Tvåplansradhus i kvarteret Mjölet med utvändiga trappor upp till andra våningen
Kartbild för: Mjölet

Mjölet

Mjölet. Här bor du nära naturen, med egen balkong eller uteplats. En cykeltur till Dalby centrum tar bara några minuter.

Bostadsområdet ligger i Pinnmöllan i östra Dalby, som är en väl bevarad del av Dalby fälad. Detta var tidigare gemensam betesmark för byns bönder. I området finns såväl sankmark som torr hedmark med en rik och varierad växtlighet.

I området finns totalt 122 lägenheter, byggda 1981-82. 34 av lägenheterna ligger i en- eller tvåplans radhus medan övriga lägenheter ligger i tvåplans flerfamiljshus. Lägenheterna på andra våning har ingång via utvändig trappa och loftgång.

Till alla lägenheter på markplan hör uteplats medan lägenheterna på andra våningen har balkong. Centralt i kvarteret ligger en grönyta med lekplats.

Dalby

I Dalby finns naturen nära och strövområden som Dalby Söderskog och Billebjer ligger inpå knutarna. Byn har gamla anor, och är bland annat känd för Dalby kyrka, som är Nordens äldsta bevarade stenkyrka. Dalby har cirka 7 000 invånare. I byn finns ett centrum med bland annat mataffär, apotek, vårdcentral och bibliotek. Bussförbindelserna är goda, och man tar sig lätt till bland annat Lund och Malmö.

Bofakta

Ort: Dalby
Stadsdel: Mjölet
Bostadsområde:
Adress: Mjölvägen 1-88
Hustyp: Flerfamiljshus och radhus
Färdigställt/ombyggt år: 1982
Arkitekt: Tomas Wahlberg
Antal lägenheter: 122
Våningar: Radhus i ett eller två plan samt flerfamiljshus i två plan. I flerfamiljshusen nås lägenheterna på våning två via utvändiga trappor och loftgångar.
Hiss: Nej
Förråd: Ja
Parkering: P-platser utomhus och kallgarage finns att hyra. Ledig platser publiceras på lkf.se. Besöksparkering finns.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Gästernas hus
Områdeskontor: Bondevägen 7 A, Dalby
Rutschkana framför enplansradhus i Mjölet
Områdeskarta Mjölet