Gatuvy med entréer i Diakonissan
Kartbild för: Diakonissan

Diakonissan

Diakonissan. 19 radhus, idylliskt belägna i det nya området Södra Råbylund. Lund centrum nås på cirka 10 min med cykel och motorvägen till Malmö är bara ett par minuters bilväg bort. Lägenheterna värms upp med fjärrvärme, vilket gör energiförbrukningen mycket låg.

I Södra Råbylund ligger kvarteret Diakonissan, byggt 2013.  Här finns 19 moderna radhuslägenheter om 2–4 rum och kök. Kvarteret Diakonissan passar dig som vill ha ett marknära boende med en egen häckomgärdad trädgård. Lunds centrum nås med cykel på cirka 10 minuter och motorvägen till Malmö är bara ett par minuters bilfärd bort.

Lägenheternas ytor är genomtänkta och väldisponerade samt lätta att möblera efter olika behov. Badrum och kök är fyllda av högkvalitativ bekvämlighet, i form av praktisk förvaring och moderna vitvaror.

Södra Råbylund

I Södra Råbylund, cirka 2,5 km öster om Lunds centrum, växer en ny, modern stadsdel fram. Här kommer på sikt att finnas en blandad bebyggelse med 1500–2000 bostäder, flera förskolor och skolor, parker, lekplatser och en större damm, Råbysjön.

I närheten ligger Linero torg som nu genomgår en stor förnyelse och uppfräschning med bland annat en ny stor livsmedelsbutik och två punkthus. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Denna storsatsning på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Södra Råbylund
Bostadsområde: Diakonissan
Adress: Diakongatan 6, 8, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 och 19 Fastegången 1, 3, 5, 7 och 9. Prästasvängen 5, 7, 9 och 11.
Hustyp: Radhus
Färdigställt/ombyggt år: 2013
Arkitekt: Jaenecke Arkitekter AB
Antal lägenheter: 19
Våningar: 1
Hiss: Nej
Förråd: Uteförråd
Parkering: Garage/uppställningsplats på tomten
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18
Områdeskontor: Emblas gata 3
Radhusen i Diakonissan
Områdeskarta Diakonissan