Vi bygger nya bostäder

För att möta den stor efterfrågan på hyresbostäder är vårt mål är att ha en projektportfölj som innehåller projekt med minst 2 000 bostäder och att under 2021 – 2024 byggstarta 1 000 – 1 200 nya bostäder per år.

Colive delningsboende, Brunnshög

A decorative imagecolive01.jpg

I centrala Brunnshög bygger LKF kvarteret Sydsidan. Fastigheten byggs för så kallat delningsboende och är anpassad efter företaget Colives verksamhet. Det blir totalt 81 bostadsrum fördelade på 10 olika delningslägenheter för unga vuxna. Det är företaget Colive som hyr fastigheten av LKF och som sedan sköter uthyrningen av bostäderna.

Läs mer

Knudsgården, Veberöd

Översiktbild på Knudsgården, illustration från arkitekten. Två stycken fyravåningshus i bakgrunden och två tvåvåningshus framför

I Veberöd bygger vi i en första etapp bygga 48 nya bostäder fördelade på 1 rum och kök till 5 rum och kök. Kvarteret kommer byggs där Idalaskolan låg innan den flyttades. Etapp 1 består av 4 bostadshus och inflyttningen är planerad till hösten 2023.

Läs mer

Mariehus, Brunnshög

Marieshus - 3dD-illustration på framsidan av huset. Grå bas med rött tegel

Mariehus är ett flerfamiljshus med 26 större hyresrätter med generösa planlösningar med större kök. Materialvalet är gediget som granitkeramik, marktegel och skärmtegel. Lägenheter i markplan har egna ingångar och uteplatser. Cykelparkeringarna som finns i källaren nås med hiss direkt utifrån. I källaren finns det även en cykelverkstad.

Läs mer

Ornitologen, Väster

Bildfilen heter:

LKF utvecklar Väster med ett nytt kvarter Ornitologen. Här bygger LKF 129 nya lägenheter med hyresrätt samt utvecklar stadsdelscentrumet med lokaler för en ny livsmedelbutik och en kvarterskrog. Väster präglas av lugna kvarter med närhet till natursköna löp- och promenadstråk samtidigt som du har nära till Lunds centrum.

Läs mer

Pilgrimen, Södra Råbylund

Bildfilen heter:

Kvarteret Pilgrimen är idylliskt belägen i det nya området Södra Råbylund. Här bygger LKF sex flerfamiljhus med totalt 113 nya hem med hyresrätt. Lund centrum når du på cirka 10 minuter med cykel och motorvägen till Malmö är bara ett par minuters bilväg bort. Lägenheterna byggs med tydligt fokus på hållbarhet med halverad energiförbrukning mot kraven i Boverkets byggregler.

Läs mer

Tirfing, Linero

Bildfilen heter:

På Östra Linerovägen 2 i norra Linero bygger LKF kvarteret Tirfing, precis söder om Nordmannavägen. Kvarteret består av hus byggda i vinkel. Det blir totalt 42 lägenheter samt 6 servicelägenheter. Husen är lågenergihus och med solceller på taket. I byggprocessen ställer vi miljökrav enligt Sunda Hus klass A och B.

Läs mer