Kvarteret Ådan innehåller yteffektiva hyresbostäder i centrumnära läge. Kvarteret består av en byggnad i två delar. Den ena delen har tre våningar och den andra har fyra. Båda delarna har ett gemensamt trapphus med hiss. Lägenheterna i plan 1-3 har invändiga korridorer. Lägenheterna på plan fyra har loftgångar. Samtliga lägenheter i hela huset kan nås utan trappor. I markplan ligger alla lägenhetsförråd, rum för källsortering och den gemensamma tvättstugan.

Kvarteret Ådan ligger i stadsdelen Väster och består av yteffektiva tvåor och treor. Ådan är ett lågenergihus och byggnaden har solceller på taket. 

I mitten av juni 2020 inledde vi arbetet med vårt nya kvarter Ådan och i slutet av 2021 stod de 25 lägenheterna inflyttningsklara.

Väster

Väster är omtyckt för sina grönskande ytor och lugna kvarter med närhet till både centrum och natursköna promenadstråk. En promenad till centrum tar cirka 15 minuter. Föredrar man buss går den från den närliggande Trollebergsvägen. I omgivningen finns det livsmedelsbutiker samt pizzeria.

Snabbfakta

Adress: Ådasvängen 1

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2022

Antal lägenheter: 25

Antal våningar: 3-4

Hiss: Ja

Arkitekt: Kamikaze Arkitekter AB