Hur blir jag informerad inför arbetet i min lägenhet?

 

visar tidsschemat för information innan ombyggnad, totalt fyra månader innan. Fyra månader innan ombyggnad

Fyra månader innan byggstart i din lägenhet skickar vi ut ett formulär där du ska ange om du behöver ett ombyggnadshem genom LKF eller om du ordnar din bostad själv under ombyggnaden. I formuläret har du också möjlighet att lämna information om du har till exempel någon bostadsanpassning, hemtjänst, allergier etcetera. Där finns även information om den kompensation du får om du kan ordna boende på egen hand. 

Tre månader innan ombyggnad

Cirka tre månader innan skickar vi ut en broschyr med en mer detaljerad beskrivning om vad som kommer hända i din lägenhet under ombyggnaden. 

Två månader innan ombyggnad

Två månader innan får du en folder om vad du bör tänka på inför att du ska flytta till ditt ombyggnadshem, vad som till exempel händer med posten, bredband och tv, försäkringar med mera. Vi skickar också ut en inbjudan till informationsmöte just för dig och dina grannar i din trappuppgång. Mötet sker cirka en och en halv månad innan ombyggnadstarten. 

En månader innan ombyggnad

En månad innan ombyggnadstarten blir du meddelad vilken adress och lägenhet du kommer att bo i under ombyggnaden. Då får du också information när du ska hämta dina nycklar till din lägenhet och när flyttfirman kommer och hjälper dig flytta din säng och flyttlåda. 

Veckan innan ombyggnaden startar har vi nyckelutlämningen.

Efter ombyggnaden

Straxt innan du ska flytta tillbaka till din nyrenoverade lägenhet skickar vi ut tid och datum när du ska lämna in nycklarna.