Kryptan, Södra Sandby

En fastighet i solen

Kryptan omfattar ett helt kvarter centralt i Södra Sandby som stod klart sommaren 2021 med bland annat en ny vårdcentral, femtio lägenheter i varierande storlekar, parkeringar, nytt bibliotek samt tio servicebostäder till vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen.

Revingevägen 7 B består av 4 våningar med loftgång och hiss. Cementblandarvägen 2 har 3 - 5 våningar med hiss och Cementblandarvägen 4 har 5 våningar med hiss.

Nyfiken på lägenheterna? Se filmerna här

Vi var på plats i ett par av lägenheterna innan de var helt färdigbyggda och tittade på planlösningar och material. Tryck på länkarna nedan för att se de olika filmerna:

Kryptan 2 rok 51,4 kvm
Kryptan 3 rok 70,5 kvm

Cykelrum: Ja. Cykelförråd finns i fastigheten.

Barnvagnsrum: Ja. Finns ett rum på adress Cementblandarvägen 2.

Parkering: I kvarteret finns två parkeringsytor en vid parkeringsallé (Cementblandarvägen) och en framför vårdcentralen (Trissogatan). Parkeringsplatser finns att hyra och hyrs ut till sökande i vår fordonskö enligt gällande poängregler. Lediga p-platser publiceras på lkf.se. Observera att det inte finns lika många platser som lägenheter.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. (Ca 5-7kvm)

Tvättutrustning: Samtliga lägenheter har tvättutrustning i lägenheten. 1 rok har kombimaskin och 2-4 rok har separat tvättmaskin och torktumlare. Det finns ingen gemensam tvättstuga.

Diskmaskin: Alla lägenheter har diskmaskin. 1 rok har smala diskmaskiner.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Husen är lågenergihus, vilket innebär att de är byggda med höga krav på täthet. Ventilationen sker med ett mekaniskt till- och frånluftsystem med värmeåtervinning. Husen värms med fjärrvärme och det ingår i hyran. Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för respektive lägenhet.

Förråd: Vindsförråd på ca 4-5 kvm finns till varje lägenhet.

   

Snabbfakta 

Adress: Cementblandarvägen 2 och 4, Revingevägen 7B

Hustyp: Flerfamiljshus, 3 byggnader och lokaler för bland annat vårdcentral, LSS-boende, bibliotek, restaurang och frisör

Färdigställt: 2021

Antal lägenheter: 50

Antal våningar: 3-5

Hiss: Ja

Arkitekt: I gestaltningsskede: Möller Arkitekter I detaljprojekteringsskede: Vida Totalentreprenör