En utsikt över ett bostadsområde med röda tegelbyggnader, en lekplats, och träd med höstfärger. En

Snödrivan 2 är en nyare del av Klostergården, byggt 1998 med Leif Hörberg som arkitekt. Här finns 58 lägenheter som alla har uteplats eller balkong.

I kvarteret finns 58 lägenheter fördelade på två fyravåningshus. Lägenheterna på bottenplan har uteplats och häckomgärdad tomt, övriga lägenheter har balkong. På den stora innergården finns lekplats, sittgrupper och såväl nyplanterade som äldre träd. Vid Sunnanväg finns ett parkeringshus i tre våningar.

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Snabbfakta

Adress: Östanväg 4-12

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 1997

Antal lägenheter: 58

Antal våningar: 4

Hiss: Ja

Arkitekt: HLAB Arkitektkontor

Förråd: På vinden.

Parkering: Parkeringsplatser utomhus samt enskilda garage finns på andra sidan Östanväg. Parkeringshus finns i närområdet. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Cykelrum: I källaren, port 8-12.

Barnvagnsrum: Ja, i källaren på Östanväg 10.

Hyresgästlokal: Ja, på Östanväg 4-6.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: De flesta lägenheter har balkong i söder eller väster. Lägenheterna i bottenplan har uteplats som är avgränsad med häck.

Tvättutrustning: Egen tvättutrustning i alla lägenheter.

Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval.

Värme/vatten: Komfortvärme (21 grader ingår i hyran).

    En områdeskarta över området Klostergården