Flerfamiljshus i Gamla Brandstationen
Kartbild för: Gamla Brandstationen

Gamla Brandstationen

Gamla Brandstationen. I den Gamla Brandstationen förenas brandstationens ursprungliga arkitektur med ett modernt boende. De flesta lägenheter har uteplats, balkong eller takterrass.

När Räddningstjänsten i Lund flyttade från Kävlingevägen till Gastelyckan 1992 köpte LKF den gamla brandstationen, byggd 1929. Därefter användes den bland annat till studentboende. 2010 byggde LKF om delar av den gamla brandstationen till bostadshus med 17 lägenheter ritade av Björn Hegelund.

Med originella planlösningar har arkitekten på ett pietetsfullt sätt förenat modernt boende med brandstationens ursprungliga arkitektur. Lägenheterna på bottenplan har separata entréer medan övriga lägenheter har entréer från slangtornet, som byggts om till trapphus.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Gamla Brandstationen
Adress: Kung Oskars väg 2 A-D, Kävlingevägen 7 A.
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1929/2010
Arkitekt: Theodor Wåhlin/Björn Hegelund
Antal lägenheter: 16
Våningar: 3
Hiss: Ja
Förråd: I källaren
Parkering: Varmgarage samt p-platser utomhus. Även besöksparkering. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Kävlingevägen 9 E
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21, in på gården
Flerfamiljshus i Gamla Brandstationen med planterad innergård
Områdeskarta Brandstationen