Ett vitt kök

På grund av pågående förhandlingar med hyresgästföreningen har vi pausat delar av vårt tillvalsutbud, se nedan för aktuella beställningsmöjligheter. När förhandlingarna är klara kommer denna sida att uppdateras.

Genom att göra egna val och tillval får du en personlig prägel på din lägenhet. Du har möjlighet att välja nya golv, köksluckor med mera. Vill du titta på sortimentet kan du besöka vårt kontor på Brunnshögsgatan 39, Lund.

Du hittar samtliga beställningsblanketter i vårt blankettarkiv här på hemsidan.

Golv

De flesta av våra lägenheter har parkettgolv i vardagsrummet och plast- eller linoleummattor i övriga utrymmen. När det är dags för byte av golvmaterial kan du istället få ekparkett eller laminatgolv. Du kan inte beställa laminatgolv till vardagsrummet.

Parkettgolv
Vardagsrum:
•  36 kronor per på månad läggs på din hyra.
•  Ingen engångskostnad.

Övriga rum:
•  18 kronor per månad per rum läggs på din hyra.
•  Engångskostnad 260 kronor per kvadratmeter. 

Laminatgolv
Laminatgolv är ett hårt material, som du kan få i olika träliknande utföranden. Priset är 90 kronor per kvadratmeter (engångskostnad).

Om det inte är dags att byta golv, tillkommer kostnaden för tidigarelagt underhåll. Se ditt senaste underhållserbjudande.

Bänkskiva

Du kan beställa nya bänkskivor mot en engångskostnad på 1 700 kronor. Bänkskivorna har laminerad yta och finns i vitt, grått, ljus ek och svart matt. 

Kakel över diskbänk

Du kan beställa kakel över diskbänken. Om du redan har kakel kostar det 5 000 kronor. Har du annan form av stänkskydd kostar det 4 000 kronor (engångskostnad) att byta.

Köksluckor

Underhåll av köksinredningen innebär sprutmålning av skåpsluckor och lådförstycken samt målning av skåpstommens utsida. Om köksluckorna är av material som inte är lämpligt för sprutlackering, byter vi istället ut luckorna.

Du kan förnya ditt kök med nya sprutmålade skåpsluckor. Om det ändå är dags att måla om luckorna så kostar det 2 900 kronor som en engångsavgift. Om det inte är dags att måla skåpluckorna tillkommer även kostnad för tidigarelagt underhåll.

Nya luckor levereras med nya handtag, se blanketten ”Tilläggsbeställning luckbyte”. 

Diskmaskin

På grund av pågående förhandlingar med hyresgästföreningen har vi pausat vårt tillvalsutbud för diskmaskin. När förhandlingarna är klara kommer denna sida att uppdateras.

Spis

På grund av pågående förhandlingar med hyresgästföreningen har vi pausat vårt tillvalsutbud för spis. När förhandlingarna är klara kommer denna sida att uppdateras.

Tvättutrustning

På grund av pågående förhandlingar med hyresgästföreningen har vi pausat vårt tillvalsutbud för tvättutrustning. När förhandlingarna är klara kommer denna sida att uppdateras.

 

Är alla tillval möjliga för alla lägenheter?

Vid ansökan gör vi alltid en teknisk bedömning vilket kan innebära att tillvalet inte går att genomföra.

Det kan till exempel vara:

  • Äldre platsbyggda kök där ett skåp inte kan plockas bort för att installera en diskmaskin
  • Det kan vara brist på plats, rördragning som försvårar installationen
  • Regler kring installationer i våtutrymmen med mera

Tillval kan heller inte göras i en fastighet där det planeras omfattande underhållsarbete eller renovering.

 Du som bor i en nyproducerad lägenhet som har så kallad presumtionshyra kan bara välja de tillval som debiteras med en engångssumma eller med ett månadsbelopp under en begränsad tid (t.ex. diskmaskin eller tvättutrustning).