Norra Bullerbyn, Fäladstorget
Kartbild för: Norra Bullerbyn

Norra Bullerbyn

Mitt mellan Norra Fäladens centrum och den uppväxta lummiga Borgarparken står två hus med sammanlagt 106 hyresbostäder på 1- 4 rum och kök färdigställda 2020. De ljusa lägenheterna har generösa gemensamma ytor med kök och vardagsrum samt balkong.

Här finns en liten lekplats i sydväst och en fin utemiljö i nordost med utsikt över parken. Tandläkarmottagningen i bottenvåningen på det norra huset och de genomtänkta materialvalen kopplar på ett naturligt sätt ihop byggnaderna med resten av torget och dess affärer och verksamheter.

Bilpoolsmedlemskap Small hos Sunfleet ingår i hyran till 2024. Det finns två bilpoolsbilar tillgängliga på Fäladstorget. På Fäladstorget finns också 12 parkeringsplatser som hyrs ut till våra hyresgäster i Norra Bullerbyn. Övriga parkeringar på Fäladstorget är offentliga parkeringar och betalas i betalautomat.

Norra Fäladen

Mitt i området ligger Fäladstorget, som genomgick en större om- och tillbyggnad 2007. Här finns bland annat livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. I den västra delen av Norra Fäladen ligger ett av Lunds största grönområden, Sankt Hans backar. Norra Fäladen ligger norr om trafikleden Norra Ringen och en cykeltur till Lunds centrum tar 10-15 minuter. Området byggdes till större delen under slutet av 1960-talet.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Norra Fäladen
Bostadsområde: Norra Bullerbyn
Adress: Fäladstorget 1 A-E
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2020
Arkitekt: I gestaltningsskede, Gunilla Svensson arkitektkontor AB. I detaljprojekteringsskede, Jaenecke arkitekter AB.
Antal lägenheter: 106
Våningar: 8
Hiss: Ja
Förråd: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd om ca 2-4 kvm.
Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra på Fäladstorgets parkering. Parkering- och garageplatser finns att hyra i angränsande Kvarteret Rådhusrätten.
Cykelrum: Cykelförråd finns i källare i norra huset och i markplan i södra huset.
Barnvagnsrum: Barnvagnsrum finns i källare i norra huset och i markplan i södra huset.
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Magistratsvägen 23
Norra Bullerbyn, Fäladstorget
Norra Bullerbyn, Fäladstorget