Flerfamiljshus i tre våningar i Labben
Kartbild för: Labben

Labben

På Labben, som ligger på Klosters fälad, finns fyra rektangulära trevåningshus som ligger grupperade kring generöst tilltagna och lummiga bilfria gårdar.

På en av gårdarna finns en mötesplats omgärdad av träd, buskar och perenner. I områdets finns en bollplan och odlingslotter som hyresgästerna disponerar. Till varje lägenhet hör en parkeringsplats.

Husen ritades av Birger Larsson och är byggda 1965. Under 2015-2016 gjorde vi en genomgripande renovering av området. Bland annat gör vi ett stambyte, helrenoverar badrum samt sätter in tvättutrustning i alla lägenheter.

Samtliga 72 lägenheter har balkong som glasades in 1997-98. Några av lägenheterna på bottenplan, som ligger en halvtrappa upp, fick avskärmade uteplatser som man når via en trappa från balkongen.

Väster

Väster är omtyckt för sina grönskande ytor och lugna kvarter med närhet till både centrum och natursköna promenadstråk.  En promenad till centrum tar cirka 15 minuter. Föredrar man buss går den från den närliggande Trollebergsvägen. I omgivningen finns det livsmedelsbutiker samt pizzeria.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Väster
Bostadsområde: Labben
Adress: Tordmulevägen 7 A-C, Gässlingavägen 9 A-C, Gässlingavägen 11 A-C, Gässlingavägen 13 A-C
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1965/2015-2016
Arkitekt: Birger Larsson
Antal lägenheter: 72
Våningar: 3
Hiss: Nej
Förråd: I källaren
Parkering: Biluppställningsplats ingår i hyran.
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, på Gässlingavägen 9
Områdeskontor: Stenmästarevägen 9
Flerfamiljshus och grönområde i Labben
Områdeskarta Labben