Hemförsäkring

Att bo utan hemförsäkring innebär alltid en risk. För att kunna få ersättning för skador på ägodelar i lägenheten, i vinds- eller källarförråd och andra gemensamma utrymmen som tvättstugor måste du ha en egen hemförsäkring.

Erbjudande till dig som hyresgäst hos LKF

Länsförsäkringar Skåne erbjuder en mycket förmånlig hemförsäkring till alla våra hyresgäster.

  • Försäkringen kan köpas av dig som har ett förstahandskontrakt på din hyreslägenhet hos oss.
    OBS! Om du har skyddad identitet är det inte möjligt att köpa denna hemförsäkring, men du är välkommen att kontakta Länsförsäkringar Skåne så hjälper de dig.
  • Priset på försäkringen avgörs av hur många rum din bostad har och vilka tilläggsförsäkringar du väljer.
    Är du 65 år eller äldre blir priset lägre.
  • Du betalar din hemförsäkring enkelt månadsvis via din hyresavi.


Teckna försäkring

Försäkringen tecknas på Länsförsäkringar Skånes hemsida, där du fyller i formuläret som är framtaget för LKFs hyresgäster.


Du kan också ringa Länsförsäkringar Skåne på 040-633 80 90 eller besöka något av Länsförsäkringar Skånes kontor. Se adresser på Länsförsäkringar Skånes hemsida.  

Hur får jag svar på mina frågor?

Ring Länsförsäkringar Skåne på 040-633 80 90 eller besök Länsförsäkringar Skånes hemsida för mer information. Du kan också besöka något av Länsförsäkringar Skånes kontor. Se adresser på Länsförsäkringar Skånes hemsida.

Bostadsbolaget svarar inte på några försäkringsfrågor.

Hur gör jag för att ändra eller säga upp försäkringen?

Ring Länsförsäkringar Skåne på 040-633 80 90 eller besök något av Länsförsäkringar Skånes kontor. Se adresser på Länsförsäkringar Skånes hemsida.

Försäkringen kan endast avslutas på huvudförfallodagen som är den 1 januari om inte försäkringsbehovet upphört dessförinnan eller om det föreligger en ny omständighet av väsentlig betydelse för försäkringsförhållandet.

Hur gör jag om jag råkar ut för en skada?

Ring till Länsförsäkringar Skåne på 040-633 80 00 eller gå in på Länsförsäkringar Skånes hemsida och anmäl skadan.