Flerfamiljshuset i nio våningar på Karhögstorg
Kartbild för: Karhögstorg

Karhögstorg

Karhögstorg. Det nio våningar höga huset är byggt 2007, samtidigt som torget fick en rejäl uppfräschning. Lägenheterna ger ett luftigt intryck med den generöst tilltagna takhöjden 2,6 m. Samtliga lägenheter har balkong. Två etagelägenheter har dessutom takterrass.

Från de översta våningarna har du milsvid utsikt. Från Karhögstorg är det nära gång- och cykelavstånd till Stadsparken och Lunds centrum.

I huset finns 63 lägenheter varav sex är byggda i etage. I husets bottenplan ligger butikslokaler. Under Karhögstorg finns garage med 73 parkeringsplatser. Huset är byggt av LKF 2007 med Mårten Belin som arkitekt.

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Söder
Bostadsområde: Karhögstorg
Adress: Mellanvångsvägen 2 A-C
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2007
Arkitekt: Mårten Belin, SYD ARK Arkitekter AB
Antal lägenheter: 63
Våningar: 2-9
Hiss: Ja
Förråd: I källaren
Parkering: Varmgarage som kan nås via hiss.
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21 (på innergården), Lund
Flerfamiljshuset i nio våningar på Karhögstorg
Områdeskarta karhögstorg