Områdesbild

I Veberöd bor du med naturen inpå knuten. Här har du nära till ett rikt frilutsliv med skog och sjölandskap i närheten. Vebröd ligger strategiskt mellan Lund och Sjöbo. 

I Veberöd har LKF byggt 48 nya bostäder fördelade på 1 rum och kök till 5 rum och kök i kvarteret Knudsgården. På tomten låg tidigare Idalaskolan som nu fått nya lokaler söder om området. Första etappen består av 4 bostadshus som stod klara hösten 2023.

Hus 1 och 2 är fyravåningshus plus vind med 16 lägenheter i varje hus. I dessa hus finns 1:or, 2:or, 3:or och 4:or.

Hus 3 och 4 är låghus i två våningar där alla lägenheter har en egen entré. Dessa två hus är identiska med 8 lägenheter i varje hus. I dessa hus finns 3:or och 4:or samt våra fyra stycken 5:or i etagé.

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Marklägenheterna i låghusen har 2 stycken uteplatser. En på entrésidan som är plattor samt en på trädgårdssidan som är en del gräs och en del plattor.

 

Snabbfakta

Adress: Knudsgången 1 och 2 samt Knudsgången 3 A-G och 5 A-G

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2023

Antal lägenheter: 48

Antal våningar: 2 respektive 5

Hiss: I fyravåningshuset

Arkitekt: Jaenecke Arkitekter AB

Förråd: Till varje lägenhet hör ett förråd om cirka 2-4 kvadratmeter. För Kundsgången 1 och 2 finns förråden på vinden. Kundsgången 3A-G och 5 A-G har förråden placerat i fristående byggnad på gården eller med ingång från utsidan av huset..

Parkering: I området finns 2 parkeringsytor med parkeringsplatser som går att hyra. Elbilsladdstolpar kommer att finnas i begränsad omfattning. Gästparkeringar och handikappgästparkeringar kommer att finnas inne på området.

Cykelrum: I området finns utomhusparkering utan tak för cykel. Det finns även en del låsbara cykelutrymmen som hyrs ut till hyresgäster separat.

Barnvagnsrum: Ja. Plats för barnvagn och rullatorer finns på vinden Knudsgången 1 och 2 och i låsbara utrymmen för Kundsgången 3 och 5.

Hyresgästlokal: Nej.

 

Balkong/Terrass/Trädgård: Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Marklägenheter i Kundsgången 3 och 5 har en liten uteplats på entrésidan och en trädgård.

Tvättutrustning: Samtliga lägenheter har tvättutrustning i lägenheten. 1 r o k har kombimaskin och 2-5 r o k har separat tvättmaskin och torktumlare. Det finns ingen gemensam tvättstuga i området.

Diskmaskin: Diskmaskin finns i alla lägenheter som standard och ingår i hyran.

El: Elförbrukningen mäts av LKF och debiteras separat för respektive lägenhet. Debitering sker en gång per månad på hyresavin. LKF har elavtalet med Kraftringen och du som hyresgäst har inget eget avtal med elbolag.

Värme/vatten: Husen värms med geoenergi och det ingår i hyran. Varmvatten- och elförbrukningen mäts och debiteras separat för respektive lägenhet.

 

Nedan finns bilder på en möblerad trea i Knudsgården. Just denna lägenhet ligger i ett av tvåvåningshusen i markplan. Den är möblerad för en liten barnfamilj. Barnrummet kan även användas som arbetsrum eller gästrum. Det finns både mindre och större lägenheter som passar singelhushållet som den större familjen, eller paret som sålt villan men vill bo kvar i byn.

Ett modernt vardagsrum som leder in till en matplats. I förgrunden syns ett runt soffbord med en vas med rosa tulpaner, böcker och små ljus på. En grå soffa med en pälskast är delvis synlig. Rummet har ljust trägolv, vita väggar och flera dörrar. I bakgrunden syns matplatsen genom en öppen dörröppning med stolar och en fruktskål på bordet.

Den yteffektiva lägenheten har en ljus öppen planlösning mellan köket och vardagsrumet. På markplan har du en väl tilltagen uteplats direkt från vardagsrummet.

Ett välbelyst och mysigt vardagsrum med en neutral färgpalett. Ett stort fönster släpper in naturligt ljus som framhäver de inomhusväxter och buketten med blommor som finns på soffbordet. Möblerna inkluderar en beige soffa med kuddar, ett runt soffbord och en fåtölj.

Ett prydligt sovrum med ett stort fönster som släpper in naturligt ljus. Sängen har en vit gavel och är täckt med ett grått täcke och en blå pläd. Flera kuddar är placerade mot gaveln. På golvet ligger en fluffig vit matta, och vid ena sidan av sängen finns ett litet nattduksbord med en lampa.

En snyggt organiserad köksbänk med en mörk yta. På bänken finns en hög med vita böcker eller tidskrifter som är toppade med en svart cylindrisk behållare, bredvid vilken det står en liten glasvas med lila blommor. Bredvid dessa föremål finns en snyggt vikt ljusfärgad kökshandduk.

En vit keramisk kakfat på en mörk köksbänk. Ovanpå stället finns en samling gula citroner och vita vitlöksklyftor, med ett ensamt rött äpple synligt bakom dem. I bakgrunden finns ett modernt kök med vita skåp och en inbyggd ugn.

Ett barnrum som är väl upplyst och mysigt, med ett stort fönster till höger. Rummet har en enkelsäng med blågrönt överkast och flera mjukdjur på den. Till vänster om sängen finns en vit byrå med en leksaksgiraff bredvid, och ovanför byrån hänger en illustration av en djurfigur. På rummets vänstra sida finns ett barnanpassat bord och stolset, med en gungande fårleksak framför.