Hjärta med texten Starka Tillsammans

Vi är fortfarande #StarkaTillsammans – LKF bidrar till en bättre vardag för våra hyresgäster

Mer än ett år har gått sedan pandemin blev en del av vår vardag. Denna tid har på många sätt inneburit påfrestande tider för oss alla. Vi på LKF bryr oss om de som är viktigaste för oss, våra kunder – du som hyr lokal och du som bor hos oss. Vi är #StarkaTillsammans, nu hjälps vi åt, tar hand om varandra och orkar lite till!

Vi är medvetna om att pandemin sätter sina spår i vår vardag, både hos dig som hyr lokal hos oss och bor hos oss. På flera olika sätt vill LKF finnas där och bryr oss om dig. Tänk på att fortsätta orka lite till – håll avstånd i alla lägen och följ myndigheternas rekommendationer.

Unika erbjudanden hos våra restauranger och caféer till våra hyresgäster

Du som bor hos oss eller hyr lokal hos oss kan stötta en av de mest utsatta branscherna under pandemin – samtidigt som du får guldkant på din vardag. Hos våra restauranger och caféer kan du hitta smakfulla erbjudanden, bara för dig! Rabatterna gäller hela sommaren ända fram till och med 30 september 2021. 

Skippa stunden vid spisen och unna dig en mysig take away. Handla och ät gott – kanske utomhus tillsammans med goda vänner – med avstånd! Valet är ditt – låt smaklökarna bestämma!

 • Africa Daily Market – 10% rabatt på lunch
  Lilla Södergatan 7
 • Café & Le – 15% rabatt på avhämtning av mat eller glassbox
  Västra Mårtensgatan 10 A
 • Gattostretto – 10% rabatt på mat för sittande gäster
  Kattesund 6 A
 • Meat – 10% på notan
  Kattesund 8 A
 • Mårtens pizzeria – 10% rabatt på valfri maträtt
  Bankgatan 4
 • Khatoon – 15% rabatt på valfri maträtt
  Lilla Tvärgatan 9
 • Viva – 20% rabatt på lunch
  Karhögstorg 10

Nu kämpar vi på det sista, vi är #starkatillsammans, vi sprider glädje – inte virus!

Sommarpresent till alla LKF-anställda – för att bidra till ett levande Lund

Vi på LKF gör strålande insatser för våra hyresgäster, trots pandemin. Vi vill att våra medarbetare ska känna sig engagerade och uppskattade för allt bra de gör. Därför får alla LKF:are ett presentkort lagom till sommaren, så att de kan stötta handeln i Lund. Med detta hoppas vi att vi ska bidra under påfrestande tider – samtidigt som vi skapar arbetsglädje hos våra medarbetare.

Hyresrabatt till våra lokalhyresgäster

Regeringen beslutade i juni om att fastighetsägare, som under perioden april-september 2021 erbjuder hyresrabatt till sina lokalhyresgäster i utsatta branscher, ges en kompensation med 50 procent av den nedsatta hyran.

Vi på LKF vill naturligtvis stötta våra lokalhyresgäster. Vi har därför erbjudit berörda lokalhyresgäster möjlighet att ansöka om hyresrabatt för perioden april-september 2021. Varje ansökan kommer prövas individuellt.

För att agera proaktivt har vi i väntan på beslut om eventuell hyresrabatt gett anstånd med att betala hyran till de lokalhyresgäster som har hört av sig.

Vill du hjälpa till under coronakrisen? 

Det finns många sätt som du kan stötta Lunds invånare och verksamheter med anledning av coronaviruset och covid-19. Bland annat så har Lunds kommun och Hyresgästföreningen i Lund flera goda exempel.