Hus i kvarteret Russet
Kartbild för: Russet

Russet

Russet. Lägenheterna ligger i enplans radhus och har häckomgärdad tomt med uteplats, träd och gräsmatta. Mitt i området ligger en stor lekplats.

De 24 lägenheterna är byggda 2006. Bostäderna är energieffektiva, då återvunnen energi i ventilationsluften används främst till att värma varmvattnet men även till golvvärmen som värmer upp husen. De flesta lägenheterna har garage i direkt anslutning till bostaden.

I närheten av Russet ligger Idala Föreningsgård med olika aktiviteter för unga och vuxna.

Veberöd

Veberöd, med cirka 4000 invånare, ligger naturskönt vid Romeleåsens fot, ungefär två mil från Lund. Strax utanför samhället ligger Krankesjön, en av Sveriges mest kända fågelsjöar, samt Häljasjön och Vombsjön med fina badplatser. Här finns också gott om strövområden, bland annat naturreservatet Veberöds ljung. I byn finns bland annat två livsmedelsbutiker, vårdcentral, bibliotek, förskolor och skolor. Föreningslivet är aktivt, med bland annat fotbollsklubb, scoutkår, badmintonklubb och handbollsklubb.

Bofakta

Ort: Veberöd
Stadsdel: Russet
Bostadsområde:
Adress: Mäster Knuds väg 2-48 (jämna nummer)
Hustyp: Radhus
Färdigställt/ombyggt år: 2006
Arkitekt: F J Arkitekter
Antal lägenheter: 24
Våningar: Enplans radhus
Hiss: Nej
Förråd: Samtliga lägenheter har förråd. De flesta förråden ligger i anslutning till tillhörande garage. För lägenheter som inte har garage ligger förråden i nära anslutning till lägenheten.
Parkering: Merparten av lägenheterna har garage och uppställningsplats vid entrén. Övriga har p-plats. Besöksparkering finns.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Bondevägen 7 A, Dalby
Hus i kvarteret Russet
Områdeskarta kvarteret Russet