En fastighet

Kvarteret Vapenhuset ligger strax intill busstationen i Södra Sandby, med bekvämt gångavstånd till centrum. Området består av ett flerfamiljshus byggt 2013 samt fyra hus (tre flerfamiljshus och en radhuslänga) byggda på 1960-talet.

Huset från 2013 är byggt i vinkel med fyra våningar. Här finns 14 lägenheter samt 10 servicebostäder som hyrs av Vård- och omsorgsförvaltningen. Det är byggt för att vara energieffektivt och kan klassas som ett minienergihus. Solfångare hjälper till att värma upp varmvattnet. Lägenheterna har indragna skyddade balkonger, vissa med inglasning. På bottenplan har lägenheterna uteplats.

I de äldre husen finns totalt 32 lägenheter som alla har balkong eller uteplats. De mindre lägenheterna har fransk balkong.

Södra Sandby

Södra Sandby, knappt en mil öster om Lund, är den näst största tätorten i Lunds kommun med drygt 7000 invånare. Här finns förskolor, skolor (F-9), vårdcentral och bibliotek. I byns centrum finns bland annat en större livsmedelsbutik och apotek. Naturen finns inpå knuten, och här finns friluftsbad och flera idrottsföreningar. Med busslinje 166 (Lundalänken) kommer du in till Lund på mindre än en halvtimme.

Cykelrum: Endast i det nyare huset.

Barnvagnsrum: Endast i det nyare huset.

Parkering: Parkeringsplatser och garage finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Hyresgästlokal: Ja, på Östanbäcksvägen

   

Balkong/terrass/trädgård: Det nyare huset har indragna skyddade balkonger. Vissa är inglasade. Lägenheter i markplan har uteplats. I det äldre huset har lägenheterna balkong alternativt fransk balkong. Lägenheter i markplan har uteplats.

Tvättutrustning: I det nyare huset finns tvättutrustning som standard i samtliga lägenheter. Det äldre husen har gemensamma tvättstugor.

Diskmaskin: I det nyare huset finns diskmaskin som standard i samtliga lägenheter.

El: Hushållsel ingår inte i hyran.

Värme/vatten: Värme ingår, varmvattenförbrukning debiteras separat.

Förråd: I de nyare huset ligger förråden (3-5 kvm) på översta våningen. I de äldre husen ligger förråden (3 kvm) i källaren.

    Karta över området


 

Snabbfakta 

Adress: Allégatan 25 (nyare huset) samt Allégatan 27 A-D – 29 A-F (äldre husen)

Hustyp: Flerfamiljshus. I den äldre delen finns även en radhuslänga

Färdigställt: 1963

Ombyggt: 2013

Antal lägenheter: Totalt 56. I det nyare huset finns 14 lägenheter samt 10 servicebostäder som hyrs av Vård- och omsorgsförvaltningen. I det äldre husen finns 32 lägenheter

Antal våningar: Det nyare huset har fyra våningar. De äldre husen har två våningar

Hiss: Bara i det nya huset på Allégatan 25

Arkitekt: Arkitekt i detaljplane- och ramhandlingsskede: MÖLLER Arkitekter. Arkitekt i detaljprojekteringsskede: NP Arkitekter (avser huset som är byggt 2013)