Flerfamiljshus med långa trappor som leder upp till entrédörrarna

Mjölet. Här bor du nära naturen, med egen balkong eller uteplats. En cykeltur till Dalby centrum tar bara några minuter.

Bostadsområdet ligger i Pinnmöllan i östra Dalby, som är en väl bevarad del av Dalby fälad. Detta var tidigare gemensam betesmark för byns bönder. I området finns såväl sankmark som torr hedmark med en rik och varierad växtlighet.

I området finns totalt 122 lägenheter, byggda 1981-82. 34 av lägenheterna ligger i en- eller tvåplans radhus medan övriga lägenheter ligger i tvåplans flerfamiljshus. Lägenheterna på andra våning har ingång via utvändig trappa och loftgång.

Till alla lägenheter på markplan hör uteplats medan lägenheterna på andra våningen har balkong. Centralt i kvarteret ligger en grönyta med lekplats.

Dalby

I Dalby finns naturen nära och strövområden som Dalby Söderskog och Billebjer ligger inpå knutarna. Byn har gamla anor, och är bland annat känd för Dalby kyrka, som är Nordens äldsta bevarade stenkyrka. Dalby har cirka 7 000 invånare. I byn finns ett centrum med bland annat mataffär, apotek, vårdcentral och bibliotek. Bussförbindelserna är goda, och man tar sig lätt till bland annat Lund och Malmö.

 

Cykelrum: Nej

Barnvagnsrum: Nej

Parkering: P-platser utomhus och kallgarage finns att hyra. Ledig platser publiceras på lkf.se. Besöksparkering finns.

Hyresgästlokal: Gästernas hus

   

Balkong/terrass/trädgård: Alla lägenheter har balkong eller uteplats

Tvättutrustning: Tvättutrustning är standard i radhusen. I flerfamiljshusen är det inte möjligt att installera tvättutrustning. Den tvättutrustning som finns kvar i flerfamiljshusen idag plockas bort vid omflyttning.

Diskmaskin: Diskmaskin går att installera som tillval.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Ingår i hyran.

Förråd: Ja

    Karta över området

Snabbfakta 

Adress: Mjölvägen 1-88

Hustyp: Flerfamiljshus och radhus

Färdigställt: 1982

Ombyggt: 

Antal lägenheter: 122

Antal våningar: Radhus i ett eller två plan samt flerfamiljshus i två plan. I flerfamiljshusen nås lägenheterna på våning två via utvändiga trappor och loftgångar

Hiss: Nej

Arkitekt: Tomas Wahlberg