Mariehus - Vi bygger

Områdesbild illustration

Större hyresrätter i Lunds nya attraktiva stadsdel som erbjuder både liv och lugn. Mariehus är för er som vill ha ett bekymmersfritt och bekvämt boende för hela familjen och som gillar en aktiv och hållbar livsstil.

Lämna lägenhetens, kvarterets, elbilens och cykelns service åt oss och fokusera på vad du vill njuta av. Varför inte njuta av matlagningen i det vackra köket, av Nobelparken eller träningsanläggninarna som du är granne med.

Med närhet till stadens puls, natur och föreningslivet är det lätt att hitta nya vänner. Här i centtrala Brunnshög har du allt för att må bra.

Medlemskap i elbilpoolsbil ingår i hyran. Cykelparkeringarna som finns i källaren nås med hiss direkt utifrån. I källaren finns det även en cykelverkstad. Nya parkeringshuset kommer stå klart nån gång under 2025.

Lägenhetsfördelning

  • 10 st 4 rok 99-107 kvm
  • 7 st 3 rok 74-86 kvm
  • 9 st 2 rok 44-53 kvm

Lägenheter i markplan har egna ingångar och uteplatser.

På våning sex och sju har vi fyra etagelägenheter:

  • Två av dessa lägenheter är fyra rum och kök med ett härligt allrum på övre plan, och på nedre plan finns två sovrum och vardagsrum.
  • De andra två lägenheterna är med tre rum och kök, med ett allrum på övre plan, och ett sovrum och vardagsrum på nedre plan.

Inflyttning

Inflyttning är beräknad till mitten på oktober 2024.

Planritningar per våningsplan

Plan 1 till 7

Cykelrum: Ja, med tvätt- och serviceplats samt laddplatser

Barnvagnsrum: Barnvagnsförråd finns ihop med cykelgarage i källaren. Utrymmet är öppet så att alla i huset når rummet.

Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra i P-huset Aurora som ligger på Brunnshög. Dessa hyrs ut av LKP och inte LKF. Elbilpool finns och medlemskap (värde ca 1200 kr/år) ingår i hyran t.o.m. 2029. I framtiden kommer ett parkeringshus byggas vägg i vägg med Mariehus.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/Terass/Trädgård: Alla lägenheter har balkong eller uteplats med undantag för marklägenheten 2 rok 44 kvm Marie Curies Allé 33 (nummer 4241-33-0111).

Tvättutrustning: Tvättmaskiner och torktumlare finns i badrummen. Lägenheterna med ett rum och kök, samt två rum och kök på bottenvåningen, har kombimaskin. Det finns ingen gemensam tvättstuga i området.

Diskmaskin:

El: Elförbrukningen mäts av LKF och debiteras separat för respektive lägenhet. Debitering sker en gång per månad på hyresavin. LKF har elavtalet med Kraftringen och du som hyresgäst har inget eget avtal med elbolag.

Värme/Vatten: Husen är lågenergihus, vilket innebär att de är byggda med höga krav på täthet. Ventilationen sker med ett mekaniskt till- och frånluftsystem med värmeåtervinning. Husen värms upp med lågtempereradfjärrvärme. Lägenheterna har ett vattenburet radiatorsystem. Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för respektive lägenhet.

Förråd: Alla lägenhet har ett förråd om ca 2-4 kvm. Förråden finns placerade på källarplan eller på respektive våningsplan.