En fastighet

I Östra Torns by finns en unik bostadsmiljö där man har man bevarat den gamla bykärnan och kompletterat med nyare bebyggelse som är anpassad till bymiljön. Runt byn ligger åkrar och grönområden.

I takt med att Lund har vuxit har flera byar införlivats med staden och det mesta av den ursprungliga bebyggelsen försvunnit. Östra Torns by är ett undantag. Där har bygatan och en del av byns äldre bebyggelse bevarats in i vår tid och kompletterats med modern bebyggelse. I byn ligger Östra Torns 4H-gård med djur som hästar, getter, får och kaniner.

I Östra Torns by har LKF 46 tvåplans radhuslägenheter byggda 1986 samt två äldre jordbruksbyggnader, kända som Maltes och Gunnars lada, som byggdes om 1996 respektive 2004 till totalt åtta lägenheter i två eller tre plan.

Radhusen som är byggda 1986 ligger grupperade kring fyra gårdar med den skånska fyrlängade gården som förebild. Samtliga lägenheter i Östra Torns by har egen tomt.

Östra Torn

På Östra Torn finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Det finns gott om grönområden och i Östra Torns by finns gammal bymiljö bevarad. På nära gång- och cykelavstånd finns Ideon, LTH, Ekonomicentrum, MAX IV och ESS. Det är cirka 3,5 kilometer till Lunds centrum. På Östra Torn finns flera skolor (F-9) och förskolor. Här finns också Östra Torngården, som är både ett fritidshem och en fritidsgård. I området finns en närbutik, och på Sparta vid Tornavägen finns en större livsmedelsbutik.

 

Cykelrum: Nej

Barnvagnsrum: Nej

Parkering: P-platser finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se. Till vissa radhus hör ett garage. Besöksparkering finns.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Samtliga lägenheter har uteplats.

Tvättutrustning: Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin som standard.

Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Ingår inte i hyran. Varmvattenberedare som värms med el och direktverkande oljefyllda elradiatorer. Några lägenheter har vattenfyllda elradiatorer.

Förråd: Ja

    Karta över området

Snabbfakta 

Adress: Östratornsvägen 1-43 (ojämna nummer), 47-83 (ojämna nummer) samt 6-20 (jämna nummer)

Hustyp: Radhus

Färdigställt: De flesta husen är byggda 1986. 1991 köpte LKF Maltes och Gunnars lada

Ombyggt: Maltes lada byggdes om 1996 och Gunnars lada byggdes om 2003

Antal lägenheter: 56

Antal våningar: 1-3 våningars radhus

Hiss: Nej 

Arkitekt: Fritz Jaenecke Arkitektgrupp