Köksinteriör

Tillval

Genom att göra egna val och tillval får du en personlig prägel på din lägenhet. Du har möjlighet att välja vitvaror, golv, köksluckor med mera. Vill du titta på sortimentet kan du besöka vårt kontor på Brunnshögsgatan 39. Vi erbjuder inte visning av vitvaror.

Tillval av spis, diskmaskin och vitvaror

När det gäller spis, diskmaskin och andra vitvaror ber vi dig att ringa oss för information om aktuella modeller. Du hittar samtliga beställningsblanketter i vårt blankettarkiv här på hemsidan och på våra kontor.

Att du kan göra egna val och påverka hur din lägenhet ser ut tycker vi är viktigt. Men vi ber dig också tänka på miljön och inte byta ut till exempel nyare vitvaror och köksinredning i onödan.

Golv

De flesta av våra lägenheter har parkettgolv i vardagsrummet och plast- eller linoleummattor i övriga utrymmen. När det är dags för byte av golvmaterial kan du istället få ekparkett eller laminatgolv. Du kan inte beställa laminatgolv till vardagsrummet.

Parkettgolv
Vardagsrum:
•  36 kronor per på månad läggs på din hyra.
•  Ingen engångskostnad.

Övriga rum:
•  18 kronor per månad per rum läggs på din hyra.
•  Engångskostnad 260 kronor per kvadratmeter. 

Laminatgolv
Laminatgolv är ett hårt material, som du kan få i olika träliknande utföranden. Priset är 90 kronor per kvadratmeter (engångskostnad).

Om det inte är dags att byta golv, tillkommer kostnaden för tidigarelagt underhåll. Se ditt senaste underhållserbjudande.

Bänkskiva

Du kan beställa nya bänkskivor mot en engångskostnad på 1 700 kronor. Bänkskivorna har laminerad yta och finns i vitt, grått, ljus ek och svart matt. 

Kakel över diskbänk

Du kan beställa kakel över diskbänken. Om du redan har kakel kostar det 5 000 kronor. Har du annan form av stänkskydd kostar det 4 000 kronor (engångskostnad) att byta.

Köksluckor

Underhåll av köksinredningen innebär sprutmålning av skåpsluckor och lådförstycken samt målning av skåpstommens utsida. Om köksluckorna är av material som inte är lämpligt för sprutlackering, byter vi istället ut luckorna.

Du kan förnya ditt kök med nya sprutmålade skåpsluckor. Om det ändå är dags att måla om luckorna så kostar det 2 900 kronor som en engångsavgift. Om det inte är dags att måla skåpluckorna tillkommer även kostnad för tidigarelagt underhåll.

Nya luckor levereras med nya handtag, se blanketten ”Tilläggsbeställning luckbyte”

Diskmaskin

I nybyggda lägenheter är diskmaskin ofta standardutrustning. Många av bostäderna som är byggda från och med 80-talet är förberedda för installation av diskmaskin.

Mot en tillvalskostnad om 115 kronor/månad kan du få installerat diskmaskin i din bostad om köket är förberett för det.

Spis

Vi byter ut alla gamla spisar till en ny spis med keramikhäll efter 17 år. Du kan tilläggsbeställa spis med varmluftsugn mot en engångskostnad på 600 kronor om din spis ändå ska bytas. Som tillägg kan du också välja en spis med två ugnar för 3 200 kronor eller en med induktionshäll för 2 500 kronor.

Om det inte är dags att byta spis kan du tidigarelägga spisbytet. Då tillkommer kostnad för tidigarelagt underhåll.

Tvättutrustning

I många av våra bostäder är tvättmaskin och torktumlare/torkskåp standard. Detta gäller nybyggda bostäder, men även många äldre, där det finns plats för tvättutrustning i lägenhetens badrum.

Bor du i ett bostadsområde där det inte är standard med tvättutrustning kan du i vissa fall få det som tillval. I vissa fastigheter går det endast att ha tvättmaskin. 

Tillvalskostnaden för tvättmaskin är 115 kronor per månad och torktumlare 90 kronor per månad.

 

Är alla tillval möjliga för alla lägenheter?

Vid ansökan gör vi alltid en teknisk bedömning vilket kan innebära att tillvalet inte går att genomföra.

Det kan till exempel vara:

  • Äldre platsbyggda kök där ett skåp inte kan plockas bort för att installera en diskmaskin
  • Det kan vara brist på plats, rördragning som försvårar installationen
  • Regler kring installationer i våtutrymmen med mera

Tillval kan heller inte göras i en fastighet där det planeras omfattande underhållsarbete eller renovering.

 Du som bor i en nyproducerad lägenhet som har så kallad presumtionshyra kan bara välja de tillval som debiteras med en engångssumma eller med ett månadsbelopp under en begränsad tid (t.ex. diskmaskin eller tvättutrustning).