Pressrum

Här hittar du våra pressmeddelanden och nyheter på Mynewsdesk.

Äntligen tillsammans - LKFs omstart med omtanke och nytanke i fokus!

Nu arbetar vi närmare varandra igen och att vi påbörjar vi vår fortsatta resa mot framtiden med nya sätt att mötas och trivas tillsammans i vardagen. LKF gör, som så många andra, en mjuk, flexibel återgång till en vardag som liknar den vi hade innan pandemin. Tydlig kommunikation till chefer och medarbetare och en intern glädjekampanj genomförs på LKF, är vår väg fram efter pandemin.

LKF utvecklar Veberöd med 48 nya lägenheter – inflyttning hösten 2023

Under hösten 2021 startar vi första etappen att bygga 48 nya yteffektiva lägenheter i Veberöd. Lägenheterna är fördelade på 1 rum och kök till 5 rum och kök. Planerad inflyttning blir under hösten 2023. Kvarteret har fått namnet Knudsgården och kommer att byggas där den gamla Idalaskolan låg.

LKFs insatser under pandemin – föredömen i Europa

LKF nämns som ”best practise” i Eurhonets nätverk. Vårt arbete kring #StarkaTillsammans och våra bosociala insatser mot våra unga hyresgäster, lyfts som goda exempel på hur vi arbetat med pandemisituationen 2020 - bland de bästa insatserna i Europa.

Vi är #StarkaTillsammans. LKF bidrar till en bättre vardag för hyresgästerna.

För drygt ett år sedan lanserade LKF #StarkaTillsammans. Tanken då var att ge våra 20 000 hyresgäster erbjudanden i butiker och restauranger hos våra lokalhyresgäster. Nu kör vi #StarkaTillsammans igen – med fokus på erbjudanden från våra restauranger och caféer, en av de branscher som varit extra utsatta under pandemin.

För fossilbränslefrihet och klimatsmart boende – det här gör LKF redan idag

Över 20 000 lundabor bor hos oss. Som ett allmännyttigt bostadsföretag med stort samhällsfokus så tar vi ett stort ansvar för att utveckla det hållbara boendet. Delvis bidrar vi mot målet genom att ställa om, och delvis genom att inspirera andra genom innovativa lösningar.

LKFs Xplorion i Lund utsedd av Byggindustrin till Årets bygge 2021

Byggindustrin har utsett det huset Xplorion till “Årets bygge” i kategorin Bostad. Xplorion är ett hus som är byggt för att underlätta i hyresgästernas vardag och ge kunderna förutsättningar att leva klimatsmart. Samverkan med andra har resulterat i innovativa lösningar. Här finns exempelvis bara behov av en enda parkering, för poolbilen - för alternativ till den ägda bilen finns.

Nu när fler är hemma mer – LKF bjuder på gratis bredband i tre månader vid inflytt

Från och med april 2021 så får alla kunder som flyttar till ett hem hos oss tillgång till gratis bredband i tre månader. Det gäller både våra hyresgäster som flyttar in för första gången, eller som byter bostad.

Xplorion i Lund en av finalisterna i Byggindustrins ”Årets bygge”

På torsdag, den 18 mars, får vi veta om vi kommer ta hem ännu ett betydande pris med vårt innovationsprojekt Xplorion. Konkurrensen är tuff, 18 hus är med och tävlar i 7 olika kategorier.

LKFs lokalhyresgäster bland de mest nöjda i Sverige

Att mäta vår service och hur vi står oss som hyresvärd är viktigt för oss. Därför skickade vi ut en digital enkät till alla våra lokalhyresgäster under februari. Resultatet visar på en mycket hög kundnöjdhet där hela 98% kan tänka sig att rekommendera oss som hyresvärd.

100 sommarjobb på LKF i Lund – i år får många oss som sin första arbetsgivare

I år gör vi något annorlunda. Vi söker 50 erfarna semestervikarier som ska ersätta vår ordinarie personal – och så söker vi även 50 ungdomarna mellan 16-20 år gamla som vill ha oss som sin första arbetsgivare.

Världens snabbaste internet - standard i Xplorion i Lund

I vårt hus Xplorion betalar hyresgästen som för ett vanligt internetabonnemang på 100 Mbit, men får en minsta hastighet på 2500 Mbit. Och det går bra att uppgradera ända upp till 10 000 Mbit. Det är världens högsta lägsta bredbandshastighet för privatpersoner - och det finns hos oss på LKF! Men vad kostar det? Och varför behöver man så snabbt internet i ett smart hus?

LKF ändrar uthyrningsreglerna – för våra kunders bästa!

​Under LKFs styrelsemöte den 16 december, så togs beslut om att göra vissa ändringar i våra uthyrningsregler. Tanken är att de nya reglerna ska underlätta och förenkla för de som står i vår bokö.

Xplorion och fyra andra spännande projekt nomineras till Lunds stadsbyggnadspris

Xplorion har precis korats till årets Klimatsmarta Boende av Sveriges Allmännytta. Nu tävlar vi även för att få stadsbyggnadspriset. Stadsbyggnadspriset delas ut till en eller flera som har bidragit till att utveckla stadsbilden i Lund. Förutom Xplorion, tävlar vi även med Dokumentet, Hammocken, Klockan och Norra Bullerbyn.

Xplorion i Lund koras till årets Klimatsmarta boende av Sveriges Allmännytta

Branschorganisation Sveriges Allmännytta belönar Xplorion med den prestigefyllda utmärkelsen. Xplorion har tagit ett viktigt steg inom branschen mot ett klimatsmart boende, menar juryn. Upptäck Xplorion på www.lkf.se/xplorion

LKFs första Hållbara resplan fastställd - för klimatet och medarbetarens hälsa!

"Det ska vara lätt och smidigt att resa klimatsmart i arbetet och vara stolt över att bidra till en bättre stad att bo och arbetar i, berättar Lena."

Pressvisning av Xplorion på Brunnhög i Lund

Xplorion är ett innovationsprojekt i världsklass för dem som vill tillsammans med andra leva hållbart och hälsosamt i Lund. Fokus på klimatsmarta lösningar för hyresgästens vardag, gemenskap och "Sharing is caring"-princip. Kom och träffa Xplorions hyresgäster, byggprojektledaren och hållbarhetschefen. Till dessa två tider nedan har vi även bjudit in Xplorions framtida hyresgäster som får se sina

LKFs hyresgäster trivs i sitt hem – även under Corona

I en oförutsägbar tid är det viktigare än någonsin att stanna upp och undersöka om man är på rätt väg. Därför skickades en enkät ut där vi ställde frågor om hur våra hyresgäster uppfattat vår service sedan pandemin bröt ut. - Vi ville få en ögonblicksbild av läget för att kunna ta vara på det som är bra och förbättra det som går att förbättras, säger Sandra af Forselles, fastighetschef på LKF.

LKF satsar på ny teknik – framtidens fastighetsförvaltning

LKF bygger runt 300 nya bostäder varje år till lundaborna, men i vårt fastighetsbestånd finns även cirka 10 000 befintliga lägenheter. För att bäst kunna planera våra kommande underhållsarbeten så testar vi nu genom ett pilotprojekt, hur vi kan jobba med digitala lösningar genom skanna av våra byggnader.

LKFs bostadsbyggande sker som planerat – 320 nya hem i Lund 2020

​Bostadsbyggandet påverkar många negativt i samband med Corona/Covid19, men LKFs bostadsbyggande fortskrider som planerat och målet på 250-300 byggstartade bostäder ser ut att uppnås under 2020.- Vi satsar närmare 600 miljoner kr på nya bostadsinvesteringar under 2020, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

LKFs satsning för Lund #Starka Tillsammans

​Vi befinner oss i en situation som påverkar hela samhället. Därför lanseras nu LKFs stora satsning - Starka Tillsammans. Satsningen består av flera delar för att stötta våra lokalhyresgäster, hyresgäster och medarbetare.

Gratis internet för LKFs hyresgäster - för att underlätta!

Nya tider innebär ett annat tänk – därför vill vi på LKF göra det möjligt för alla våra 20 000 boende att surfa gratis och på så vis underlätta vardagen.

LKF tar det hållbara bostadsbyggandet ett steg längre

I januari tog LKFs styrelse beslut om att starta ett utvecklingsprojekt där det hållbara, framtida bostadsbyggandet tar ett rejält kliv.-Vi är nu ett av de första bostadsbolagen i Sverige som vågar ta det hållbara byggandet ett steg längre genom att tänka ur ett större perspektiv - från start och 100 år framåt, säger LKFs vd Fredrik Millertson.

LKF vinner kundkristall i år igen – bäst i Sverige på välskötta hem och utemiljöer!

LKF har fått en kundkristall för andra året i rad. Förra året för störst ökning av antalet nöjda kunder och i år för ”Högst produktindex”, vilket innebär att vi erbjuder det bästa boende, med de mest välskötta utemiljöerna i Sverige.

10 000 brandfiltar till våra hyresgäster!

På den europeiska 112-dagen, den 11 februari, kommer alla LKFs 240 anställda, att hjälpas åt att dela ut brandfiltar till alla våra hyresgäster. Vi passar på att ha kul tillsammans under utdelningen, ett bra tillfälle för foto och intervjuer.

LKF först ut i södra Sverige med COLIVE – yteffektivt boende för Lunds unga vuxna

Idag gav LKFs styrelse klartecken till södra Sveriges första COLIVE projekt i Brunnshög. - Vi ser fram emot att vara en av de som banar väg för större möjlighet till boende för Lunds unga vuxna, säger Fredrik Millertson, vd på LKF.

LKF byggstartar två nya projekt – 74 nya hyreslägenheter byggs

Idag sa LKFs styrelse ”ja” till två nya byggprojekt – Skymningen i Brunnshög och Ådan i västra Lund. - Med dessa två projekt får vi totalt ytterligare ett sjuttiotal hyresrätter i Lund. Därmed bidrar LKF dels till utvecklingen både i Lunds nya stadsdel, Brunnshög, men vi skapar dessutom fler hyresrätter på väster, menar Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

Allmännyttans ansvar – filmvisning och paneldebatt med Fredrik Gertten

Är vår roll som en samhällsaktör ännu viktigare i tider där globala och anonyma finans- och investeringsbolag börjat agera i fastighetsbranschen? Vi på LKF bjuder in våra anställda, politiker samt hyresgästföreningen för filmvisning av filmen Push. Fredrik Gertten samt vår vd Fredrik Millertson mfl. kommer att delta i debattpanelen och finns tillgängliga för intervju några minuter efter eventet.

Nu inviger vi vår första hundrastgård i Lund!

Invigningen sker söndagen den 20 oktober kl 14. Hundrastgården har fått namnet Havamals hundrastgård och finns på Linero, vid Vikingavägen 27. Den har utformats tillsammans med en lokal hundgrupp och hyresgästföreningen. Initiativet till att skapa en hundrastgård kom från hyresgästerna, i samband med våra kontinuerliga dialoger kring utveckling av både de fysiska och bosociala miljöer.

TVÄTTA UTAN TVÄTTMEDEL - VÄLKOMMEN PÅ INVIGNING!

Vi på LKF startar nu ett pilotprojekt med en tvättmedelsfri tvättstuga, där vi tillsammans med våra hyresgäster ska prova och utvärdera metoden. En tvättmedelsfri tvättstuga är en del i vårt hållbarhetsarbete.

Mobilitetstjänsten EC2B etableras i det bilfria boendet Xplorion

Biltrafiken i staden behöver minska – både för att skapa en mer attraktiv stad, och för att minska trafikens klimatpåverkan. Samtidigt är mobilitet som tjänst en växande trend. Nu skapar LKF ett ”bilfritt boende” i fastigheten Xplorion på Södra Brunnshög i Lund genom att erbjuda mobilitetstjänsten EC2B åt de boende i stället för bilparkering för privata bilar.

Byggstart av LKFs innovationsprojekt Xplorion - resan mot framtiden har börjat

Idag startar vi officiellt vårt innovationsprojekt Xplorion – vårt mest innovativa projekt någonsin – med ett hållbarhetsfokus utöver det vanliga. - Xplorion är en ledstjärna för våra projekt framöver, både när det kommer till tekniska lösningar och hur livet för våra hyresgäster kommer att se ut, menar Dennis Kerkhof, byggprojektledare för Xplorion på LKF.

LKF byggstartar innovationsprojektet Xplorion - välkommen till vårt spadtag!

Välkommen till ett digitalt spadtag med innovation och hållbarhet i fokus. Du bjuds på en tidsresa in i framtiden där vi zoomar in från Lund, Brunnshög till vårt innovationsprojekt Xplorion – med alla spännande delar som projektet består av. Vi avslutar med en liten mingellunch tillsammans.

Lyckad Vinterfest för boende och företag på Fäladen

Det blev en lyckad Vinterfest på Fäladen den 16 februari, som kanske egentligen med tanke på stålande solsken och höga vädergrader, skulle ha kallats Vårfest. LKFs initiativ till att skapa en levande stadsdel där det finns plats för alla, var mycket uppskattat av de boende.

LKF vann kundkristallen – största ökning av antalet nöjda kunder!

LKF vann Kundkristallen för ”största lyft service index”- största ökning av flest nöjda kunder i Sverige! 83% av våra hyresgäster är nöjda med oss, en ökning med 1% från förra året. Kundnöjdheten var dessutom så hög att vi blev topp tre i Sverige när det kommer till bästa service

Stort intresse för föreläsning med Nina Rung

Det finns ett stort engagemang bland lundaborna för hur vi tillsammans kan bidra till en ökad trygghet i Lund. På bara några timmar nådde vårt inlägg om föreläsningen tusentals personer i sociala medier tack vare delningar - och anmälningarna till föreläsningen strömmade in. Det blir fullt hus!

LKF - en del i Allmännyttans klimatinitiativ

LKF har anslutit sig till Allmännyttans klimatinitiativ - där målet är att de allmännyttiga bostadsbolagen ska vara fossilbränslefria senast år 2030 och energianvändningen ska minska med 30 procent till dess.

Inflytt för LKFs första etapp av Dokumentet – genomtänkt och modernt boende i centrala Lund

I dagarna sker inflyttning i LKFs projekt Dokumentet, etapp 1. Ett av totalt åtta projekt och 352 lägenheter som färdigställts under 2018 av LKF. Vi var med när våra hyresgäster Nathalie och Martin klev över tröskeln i sin nya lägenhet för första gången.

Välkommen till byggstart för Gränden – Ett förtätningsprojekt för varierat bostadsutbud och tillgängligare miljö

Den 4 oktober klockan 16.00 tar vi första spadtaget för projektet Gränden i bostadsområdet Offerkällan på Norra Fäladen i Lund. En av de ungdomar som bor i området tar det symboliska spadtaget med en grävmaskin.

Nu är LKFs nye vd, Fredrik Millertson, på plats

​I maj fick han jobbet som LKFs nye vd. Och från och med idag, den 1 oktober, är Fredrik Millertson på plats.

Styrelsen ger klartecken för LKFs innovationsprojekt Xplorion

På Brunnshög, Lunds hetaste exploateringsområde, ska LKF bygga 54 bostäder i ett helt nytt koncept. Här kommer hyresgästerna att kunna påverka miljön på kort och lång sikt både i sitt boende men också i sin livsstil. Beslutet om byggstart för projektet togs i LKFs styrelse den 27 september.

Välkommen på pressträff – historiskt färdigställande av ungdomsboende av LKF

För första gången i LKFs historia har vi färdigställt ett boende helt riktat till ungdomar. Projektet Sofieberg ska ge yngre en större möjlighet att komma in på bostadsmarknaden och det har delvis genomförts i samarbete med Lunds universitet.

LKF och Litana bygger nya bostäder och vårdcentral centralt i Södra Sandby

LKFs styrelse har tagit beslut om att tilldela uppdraget för projekt Kryptan till entreprenören Litana Group. Kryptan omfattar ett helt nytt kvarter centralt i Södra Sandby i Lund. – Det känns väldigt positivt att starta projektet. Det finns ett stort behov av en ny vårdcentral och vi bygger dessutom ett femtiotal nya bostäder, säger Håkan Eklund, VD på LKF.

Välkommen på pressvisning av kvarteret Mineralen i Veberöd, tisdagen den 12 juni klockan 14.00.

Tisdagen den 12 juni har LKF visning för allmänheten av våra nya attraktiva marklägenheter i kvarteret Mineralen. Det har varit stort intresse under hela byggtiden för LKFs bostäder i Veberöd som nu är klara för inflyttning.

Fredrik Millertson rekryterad till ny VD för LKF

Styrelsen har rekryterat Fredrik Millertson till ny VD för Lunds Kommuns Fastighets AB. Fredrik tillträder den 1 oktober och efterträder då Håkan Ekelund, som efter sex år slutar som företagets VD.

LKF avslutar byggprojekt till lägre kostnad än kalkylerat

Totalt omfattar projekten 439 nya bostäder. LKF har därmed färdigställt långt fler bostäder än tidigare under ett år. Dessutom hamnar glädjande nog slutnotan nästan 40 miljoner kronor under den kalkylerade byggkostnaden på 911 miljoner. Alla projekt har genomförts inom ursprunglig kalkylerad kostnad.

Välkommen på pressvisning av Arkivarien – ett boende för 65+

​Nu är våra bostäder i kvarteret Arkivarien på Brunnsgatan i centrala Lund färdigbyggda. Alla lägenheter är uthyrda och snart är det dags för våra nya hyresgäster att flytta in. Välkommen på pressvisning tisdagen den 10 oktober klockan 13.00. Adressen är Brunnsgatan 15B.

LKFs VD Håkan Ekelund slutar i maj 2018

Efter en 33 år lång karriär hos LKF, varav 6 år som företagets VD, har Håkan Ekelund bestämt sig för att sluta som VD för LKF när avtalet går ut i maj nästa år.

LKF bygger 1 000 nya bostäder i Lund

I 13 pågående projekt bygger vi nu totalt 1 000 nya bostäder runt om i Lunds kommun.

Nu startar vi vårt första byggprojekt på Brunnshög i Lund

LKFs styrelse har beslutat om byggstart för kvarteret Hammocken på södra Brunnshög i Lund.

Välkommen på pressvisning av kvarteret Snickaren i Lund

LKF förtätar med nya miljövänliga bostäder och förskola i kvarteret Snickaren.

LKF får 60 miljoner i investeringsstöd

Länsstyrelsen i Skåne har fattat beslut om att tilldela LKF statligt investeringsstöd för två av våra pågående byggprojekt.

LKF ska bygga nytt kontor på Brunnshög

I takt med vårt ökade bostadsbyggande har vår organisation vuxit och vi börjar bli trångbodda i de nuvarande kontorslokalerna på Lilla Tvärgatan 21 och på Magistratsvägen 23 i Lund.