Vy över Skånegåsen
Kartbild för: Skånegåsen

Skånegåsen

Skånegåsen. Kvarteret ligger i den sydöstra delen av Dalby, i området Påskagänget. Här kan du njuta av fri utsikt över slätten.

I kvarteret finns 23 radhuslägenheter – två-, tre-, och fyrarummare. Husen är byggda 2015. Varje lägenhet har en häckomgärdad trädgård, och tre- och fyrarummarna har garage. Husen har vattenburen golvvärme med fjärrvärme som värmekälla. Varje hus har en egen värmeväxlare placerad i förråd eller badrum.

Skånegåsen ligger bara drygt en kilometer från Dalby centrum och nära Knivsåsens naturreservat som är ett omtyckt friluftsområde.

Dalby

I Dalby finns naturen nära och strövområden som Dalby Söderskog och Billebjer ligger inpå knutarna. Byn har gamla anor, och är bland annat känd för Dalby kyrka, som är Nordens äldsta bevarade stenkyrka. Dalby har cirka 7 000 invånare. I byn finns ett centrum med bland annat mataffär, apotek, vårdcentral och bibliotek. Bussförbindelserna är goda, och man tar sig lätt till bland annat Lund och Malmö.

Bofakta

Ort: Dalby
Stadsdel: Skånegåsen
Bostadsområde:
Adress: Kattfotsgränden och Smörbollsgatan
Hustyp: Radhus
Färdigställt/ombyggt år: 2015
Arkitekt: Ingemar Jönsson, Jaenecke Arkitekter AB
Antal lägenheter: 23
Våningar: 1
Hiss: Nej
Förråd: Ja, i anslutning till lägenheten.
Parkering: 3 rok och 4 rok har garage samt uppställningsplats för bil på den egna tomten. 2 rok har uppställningsplats för bil på eller i nära anslutning till den egna tomten. Gästparkering finns inom området.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Gästernas hus, Kvarnrännan 2
Områdeskontor: Bondevägen 7 A, Dalby
Uppfarten till ett av husen i Skånegåsen
Områdeskarta Skånegåsen