Flervåningshus med balkonger klädda i bruna tegelstenar. Balkongerna har genomskinliga räcken som i

Mitt mellan Norra Fäladens centrum och den uppväxta lummiga Borgarparken står två hus med sammanlagt 106 hyresbostäder på 1- 4 rum och kök färdigställda 2020. De ljusa lägenheterna har generösa gemensamma ytor med kök och vardagsrum samt balkong.

Här finns en liten lekplats i sydväst och en fin utemiljö i nordost med utsikt över parken. Tandläkarmottagningen i bottenvåningen på det norra huset och de genomtänkta materialvalen kopplar på ett naturligt sätt ihop byggnaderna med resten av torget och dess affärer och verksamheter.

Det finns två bilpoolsbilar tillgängliga på Fäladstorget. På Fäladstorget finns också 12 parkeringsplatser som hyrs ut till våra hyresgäster i Norra Bullerbyn. Övriga parkeringar på Fäladstorget är offentliga parkeringar och betalas i betalautomat.

 

Norra Fäladen

Mitt i området ligger Fäladstorget, som genomgick en större om- och tillbyggnad 2007. Här finns bland annat livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. I den västra delen av Norra Fäladen ligger ett av Lunds största grönområden, Sankt Hans backar. Norra Fäladen ligger norr om trafikleden Norra Ringen och en cykeltur till Lunds centrum tar 10-15 minuter. Området byggdes till större delen under slutet av 1960-talet.

Snabbfakta

Adress: Fäladstorget 1 A-E

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2020

Antal lägenheter: 106

Antal våningar: 8

Hiss: Ja

Arkitekt: I gestaltningsskede, Gunilla Svensson arkitektkontor AB. I detaljprojekteringsskede, Jaenecke arkitekter AB.

Förråd: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd om ca 2-4 kvm.

Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra på Fäladstorgets parkering. Parkering- och garageplatser finns att hyra i angränsande Kvarteret Rådhusrätten.

Cykelrum: Cykelförråd finns i källare i norra huset och i markplan i södra huset.

Barnvagnsrum: Barnvagnsrum finns i källare i norra huset och i markplan i södra huset.

Hyresgästlokal: Nej.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Tvättutrustning: För 1 och 2 rum och kök finns kombimaskin som tillval. 1 rum och kök i södra huset har ej möjlighet att välja kombimaskin som tillval. 3 och 4 rum och kök har golvstående tvättmaskin och torktumlare som standard. I respektive hus finns gemensam tvättstuga.

Diskmaskin: Diskmaskin finns i alla lägenheter utom i 1 rum och kök.

Värme/vatten: Husen är lågenergihus, vilket innebär att de är byggda med höga krav på täthet. Ventilationen sker med ett mekaniskt till- och frånluftsystem med värmeåtervinning. På taken finns solceller som täcker behovet av fastighetsel. Husen värms upp med fjärrvärme, som är fossilbränslefri till 98 procent. Lägenheterna harvattenburet radiatorsystem.