Entréer och planteringar i Jägaren
Kartbild för: Jägaren

Jägaren

Jägaren. Här finns stora grönytor och en lekplats, och stora delar av området är bilfritt. Lägenheterna i bottenplan har uteplats som är avgränsade med häck eller plank. Lägenheterna på plan två har balkong.

På Jägaren finns 230 lägenheter i 20 tvåvåningshus, byggda 1972-74. Huvuddelen av lägenheterna är en- och tvårummare. Alla lägenheter, utom enrummare med kokvrå, har antingen uteplats eller balkong. I området finns en grönyta med grillplats. Intill de marklägenheter som byggdes 2006 finns en stor lekplats.

Nöbbelöv

Nöbbelöv i nordvästra Lund är ett område med stora grönytor och mestadels låg bebyggelse. Stora delar av området är fritt från bilar. Vid Nöbbelövs torg finns ett litet centrum med bland annat en livsmedelsbutik.  Från Nöbbelöv är det cirka 4 kilometer till centrala Lund och 3 kilometer till shoppingcentret Nova Lund. Nöbbelöv gränsar till Gunnesbo, där det finns en järnvägsstation som ger goda pendlingsmöjligheter.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Nöbbelöv
Bostadsområde: Jägaren
Adress: Nöbbelövsvägen 4-44, Jägaregatan 1-59
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1972-1974
Arkitekt:
Antal lägenheter: 230
Våningar: 2
Hiss: Nej
Förråd: Ja, förråd tillhörande 2 rok och 3 rok ligger i trapphusen i direkt anslutning till lägenheterna. Förråd som hör till 1 rokv ligger i samma källare som tvättstugan.
Parkering: Enskilda kallgarage och p-platser utomhus. Det finns fyra platser med laddstationer och 20 platser är förberedda, totalt 24 laddplatser. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Stenmästarevägen 9
Bord och bänkar i utemiljö framför tvåvåningshusen i Jägaren
Områdeskarta Jägaren