1,5 plans marklägenheter i Revinge
Kartbild för: Revinge

Revinge

Strax söder om Revinge kyrka ligger LKFs enda bostadsområde i Revinge, byggt 1959 och 1983. I området finns totalt 58 lägenheter, flertalet med egen trädgård.

Den äldre delen (byggd 1959) omfattar 30 lägenheter i radhus och tvåvånings flerfamiljshus. Samtliga lägenheter på första våningen har trädgård. Husen ritades av Bror Thornberg och byggdes av dåvarande Stiftelsen Sandbybostäder.

Den nyare delen av området (byggd 1983) ritades av Yngve Lundquist med inspiration från den skånska bygatan. I området finns 25 marklägenheter i ett eller 1,5 plan. Samtliga lägenheter har trädgård.

För fem av lägenheterna i det äldre området ingår garageplats i hyran.

Revinge

Revinge (eller Revingeby) har cirka 550 invånare, och ligger vid det militära övningsområdet Revingehed precis vid gränsen till Eslövs kommun. Bebyggelsen består, förutom av LKF:s hyresrätter, i huvudsak av villor och radhus. I byn finns skola (F-3), förskola, ridhus och idrottsplats. Här finns en byförening som bland annat anordnar midsommar- och valborgsfirande.

Bofakta

Ort: Revinge
Stadsdel: Revinge
Bostadsområde:
Adress: Kyrkvägen, Åkervägen
Hustyp: Flerfamiljshus och radhus
Färdigställt/ombyggt år: 1959 och 1983
Arkitekt: Lundquist och Rehdahl (gäller marklägenheterna byggda 1983)
Antal lägenheter: 58
Våningar: 1, 1,5 och 2 plan
Hiss: Nej
Förråd: Ja, ett förråd per lägenhet
Parkering: Boendeparkering på två större parkeringar. P-platser i garage och utomhus finns att hyra. Ledig platser publiceras på lkf.se. På Åkervägen ingår garage.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Bondevägen 7 A, Dalby
Marklägenheter i Revinge
Områdeskarta Revinge