En modern flervåningsbyggnad med balkonger, omgiven av parkerade bilar under en klar himmel. Fasade

Det nio våningar höga huset är byggt 2007, samtidigt som torget fick en rejäl uppfräschning. Lägenheterna ger ett luftigt intryck med den generöst tilltagna takhöjden 2,6 m. Samtliga lägenheter har balkong. Två etagelägenheter har dessutom takterrass.

Från de översta våningarna har du milsvid utsikt. Från Karhögstorg är det nära gång- och cykelavstånd till Stadsparken och Lunds centrum.

I huset finns 63 lägenheter varav sex är byggda i etage. I husets bottenplan ligger butikslokaler. Under Karhögstorg finns garage med 73 parkeringsplatser. Huset är byggt av LKF 2007 med Mårten Belin som arkitekt.

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Cykelrum: Ja

Barnvagnsrum: Nej

Parkering: Varmgarage som kan nås via hiss.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Alla lägenheter har balkong. Etagelägenheterna har dessutom terrass på våning 9.

Tvättutrustning: Egen tvättutrustning i badrummet i samtliga lägenheter. I etagelägenheterna finns separata tvättenheter.

Diskmaskin: Diskmaskin finns som standard i alla lägenheter.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Individuell mätning av varmvatten och värmeförbrukning. Preliminär debitering varje månad. En gång om året görs en avräkning då beloppet regleras.

Förråd: I källaren 

    Karta över området

 

Snabbfakta

Adress: Mellanvångsvägen 2 A-C

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2007

Antal lägenheter: 63

Antal våningar: 2-9

Hiss: Ja

Arkitekt: Mårten Belin, SYD ARK Arkitekter AB