Områdesbild Pilgrimen

Fyll på med text

 

Södra Råbylund

I Södra Råbylund, cirka 2,5 km öster om Lunds centrum, växer en ny, modern stadsdel fram. Här kommer på sikt att finnas en blandad bebyggelse med 1500-2000 bostäder, flera förskolor och skolor, parker, lekplatser och en större damm, Råbysjön.

I närheten ligger Linero torg som har genomgått en stor förnyelse och uppfräschning med bland annat en ny stor livsmedelsbutik och två punkthus. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Denna storsatsning på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Snabbfakta

Adress: Heliga Birgittas gata 2-10, Sankta Magnhilds väg 15

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2023

Antal lägenheter: 113

Antal våningar: 4-5 vångar

Hiss: Ja

Arkitekt: Liljewall arkitekter

Förråd: Till varje lägenhet hör ett förråd om 2-3 kvadratmeter. Det finns vindsförråd i samma hus eller grannhuset eller förråd i fristående utomhusbyggnad.

Parkering: Det kommer finnas garageplatser och parkeringsplatser för uthyrning. Fördelas till högst köpoäng i vår fordonskö. Bilpool kommer att finnas och några parkeringsplatser kommer ha laddstolpe.

Cykelrum: Tre låsta cykelförråd på gården samt cykelställ för gäster. Även ett cykelgarage med reparationsstation. Plats för lådcykel kommer att finnas.

Barnvagnsrum: Ja, i varje trapphus.

Hyresgästlokal: Nej.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: Lägenheter på markplan har uteplats. Mindre lägenheter på våning 2-5, 29-37 kvadratmeter har fransk balkong med undantag vindslägenheter som endast har takfönster. Övriga lägenheter har balkong. De större vindslägenheterna har takterass.

Tvättutrustning: Alla lägenheter har sin egen tvättutrustning. Lägenheter upp till 54 kvadratmeter har kombimaskin – tvätt och tork i samma maskin. Lägenheter 65 kvadratmeter och större har separat tvättmaskin och torktumlare.

Diskmaskin: Ja, standard i alla lägenheter.

El: Elförbrukningen mäts av LKF och debiteras separat för respektive lägenhet. Debitering sker en gång per månad på hyresavin. LKF har elavtalet med Kraftringen och du som hyresgäst har inget eget avtal med elbolag.

Värme/vatten: Husen är lågenergihus, vilket innebär att de är byggda med höga krav på täthet. Lägenheterna har vattenburet radiatorsystem. Förbrukningen av varmvatten mäts och debiteras separat för respektive lägenhet. Värmen ingår i hyran.

   

Inbrottsskydd klass RC 3 med tittöga. Cirka 2,50 meter takhöjd med undantag för vindslägenheter med takhöjd cirka 2,80 meter men med snedtak.