Pedellen (huset)

Dövtumsskolan i Lund

Kvarteret Pedellen består av sju 1½-planshus byggda 1965 samt ett hus byggt 2010 (huset kallas likt kvarteret för Pedellen). Området gränsar till Östervångsskolans park, och på kort gångavstånd finns Botaniska trädgården och Mårtenstorget.

Husen från 1965 har tidigare varit ett äldreboende, men är sedan 2006 tillgängligt för alla hyresgäster. Här finns 62 lägenheter fördelade på fem tvåvåningshus. 32 lägenheter är enrummare, 30 är tvårummare och en är en fyrarummare. Alla tvårummare utom en ligger i bottenplanet och har uteplats. Övriga lägenheter ligger på ovanvåningen.

Huset Pedellen, byggt 2010, har åtta lägenheter, fördelade på två ettor och sex treor. I markplan finns två treor, en i vardera gavel, med två ettor emellan. Lägenheterna i markplan har uteplatser i västerläge. Via utvändiga trappor nås plan två, med entré till fyra treor i två plan. Etagelägenheterna har balkong/terrass i båda planen.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Cykelrum: Ja

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: P-platser finns att hyra. Publiceras på lkf.se

Hyresgästlokal: Nej

 

   

Balkong/Terass/Trädgård: Balkong eller uteplats

Tvättutrustning: Egen tvättmaskin i lägenheterna.

Diskmaskin: Diskmaskin finns i trerummarna, men inte i ettorna

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Individuell värmemätning

Förråd: Ja

    karta över området pedellen

Snabbfakta 

Adress: Pedellgatan 1 L-T

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2011

Antal lägenheter: 8

Antal våningar: 3 våningar

Hiss: Nej

Arkitekt: Björn Hegelund