Precis som våra andra områden på Gunnesbo präglas Flintyxan av grönska och växtlighet. Stora delar av området är även fritt från bilar. 2012 kompletterades den sydöstra delen av Flintyxan med 12 lägenheter och ett gruppboende.

I området som är byggt 1982 finns 202 lägenheter fördelade på 28 hus i 2-5 plan. De högsta husen ligger närmast Gunnesbovägen och bildar en avslutning av området mot norr. Övriga hus ligger utspridda kring smala vindlande gångvägar i en sluttning mot Gunnesboparken. Lägenheterna på markplan har uteplats medan övriga lägenheter har balkong eller loftgång.

De 12 lägenheterna som byggdes 2012 är i storlekarna 2 rok, 4- och 5 rok. Fyrarummarna är radhus i två plan, kvarterets enda radhus.

Samtidigt som nybyggnationen, byggdes fler balkonger till lägenheterna på Gunnesbovägen 215 och antalet garageplatser i kvarteret kompletterades.

Gunnesbo

Gunnesbo i nordvästra Lund, ligger norr om Norra Ringen och Fjelievägen, cirka 3,5 km från Lunds centrum. Större delen av området byggdes under 1980-talet.  Här finns en järnvägsstation, Gunnesbo station, som ger goda pendlingsmöjligheter. I närheten ligger Mobilia Lund med flera stora livsmedelsbutiker, och shoppingcentret Nova Lund.

Cykelrum: Ja

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: Enskilt garage eller p-plats utomhus. Det finns fyra installerade laddplatser och 12 platser är förberedda, totalt 16 laddplatser.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/Terass/Trädgård: Balkong eller uteplats

Tvättutrustning: På Dösvägen och i de nyare husen på Gunnesbovägen finns egen tvättutrustning i lägenheterna. Övriga lägenheter har gemensam tvättstuga i respektive hus, antingen i markplan eller i källarplan. I vissa lägenheter går det att installera tvättmaskin som tillval.

Diskmaskin: Diskmaskin går att installera som tillval.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Dösvägen: Komfortvärme (21 grader ingår i hyran). Individuell varmvattenmätning. Gunnesbovägen, byggår 1983: Komfortvärme (21 grader ingår i hyran). Varmvatten ingår i hyran. Gunnesbovägen, byggår 2012: Värmekostnad ingår i hyran. Individuell varmvattenmätning.

Förråd: Bostäderna på Dösvägen har förråd i lägenheten. Övriga förråd finns antingen i lägenheten, i trapphuset eller i källarplan.

    karta över området flintyxan

Snabbfakta 

Adress: Gunnesbovägen 203-237, Dösvägen 1-37 (ojämna nummer)

Hustyp: Flerfamiljshus och radhus

Färdigställt: 1983

Ombyggt: 2012

Antal lägenheter: 189

Antal våningar: 2-5 våningar

Hiss: Hiss finns på Gunnesbovägen 203-215 (loftgångshus). Övriga hus har inte hiss

Arkitekt: Bo Sjöström och Lennart Fredriksson (byggår 1983), Leif Hörberg (byggår 2012)