Flerfamiljshusen i Jöns Ols
Kartbild för: Jöns Ols 2

Jöns Ols 2

Jöns Ols 2 är ett lågenergihus i fyra plan med 19 lägenheter. Lägenheterna i husets bottenplan har avskärmade uteplatser, övriga lägenheter har balkong. Under innergården finns varmgarage.

Huset byggdes 2002 och var LKF:s första lågenergihus. Energilösningarna togs fram i samarbete med Lunds tekniska högskola, som också har följt upp resultatet av energisatsningen. Denna har gett avsevärt lägre energianvändning än i jämförbar produktion.

Huset är extra välisolerat. På taket finns solpaneler som värmer husets varmvatten och svarar för en stor del av husets uppvärmning. Värme återvinns också ur ventilationsluften och husets avloppsvatten. Användning av värme och varmvatten mäts och debiteras individuellt.

Väster

Väster är omtyckt för sina grönskande ytor och lugna kvarter med närhet till både centrum och natursköna promenadstråk.  En promenad till centrum tar cirka 15 minuter. Föredrar man buss går den från den närliggande Trollebergsvägen. I omgivningen finns det livsmedelsbutiker samt pizzeria.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Väster
Bostadsområde: Jöns Ols 2
Adress: Trollebergsvägen 97-101
Hustyp: Flerfamiljshus, lågenergihus
Färdigställt/ombyggt år: 2000
Arkitekt: Trekantens Arkitektkontor
Antal lägenheter: 34
Våningar: 3-4 våningar
Hiss: Ja
Förråd: Varje lägenhet har ett källarförråd
Parkering: Parkering finns i det underjordiska varmgaraget under huset och på ett parkeringsområde framför huset. Det finns fyra installerade ladduttag och förberett för 12 till, totalt 16 uttag.Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum:
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Trollebergsvägen 103
Områdeskontor: Trollebergsvägen 103
Innergård framför flerfamiljshus i Jöns Ols