Radhus i solen

Humlan. Kvarteret består av en liten radhuslänga med tre seniorlägenheter, som är anpassade för äldre med funktionshinder.

Den lilla radhuslängan smälter väl in i den äldre gatuthusbebyggelsen på Läkaregatan. De tre lägenheterna har uteplats och tomt i väster intill Veberödsbäcken, som slingrar sig igenom samhället.
Lägenheterna erbjuds i första hand till bostadssökande som har beviljats förtur av Vård- och omsorgsförvaltningen. I övrigt erbjuds lägenheterna till äldre bostadssökande i LKFs bokö.

Veberöd

Veberöd, med cirka 4000 invånare, ligger naturskönt vid Romeleåsens fot, ungefär två mil från Lund. Strax utanför samhället ligger Krankesjön, en av Sveriges mest kända fågelsjöar, samt Häljasjön och Vombsjön med fina badplatser. Här finns också gott om strövområden, bland annat naturreservatet Veberöds ljung. I byn finns bland annat två livsmedelsbutiker, vårdcentral, bibliotek, förskolor och skolor. Föreningslivet är aktivt, med bland annat fotbollsklubb, scoutkår, badmintonklubb och handbollsklubb.

Cykelrum: 

Barnvagnsrum: Nej

Parkering: LKF har inga p-platser som tillhör fastigheten

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Trädgård med uteplats i västerläge.

Tvättutrustning: Tvättutrustning ingår som standard.

Diskmaskin:

El: Hushållsel ingår inte hyran

Värme/vatten: Ingår inte i hyran

Förråd: Ja

   

Snabbfakta

Adress: Läkaregatan

Hustyp: Radhus

Färdigställt: 1989

Ombyggt:

Antal lägenheter: 3

Antal våningar: 1

Hiss: Nej

Arkitekt: Jan-Christer Ahlbäck