Ett flerfamiljshus med tegelfasad

Excellensen. De gröna gårdarna i området bjuder in till lek och gemenskap. Alla lägenheter har uteplats eller balkong. Husen är byggda med stor variation i höjd och utformning.

Excellensen omfattar 190 lägenheter i varierande storlek. Området ritades av Bo Sjöström och Lennart Fredriksson och stod klart 1992. Husen är fördelade på sju husgrupper med stor variation i höjd och utformning liksom i utformning av lägenheter och gårdar.

Det fem våningar höga huset i områdets nordöstra hörn ger Excellensen en karaktäristisk profil. Alla lägenheter har uteplats eller balkong, i vissa fall inglasad. Husen är grupperade kring sju gröna, bilfria gårdar.

Värpinge

Värpinge, som ligger i västra Lund, omfattar både gamla Värpinge by och nyare bostadsområden, de flesta byggda i början av 1990-talet. I utkanten av Värpinge ligger naturreservatet Rinnebäcksravinen, som är ett populärt strövområde. Det är cirka två kilometer till Lunds centrum, och drygt en kilometer till shoppingcentret Nova Lund. I området finns Fågelskolan (F-9) och Gråsparvsskolan (F-4). I Värpinge finns ett litet stadsdelscentrum med närbutik och pizzeria.

Cykelrum: Ja

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: Parkering (både utomhusplatser och enskilda garage) finns på fyra platser i anslutning till bostadsområdet. Lediga platser publiceras på lkf.se

Hyresgästlokal: Ja, Tage Erlanders väg 22

   

Balkong/Terass/Trädgård: De flesta lägenheter har balkong eller uteplats. Uteplatserna ligger huvudsakligen åt söder eller väster.

Tvättutrustning: Egen tvättutrustning finns i alla lägenheter.

Diskmaskin: Diskmaskin kan installeras som tillval i de flesta lägenheter.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Komfortvärme (21 grader ingår i hyran)

Förråd: Varje lägenhet har förråd antingen i lägenheten eller i källarplan i närliggande byggnad.

    karta över området excellensen

Snabbfakta

Adress: Tage Erlanders väg 21-97, Tage Erlanders väg 22-78 och Östen Undéns gata 2-58

Hustyp: Flerfamiljshus i 2-5 våningar samt 1- och 2-plansradhus

Färdigställt: 1991

Antal lägenheter: 190

Antal våningar: 1 och 2 i radhusen och 2-5 våningar i flerfamiljshusen

Hiss: Ja, vid 3 våningar och uppåt

Arkitekt: Bo Sjöström och Lennart Fredriksson, K-konsult