Bildfilen heter: pilgrimmen_nyproduktion.jpg

Pilgrimen, Södra Råbylund

Kvarteret Pilgrimen är idylliskt belägen i det nya området Södra Råbylund. Här bygger LKF sex flerfamiljhus med totalt 113 nya hem med hyresrätt. Lund centrum når du på cirka 10 minuter med cykel och motorvägen till Malmö är bara ett par minuters bilväg bort. Lägenheterna byggs med tydligt fokus på hållbarhet med halverad energiförbrukning mot kraven i Boverkets byggregler.

Stadsdelen Södra Råbylund består redan idag av blandad bebyggelse, förskolor och skolor, parker, lekplatser och Råbysjön. LKF har varit med vid utvecklingen av den nya delen av Södra Råbylund sedan 2011. Utvecklandet av stadsdelen har nu kommit mer än halvvägs och det kommer att fortsätta bebyggas under flera år framöver. LKF har förutom Pilgrimen fått en markanvisning väster om Råbysjön där det planeras att bygga cirka 140 hyreslägenheter med byggstart 2023.

Vid utformandet av Pilgrimen har LKF hittat lösningar som samverkar med arkitekturen och hållbarhetstankarna i området.

Mer information under hösten 2022

Under hösten 2022 kommer mer information med planritningar och exakta hyror. Uthyrning planeras att ske under våren 2023 och inflyttning årsskiftet 2023/2024.

Hyrorna kommer att ligga ungefär i följande spann:

  • 32 stycken ett rum och kök mellan 29–37 kvadratmeter. Hyrorna ligger mellan 4 900-5 600kr/mån
  • 36 stycken två rum och kök mellan 42–69 kvadratmeter. Hyrorna ligger mellan 6 200-8 400kr/mån
  • 39 stycken tre rum och kök mellan 75–76 kvadratmeter. Hyrorna ligger mellan 9 000-9 200kr/mån
  • 8 stycken fyra rum och kök mellan 86–87 kvadratmeter. Hyrorna ligger mellan 10 200-10 300kr/mån

Sex stycken hus

Heliga Birgittas gata 2 är ett fristående hus med fem våningar och nitton lägenheter. Från ett rum och kök till tre rum och kök. På markplan har lägenheterna uteplats och på femte våningen finns tre vindslägenheter. De som är två rum och kök har en balkong/terrass medan den som är ett rum och kök inte har någon balkong utan enbart takfönster.

Heliga Birgittas gata 4 och 6 och Heliga Birgittas gata 8 och 10 är vardera två huskroppar som sitter ihop. Dessa två huslängorna är likadana och har lägenheter på våning ett till fem med tjugo lägenheter i varje hus. Från ett rum och kök till tre rum och kök. Lägenheterna på markplan har uteplats. De små lägenheterna på 29 kvadratmeter och 37 kvadratmeter har fransk balkong. Övriga lägenheter har balkong.

Heliga Birgittas gata 4 samt 8 är ett hus med sex våningar med vindsförråd på våning sex. Heliga Birgittas gata 6 och 10 är ett hus med fem våningar. På femte våningen finns fyra vindslägenheter. De som är två rum och kök har en balkong/terrass och den som är ett rum och kök är utan balkong men har takfönster.

Sankta Magnhilds gata 15 är ett fristående hus med fem våningar. Här finns fjorton lägenheter med två rum och kök och fyra rum och kök. På femte våningen finns två vindslägenheter med balkong/terrass.

Med reservation för ändringar. Uppgifterna kommer successivt att uppdateras under planerings- och byggprocessen.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Södra Råbylund
Bostadsområde: Pilgrimen
Adress: Heliga Birgittas gata 2-10, Sankta Magnhilds väg 15
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: hösten 2023
Arkitekt: Liljewall arkitekter
Antal lägenheter: 113
Våningar: 4-5 våningar 
Hiss: Ja
Förråd: Till varje lägenhet gör ett förråd om 2-3 kvadratmeter. Det finns vindsförråd i samma hus eller grannhuset eller förråd i fristående utomhusbyggnad.
Parkering: Det kommer finnas garageplatser och parkeringsplatser för uthyrning. Fördelas till högst köpoäng i vår fordonskö. Bilpool kommer att finnas och några parkeringsplatser kommer vara förberedda för laddstolpe.
Cykelrum: Cykelparkering under tak kommer att finnas. Även ett cykelgarage med reparationsstation. Plats för lådcykel kommer att finnas.
Barnvagnsrum: Ja, i varje trapphus.
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Emblas gata 17, Linero
Bildfilen heter: pilgrimmen_gavel.jpg
Bildfilen heter: pilgrimmen_overview.jpg