Två lägenhetshus bland grönskande träd och buskar

Bo med fantastisk utsikt över de skånska landskapet, i den expansiva östra delen av Lund

Ovanpå livsmedelsbutiken mitt på Linero torg ligger det två punkthus med 10 respektive 14 våningar med totalt 82 lägenheter. Storleken på lägenheterna varierar mellan 1 rok och 3 rok. De inglasade balkongerna och den stora gemensamma skyddade takterrassen erbjuder hyresgäster fina odlingsmöjligheter. Närheten till butiker och annan service tillsammans med fantastisk utsikt över det vackra skånska landskapet är också kvalitéer utöver det vanliga.

Linero och Mårtens Fälad

Linero har genomgått en förnyelse, som blev ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustades upp rejält och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet var att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter. Du tar dig även enkelt till centrala Lund med buss.  

 

Cykelrum: Ja, i källaren

Barnvagnsrum: Ja, i källaren

Parkering: I garaget under bostadshusen finns parkeringsplatser att hyra. Lediga p-platser publiceras på lkf.se. Gästparkering finns i närområdet.

Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18

   

Balkong/terrass/trädgård: 2 rok och 3 rok har inglasad balkong. 1 rok saknar balkong. Stor, gemensam takterrass.

Tvättutrustning: I båda husen finns gemensam tvättstuga. Egen tvättutrustning går att installera som tillval.

Diskmaskin: 2 rok och 3 rok: Diskmaskin finns som standard. 1 rok: Diskmaskin kan installeras som tillval.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Värme ingår, varmvattenförbrukning debiteras separat

Förråd: Till varje lägenhet hör ett förrådsutrymme om ca 3-4 kvm, som finns i källaren eller på plan 2 eller 3 i respektive bostadshus.

   

Snabbfakta 

Adress: Iduns plats

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2016

Antal lägenheter: 82 hyreslägenheter samt 12 servicelägenheter

Antal våningar: 10 resp 14 våningar

Hiss: Ja

Arkitekt: Framtagande förfrågningsunderlag: Lasse Vretblad, Arkitektmagasinet AB. Detaljprojektering: Ulf Hansson, Hansson Projektcoordinering AB