Regnbågens kollektivhus
Kartbild för: Regnbågen kollektivhus

Regnbågen kollektivhus

Huset ligger mitt i kvarteret Regnbågen som är byggt 1989, som LKFs första kollektivhus. Kollektivhuset Regnbågen passar dig som vill ha gemenskap och trivsel i ditt boende. Bland annat lagar man gemensamma middagar i flera gånger i veckan.

Kollektivhuset är byggt i tre plan inklusive källarplan. I huset finns 20 lägenheter, som är något mindre än lägenheterna i jämförbara vanliga bostäder. I gengäld finns stora gemensamma utrymmen i huset, till exempel matsal, kök, TV-rum, bastu, motionsrum samt hobby- och verkstadslokaler. Dessutom finns gästrum på källarplanet. 

För att vara hyresgäst i kollektivhuset måste man vara medlem i den ekonomiska förening som hyr huset av LKF och i sin tur hyr ut lägenheterna till hyresgästerna. Föreningen svarar för städning av gemensamma utrymmen, skötsel av utemiljön samt underhåll och förvaltning. Detta kompenseras med reducerad hyra.
Till föreningens webbplats >>

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Söder (Klostergården)
Bostadsområde: Regnbågen kollektivhus
Adress: Sunnanväg 235-237
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1997
Arkitekt: HLAB Arkitektkontor Rolf Lindström & Leif Hörberg
Antal lägenheter: 19+1 lägenhet med tre uthyrningsrum
Våningar: 2
Hiss: Nej
Förråd: Ja, i källaren
Parkering: Parkeringsplatser utomhus samt enskilda garage finns i anslutning till bostadsområdet. Parkeringshus finns i närområdet. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Ja, i garage
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Regnbågsgången 22
Områdeskontor: Karhögstorg 10 C
Regnbågens kollektivhus
Regnbågens kollektivhus