Regnbågen kollektivhus

En solig utemiljö med gröna träd och gräs, en röd tegelbyggnad i bakgrunden. En växthusstruktur och

Huset ligger mitt i kvarteret Regnbågen som är byggt 1989, som LKFs första kollektivhus. Kollektivhuset Regnbågen passar dig som vill ha gemenskap och trivsel i ditt boende. Bland annat lagar man gemensamma middagar i flera gånger i veckan.

Kollektivhuset är byggt i tre plan inklusive källarplan. I huset finns 20 lägenheter, som är något mindre än lägenheterna i jämförbara vanliga bostäder. I gengäld finns stora gemensamma utrymmen i huset, till exempel matsal, kök, TV-rum, bastu, motionsrum samt hobby- och verkstadslokaler. Dessutom finns gästrum på källarplanet. 

För att vara hyresgäst i kollektivhuset måste man vara medlem i den ekonomiska förening som hyr huset av LKF och i sin tur hyr ut lägenheterna till hyresgästerna. Föreningen svarar för städning av gemensamma utrymmen, skötsel av utemiljön samt underhåll och förvaltning. Detta kompenseras med reducerad hyra.
Till föreningens webbplats >>

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Snabbfakta

Adress: Sunnanväg 235-237

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 1997

Antal lägenheter: 19+1 lägenhet med tre uthyrningsrum

Antal våningar: 2

Hiss: Nej

Arkitekt: HLAB Arkitektkontor Rolf Lindström & Leif Hörberg

Förråd: Ja, i källaren

Parkering: Parkeringsplatser utomhus samt enskilda garage finns i anslutning till bostadsområdet. Parkeringshus finns i närområdet. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Cykelrum: Ja, i garage.

Barnvagnsrum: Ja.

Hyresgästlokal: Ja, Regnbågsgången 22.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: De flesta lägenheter har balkong i söder eller väster. Lägenheterna i bottenplan har uteplats.

Tvättutrustning: Tvättstuga finns. Egen tvättmaskin kan installeras som tillval.

Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval.

Värme/vatten: Komfortvärme (21 grader ingår i hyran).

    En områdeskarta över området Regnbågen