Bildfilen heter:

Koggen, norra Linero

Kvarteret Koggen ligger i hörnet där Sandbyvägen och Hugins väg möts, i östra Lund. Koggen består av sju byggnader, både höghus, låghus och radhus. Två av byggnaderna hyrs av Lunds kommun som servicebostäder och gruppbostad.

Gården mellan husen Hansagatan 2 och 4 har platser för gemenskap och rekreation. Kring gårdar och uteplatser planteras häckar. Hansagatan som går igenom bostadsområdet har en allé.

LKF har satsat på mobilitetsfrämjande åtgärder när vi byggde det här kvarteret. Hyresgästerna erbjuds medlemskap i ett bilpoolbolag. Det finns även ett stort cykelutrymme under tak med plats för att själv serva sin cykel med låneverktyg. Detta finns på Hansagatan 2 i källarplan med med ingång direkt från markplan med dagsljusinläpp. Alla som bor på Koggen har tillgång till detta cykelutrymme för parkering med cyklar eller lådcyklar.

Hyra lägenhet i Koggen

Lediga lägenheter annonseras under Lediga lägenheter. Du kan anmäla att prenumererar på lediga lägenheter i området om du är anmäld i vår bokö. Du anmäler dig enkelt under Mina sidor. Att stå i vår bokö kostar inget.

Med reservation för ändringar. Uppgifterna kommer successivt att uppdateras under planerings- och byggprocessen. Foto: Johan Alsén, LKF

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Norra Linero, Lund
Bostadsområde: Koggen
Adress: Hansagatan 1, 3A-D, 5A-H, J, 2A-B, 4-6
Hustyp: Flerfamiljshus samt radhus
Färdigställt/ombyggt år: Planerad inflyttning slutet av september 2023
Arkitekt: Jaenecke Arkitekter AB
Antal lägenheter: 55
Våningar: 2 respektive 4 våningar
Hiss: Ja, i fyravåningshusen
Förråd: Samtliga lägenheter har ett förråd. De är fördelade olika i de olika husen. Finns vindsförråd, källarförråd eller utomhusförråd i anslutning till entrén. 3 lägenheter som ligger i hus Hansagatan 5 på våning 2 har förråd inne i lägenheten och ytan på förrådet ingår i bostadens area och hyra.
Parkering: I kvarteret finns en parkering med 28 platser. Ett antal parkeringsplatser är försedda med laddstolpar. Parkeringsplatserna hyrs ut till sökande i vår fordonskö enligt gällande poängregler. Tänk på att registrera dig i vår fordonskö ifall du är intresserad av en parkeringsplats, gör det gärna redan idag. Lediga p-platser publiceras på lkf.se. Det kommer finnas en bilpool i kvarteret. Längs gatan finns det gästparkeringar.
Cykelrum: Vid husen finns det cykelparkering i nära anslutning till entréerna. I källaren på Hansagatan 2 finns ett cykelutrymme inklusive utrymme för cykelreparationer. Denna källare är åtkomlig utifrån i markplan och är tillgänglig för alla som bor i området.
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: I anslutning till husen finns en gemensam källsortering. Diskbänksskåpet i lägenheterna är förberett för källsortering i ett antal fack.
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Magistratsvägen 35
Bildfilen heter:
Bildfilen heter:
Bildfilen heter: