Grön spårvagn som passerar ett grått 5-våningshus

Kvarteret Hammocken i södra Brunnshög är byggt längs Brunnshögsgatan. Huset är uppdelat i fyra trapphus med 105 nya hyresrätter på 1 – 4 rum och kök. Merparten av lägenheterna nås via trapphus och några via loftgångar. Lägenheterna är ljusa och välplanerade med fina moderna materialval. Alla lägenheter har egen tvättutrustning. Ett stort antal lägenheter har ett burspråk som hänger ut över Brunnshögsgatan där spårvagnen stannar nästan utanför porten. Färgsättningen på byggnaden är inspirerat av nederländska konstnärer som Rietveld och Mondriaan. I kvarteret finns också en förskola med fem avdelningar med gemensam innergård som kan användas av våra hyresgäster när förskolan är stängd. Här finns en restaurang på markplan och ett underjordiskt garage.

Brunnshög

I nordöstra delen av Lund växer en ny stadsdel fram. Brunnshög siktar på att bli världens främsta forsknings- och innovationsmiljö och är ett föredöme för hållbart stadsbyggande. I framtiden räknar man med att 40 000 människor från hela världen ska arbeta och leva här. I brunnshög finner du en charmig stadsmiljö med spårväg och en plats där hjärta och hjärna möts.

Cykelrum: Ja, finns i källaren

Barnvagnsrum: Ja, finns i källaren

Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra i garaget i källaren under huset. Samtliga garageplatser hyrs ut av LKP. Kontakta deras kundtjänst för frågor.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/Terass/Trädgård: De flesta lägenheter har balkong eller uteplats. Det finns en delad innergård och gård till förskolan som får användas när förskolan har stängt.

Tvättutrustning: Lägenheter 56 kvm och större har golvstående tvättmaskin och torktumlare som standard. För mindre lägenheter finns kombimaskin.

Diskmaskin: Diskmaskin finns som standard i alla lägenheter utom 1 rok. För 1 rok går det inte att beställa diskmaskin som tillval.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Värme ingår, varmvattenförbrukning debiteras separat

Förråd: Ja, finns i källaren

   kartbild över området hammocken  

Snabbfakta

Adress:
Brunnshögsgatan 14 A-B, 16 A-B

Hustyp:
Flerfamiljshus

Färdigställt:
2020

Antal lägenheter:
105

Antal våningar:
5

Hiss:
Ja