En modern bostadsbyggnad vid Råbysjön med tegel och mörka material, balkonger, parkerade bilar, och

Kvarteret Nymfen, med sina grönskande omgivningar, ligger beläget i den nya stadsdelen Södra Råbylund. Lund centrum nås på cirka 10 min med cykel och motorvägen till Malmö är bara ett par minuters bilväg bort.

Kvarteret består av två hus med totalt 73 lägenheter. Det ena huset är i två plan och har loftgånng. Det andra huset är på 3-4 våningar med hiss. Lägenheterna på markplan har uteplats som omges av antingen häck eller ett räcke. I höghuset är uteplatserna upphöjda en bit ovanför mark. Höghuset har fyra etagelägenheter med två våningar.

Södra Råbylund

I Södra Råbylund, cirka 2,5 km öster om Lunds centrum, växer en ny, modern stadsdel fram. Här kommer på sikt att finnas en blandad bebyggelse med 1500–2000 bostäder, flera förskolor och skolor, parker, lekplatser och en större damm, Råbysjön.

I närheten ligger Linero torg som har genomgått en stor förnyelse och uppfräschning med bland annat en ny stor livsmedelsbutik och två punkthus. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Denna storsatsning på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Snabbfakta

Adress: Hydrologvägen 2, 4 A-R. Geologvägen 5, 7, 9.

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2018-2019

Antal lägenheter: 73

Antal våningar: 2 samt 3-4 våningar

Hiss: Ja, 3-4 våningar

Arkitekt: Sydark Konstruera

Förråd: Till varje lägenhet hör ett förråd inne i lägenheten. Förrådsytan är inräknad i boarean.

Parkering: Ja, finns att hyra på gården. Förberett för elbilladdningsstolpe.

Cykelrum: Nej. Cykelparkering utomhus nära entréer samt på gården.

Barnvagnsrum: Ja.

Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: Lägenheter om 1 rum och kök har fransk balkong, övriga lägenheter har balkong eller uteplats.

Tvättutrustning: I badrum för 1 rum och kök finns kombimaskin (både tvätt och tork) under bänkskiva med väggskåp ovanför. Övriga lägenheter är utrustade med sidoställd tvätt- och torkmaskin i badrum under bänkskiva med väggskåp ovanför.

Diskmaskin: Diskmaskin finns i 2, 3 och 4 rum och kök. 1 rum och kök har ingen förberedelse för diskmaskin och det är inte heller möjligt att välja detta som tillval.

Värme/vatten: Värmekostnad ingår i hyran. Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för respektive lägenhet.

    En områdeskarta över området Nymfen