Gult tegelhus i 6 våningar.

De 22 lägenheterna är avsedda för äldre som prioriterar god tillgänglighet. De tilldelas i första hand bostadssökande som har beviljats förtur av Vård- och omsorgsförvaltningen.

Havamals seniorlägenheter ligger i ett sex våningar högt punkthus byggt 1993 med Lotta Sundström och Rolf Lindström som arkitekter.

Samtliga lägenheter har inglasad balkong, ofta med fantastisk utsikt. Det har man också från den gemensamma, delvis inglasade terrassen högst upp i huset. En gemensam lokal finns dessutom i husets bottenvåning.

Linero och Mårtens Fälad

Linero har genomgått en förnyelse, som blev ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustades upp rejält och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet var att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter. Du tar dig även enkelt till centrala Lund med buss.  

Cykelrum:

Barnvagnsrum:

Parkering:

Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18

   

Balkong/Terass/Trädgård: Samtliga lägenheter har inglasad balkong. Högst upp i huset finns en gemensam, delvis inglasad terrass.

Tvättutrustning

Diskmaskin

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten:

Förråd:

    karta havamal och oden

Snabbfakta 

Adress: 
Emblas gata 1

Hustyp:
Flerfamiljshus

Färdigställt:
1993

Antal lägenheter: 
22

Antal våningar:
1-6 våningar

Hiss:
Ja