Kedjehus i solen

Radhus nära natur, service och skola

Enplans radhus och kedjehus i sydvästra hörnet av Veberöd, där det gamla tegelbruket en gång låg, var färdigbyggda 2018. Husen ligger där tätorten möter landsbygden, men inte långt ifrån skola och centrum. Kvarteret innehåller 37 hyresrätter på 2-4 rum och kök.

Veberöd

Veberöd, med cirka 4000 invånare, ligger naturskönt vid Romeleåsens fot, ungefär två mil från Lund. Strax utanför samhället ligger Krankesjön, en av Sveriges mest kända fågelsjöar, samt Häljasjön och Vombsjön med fina badplatser. Här finns också gott om strövområden, bland annat naturreservatet Veberöds ljung. I byn finns bland annat två livsmedelsbutiker, vårdcentral, bibliotek, förskolor och skolor. Föreningslivet är aktivt, med bland annat fotbollsklubb, scoutkår, badmintonklubb och handbollsklubb.

Cykelrum: Nej 

Barnvagnsrum: Nej

Parkering: De större rad-/kedjehusen (4 rok samt 3 rok) har ett tillhörande garage samt en asfalterad uppställningsplats för bil på den egna tomten. De mindre radhusen (2 rok och 3 rok) har en asfalterad uppställningsplats för bil på den egna tomten. Det finns även parkering för gäster i området.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Samtliga lägenheter har en häckomgärdad tomt med uteplats, träd, gräs och gångar. Uteplatsen och gångarna är belagda med betongplattor. Vissa uteplatser kan ha nivåskillnader i gräs och plattytor. Hyresgästen ansvarar för skötseln av tomten som tillhör lägenheten.

Tvättutrustning: Samtliga radhus har tvättmaskin och torktumlare (Energiklass A) i badrum under bänkskiva samt väggskåp.

Diskmaskin: Ja

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Husen värms med vattenburna golvvärmesystem med från- och tilluftsvärmepump som uppvärmningskälla. Varje radhus har en egen eldriven värmepump placerad i förråd eller badrum. Husen är lågenergihus, vilket innebär att de är byggda med höga krav på täthet. Lägenheterna ventileras via från- och tilluftssystem med värmeåtervinning. I hyran ingår inte kostnader för el, värme och varmvatten.Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för respektive lägenhet.

Förråd: Lägenheterna med garage har ett förråd som är placerat i anslutning till garaget. Radhuslägenheter som ej har garage har ett friliggande förråd på den egna tomten.

    Karta över området

Snabbfakta 

Adress: Tegelmästarevägen 41-59 (ojämna nr) Dolomitgatan 1-16 Dolomitgatan 18-38 (jämna nr)

Hustyp: Kedje- respektive radhus i ett plan

Färdigställt: 2018

Ombyggt:

Antal lägenheter: 37

Antal våningar: 1

Hiss: Nej

Arkitekt: Ingemar Jönsson/ Arnth Gilenholt, Jaenecke Arkitekter