Pressrum

Här hittar du våra pressmeddelanden och nyheter på Mynewsdesk.

Nu inviger vi vår första hundrastgård i Lund!

Invigningen sker söndagen den 20 oktober kl 14. Hundrastgården har fått namnet Havamals hundrastgård och finns på Linero, vid Vikingavägen 27. Den har utformats tillsammans med en lokal hundgrupp och hyresgästföreningen. Initiativet till att skapa en hundrastgård kom från hyresgästerna, i samband med våra kontinuerliga dialoger kring utveckling av både de fysiska och bosociala miljöer.

TVÄTTA UTAN TVÄTTMEDEL - VÄLKOMMEN PÅ INVIGNING!

Vi på LKF startar nu ett pilotprojekt med en tvättmedelsfri tvättstuga, där vi tillsammans med våra hyresgäster ska prova och utvärdera metoden. En tvättmedelsfri tvättstuga är en del i vårt hållbarhetsarbete.

Mobilitetstjänsten EC2B etableras i det bilfria boendet Xplorion

Biltrafiken i staden behöver minska – både för att skapa en mer attraktiv stad, och för att minska trafikens klimatpåverkan. Samtidigt är mobilitet som tjänst en växande trend. Nu skapar LKF ett ”bilfritt boende” i fastigheten Xplorion på Södra Brunnshög i Lund genom att erbjuda mobilitetstjänsten EC2B åt de boende i stället för bilparkering för privata bilar.

Byggstart av LKFs innovationsprojekt Xplorion - resan mot framtiden har börjat

Idag startar vi officiellt vårt innovationsprojekt Xplorion – vårt mest innovativa projekt någonsin – med ett hållbarhetsfokus utöver det vanliga. - Xplorion är en ledstjärna för våra projekt framöver, både när det kommer till tekniska lösningar och hur livet för våra hyresgäster kommer att se ut, menar Dennis Kerkhof, byggprojektledare för Xplorion på LKF.

LKF byggstartar innovationsprojektet Xplorion - välkommen till vårt spadtag!

Välkommen till ett digitalt spadtag med innovation och hållbarhet i fokus. Du bjuds på en tidsresa in i framtiden där vi zoomar in från Lund, Brunnshög till vårt innovationsprojekt Xplorion – med alla spännande delar som projektet består av. Vi avslutar med en liten mingellunch tillsammans.

Lyckad Vinterfest för boende och företag på Fäladen

Det blev en lyckad Vinterfest på Fäladen den 16 februari, som kanske egentligen med tanke på stålande solsken och höga vädergrader, skulle ha kallats Vårfest. LKFs initiativ till att skapa en levande stadsdel där det finns plats för alla, var mycket uppskattat av de boende.

LKF vann kundkristallen – största ökning av antalet nöjda kunder!

LKF vann Kundkristallen för ”största lyft service index”- största ökning av flest nöjda kunder i Sverige! 83% av våra hyresgäster är nöjda med oss, en ökning med 1% från förra året. Kundnöjdheten var dessutom så hög att vi blev topp tre i Sverige när det kommer till bästa service

Stort intresse för föreläsning med Nina Rung

Det finns ett stort engagemang bland lundaborna för hur vi tillsammans kan bidra till en ökad trygghet i Lund. På bara några timmar nådde vårt inlägg om föreläsningen tusentals personer i sociala medier tack vare delningar - och anmälningarna till föreläsningen strömmade in. Det blir fullt hus!

LKF - en del i Allmännyttans klimatinitiativ

LKF har anslutit sig till Allmännyttans klimatinitiativ - där målet är att de allmännyttiga bostadsbolagen ska vara fossilbränslefria senast år 2030 och energianvändningen ska minska med 30 procent till dess.

Inflytt för LKFs första etapp av Dokumentet – genomtänkt och modernt boende i centrala Lund

I dagarna sker inflyttning i LKFs projekt Dokumentet, etapp 1. Ett av totalt åtta projekt och 352 lägenheter som färdigställts under 2018 av LKF. Vi var med när våra hyresgäster Nathalie och Martin klev över tröskeln i sin nya lägenhet för första gången.

Välkommen till byggstart för Gränden – Ett förtätningsprojekt för varierat bostadsutbud och tillgängligare miljö

Den 4 oktober klockan 16.00 tar vi första spadtaget för projektet Gränden i bostadsområdet Offerkällan på Norra Fäladen i Lund. En av de ungdomar som bor i området tar det symboliska spadtaget med en grävmaskin.

Nu är LKFs nye vd, Fredrik Millertson, på plats

​I maj fick han jobbet som LKFs nye vd. Och från och med idag, den 1 oktober, är Fredrik Millertson på plats.

Styrelsen ger klartecken för LKFs innovationsprojekt Xplorion

På Brunnshög, Lunds hetaste exploateringsområde, ska LKF bygga 54 bostäder i ett helt nytt koncept. Här kommer hyresgästerna att kunna påverka miljön på kort och lång sikt både i sitt boende men också i sin livsstil. Beslutet om byggstart för projektet togs i LKFs styrelse den 27 september.

Välkommen på pressträff – historiskt färdigställande av ungdomsboende av LKF

För första gången i LKFs historia har vi färdigställt ett boende helt riktat till ungdomar. Projektet Sofieberg ska ge yngre en större möjlighet att komma in på bostadsmarknaden och det har delvis genomförts i samarbete med Lunds universitet.

LKF och Litana bygger nya bostäder och vårdcentral centralt i Södra Sandby

LKFs styrelse har tagit beslut om att tilldela uppdraget för projekt Kryptan till entreprenören Litana Group. Kryptan omfattar ett helt nytt kvarter centralt i Södra Sandby i Lund. – Det känns väldigt positivt att starta projektet. Det finns ett stort behov av en ny vårdcentral och vi bygger dessutom ett femtiotal nya bostäder, säger Håkan Eklund, VD på LKF.

Välkommen på pressvisning av kvarteret Mineralen i Veberöd, tisdagen den 12 juni klockan 14.00.

Tisdagen den 12 juni har LKF visning för allmänheten av våra nya attraktiva marklägenheter i kvarteret Mineralen. Det har varit stort intresse under hela byggtiden för LKFs bostäder i Veberöd som nu är klara för inflyttning.

Fredrik Millertson rekryterad till ny VD för LKF

Styrelsen har rekryterat Fredrik Millertson till ny VD för Lunds Kommuns Fastighets AB. Fredrik tillträder den 1 oktober och efterträder då Håkan Ekelund, som efter sex år slutar som företagets VD.

LKF avslutar byggprojekt till lägre kostnad än kalkylerat

Totalt omfattar projekten 439 nya bostäder. LKF har därmed färdigställt långt fler bostäder än tidigare under ett år. Dessutom hamnar glädjande nog slutnotan nästan 40 miljoner kronor under den kalkylerade byggkostnaden på 911 miljoner. Alla projekt har genomförts inom ursprunglig kalkylerad kostnad.

Välkommen på pressvisning av Arkivarien – ett boende för 65+

​Nu är våra bostäder i kvarteret Arkivarien på Brunnsgatan i centrala Lund färdigbyggda. Alla lägenheter är uthyrda och snart är det dags för våra nya hyresgäster att flytta in. Välkommen på pressvisning tisdagen den 10 oktober klockan 13.00. Adressen är Brunnsgatan 15B.

LKFs VD Håkan Ekelund slutar i maj 2018

Efter en 33 år lång karriär hos LKF, varav 6 år som företagets VD, har Håkan Ekelund bestämt sig för att sluta som VD för LKF när avtalet går ut i maj nästa år.

LKF bygger 1 000 nya bostäder i Lund

I 13 pågående projekt bygger vi nu totalt 1 000 nya bostäder runt om i Lunds kommun.

Nu startar vi vårt första byggprojekt på Brunnshög i Lund

LKFs styrelse har beslutat om byggstart för kvarteret Hammocken på södra Brunnshög i Lund.

Välkommen på pressvisning av kvarteret Snickaren i Lund

LKF förtätar med nya miljövänliga bostäder och förskola i kvarteret Snickaren.

LKF får 60 miljoner i investeringsstöd

Länsstyrelsen i Skåne har fattat beslut om att tilldela LKF statligt investeringsstöd för två av våra pågående byggprojekt.

LKF ska bygga nytt kontor på Brunnshög

I takt med vårt ökade bostadsbyggande har vår organisation vuxit och vi börjar bli trångbodda i de nuvarande kontorslokalerna på Lilla Tvärgatan 21 och på Magistratsvägen 23 i Lund.