Gatuvy från Byalaget
Kartbild för: Byalaget

Byalaget

Byalaget. Här har alla lägenheter på bottenplan en uteplats och de flesta andra har balkong i västerläge. Gårdarna är grönskande och fria från biltrafik.

Området är byggt 1973 och består av 118 lägenheter i två- och trevåningshus. Ungefär två tredjedelar är en- och tvårummare. Alla lägenheter på bottenplan har en mindre uteplats medan övriga lägenheter har balkong i väster med undantag för vissa tvårummare och samtliga enrummare som har fransk balkong. I området finns två lekplatser med sittgrupper.

Området ligger i framkant när det gäller värmeteknik. På taken till två av de sex huslängorna står sedan 1999 ett antal solpaneler som fångar upp värmen från solen och transporterar den till områdets panncentral. Där används solvärmen till att värma tappvarmvattnet. När solvärmen inte räcker till kompletteras den med naturgasuppvärmning.
Byalaget ligger nära Dalbys friluftsbad och Rökepipans naturvårdsområde.

Dalby

I Dalby finns naturen nära och strövområden som Dalby Söderskog och Billebjer ligger inpå knutarna. Byn har gamla anor, och är bland annat känd för Dalby kyrka, som är Nordens äldsta bevarade stenkyrka. Dalby har cirka 7000 invånare. I byn finns ett centrum med bland annat mataffär, apotek, vårdcentral och bibliotek. Bussförbindelserna är goda, och man tar sig lätt till bland annat Lund och Malmö.

Bofakta

Ort: Dalby
Stadsdel: Byalaget
Bostadsområde:
Adress: Bondevägen 1, 3, 5, 7, 9, 11
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1973
Arkitekt:
Antal lägenheter: 118
Våningar: 2-3 våningar
Hiss: Nej
Förråd: Ja
Parkering: Parkering finns i anslutning till bostadsområdet. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum:
Barnvagnsrum:
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Gästernas hus, Kvarnrännan 2
Områdeskontor: Bondevägen 7 A
Områdeskarta Byalaget