Ingång till ett grått 3-våningshus.

På bara några minuters promenadavstånd ligger Linero torg, Vikingaskolan (F-9) och idrottsanläggningen Vikingahallen. Här finns också en stor livsmedelsbutik, Vårdcentral, Apotek, Bibliotek och stora grönområden, bland annat Tre Högars Park.

Området ligger söder om Vikingavägen och har 323 lägenheter på 1-5 rum och kök. Lägenheterna på bottenplan har uteplats och övriga lägenheter har balkong. Många balkonger är inglasade.

Under 2015-2018 gjorde vi, etappvis, en omfattande modernisering av området. Bland annat gjordes stambyte, helrenovering av badrum och tillbyggnad av nya entréer. Trapphusen renoverades och kompletterades med postboxar i entrén och barnvagnsförråd. Även utemiljön fick en total översyn.

Namnet Eddan har anknytning till nordisk mytologi. Poetiska Eddan var en samling dikter om nordisk mytologi medan Snorres Edda var en handbok i skaldekonst.

Linero och Mårtens Fälad

Linero har genomgått en förnyelse, som blev ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustades upp rejält och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet var att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter. Du tar dig även enkelt till centrala Lund med buss.  

Cykelrum:

Barnvagnsrum:

Parkering: Det finns fyra platser med installerad laddstatione och 12 platser som är förberedda för laddning. Totalt 16 platser med uttag.

Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18

   

Balkong/Terass/Trädgård: Uteplats eller balkong

Tvättutrustning

Diskmaskin

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten:

Förråd:

    karta över området eddan

Snabbfakta 

Adress:
Vikingavägen 2-28 (jämna nummer)

Hustyp:
Flerfamiljshus

Färdigställt: 
1969-1972

Antal lägenheter:
323

Antal våningar:
1-3 våningar

Hiss:
Nej