Pressrum

Här hittar du våra pressmeddelanden och nyheter på Mynewsdesk.

Fredrik Millertson, LKFs vd – utsedd till ”Årets inspirerande ledare 2024”

Fredrik Millertson har blivit utsedd till Årets inspirerande ledare 2024 av Great Place to work. En prestigefull titel där medarbetarnas egna röster och framgångsrika resultat ligger till grund för att nominera ledare.

LKF i Lund - en av Sveriges bästa arbetsplatser!

För första gången har LKF placerat sig på den åtråvärda listan över Sveriges 20 bästa arbetsplatser!

Fredrik Millertson, vd LKF, nominerad till ”årets mest inspirerande ledare”

I en tid av ständig förändring och utmaningar är starkt ledarskap en avgörande framgångsfaktor. Lunds Kommuns Fastighets AB är stolt att meddela att vår VD, Fredrik Millertson, har blivit nominerad till årets mest inspirerande ledare 2024 av Great Place to Work® (GPTW).

HSB Skåne förvärvar tomtmark av LKF

Det står nu klart att HSB Skåne förvärvar tomtmark av LKF i såväl Dalby som Södra Sandby. Sedan tidigare har markaffären i Dalby beslutats i de båda bolagens styrelser och under onsdagen tog kommunstyrelsen i Lunds kommun även beslut om markaffären i Södra Sandby.

LKFs bostäder och service – topp tre i Sverige

LKFs bostäder och service – topp tre i Sverige I år var LKF nominerad i två kategorier för AktivBos kundkristaller, för högsta serviceindex och högsta produktindex. Det innebär att LKF ligger i topp tre bland bostadsbolagen i Sverige i dessa klasser. Stort grattis till Lundbergs Fastigheter som vann kristallerna för både högst serviceindex och högst produktindex.

LKFs hyra för 2024 och 2025 klar

Hyresförhandlingen för 2024 är nu avslutad. LKF har tecknat en tvåårig överenskommelse med Hyresgästföreningen där hyran höjs med 5,5% 2024 och 4,99% 2025.

Blir LKFs kvarter Pilgrimen Årets Bygge 2024?

LKFs kvarter Pilgrimen har blivit nominerad till Årets Bygge 2024. Vinnaren presenteras i mars 2024. Priset är ett av de mest prestigefyllda priserna i byggbranschen som delas ut av tidningen Byggindustrin årligen. 2021 vann LKF priset med kvarteret Xplorion på Brunnshög.

Det firas på Brunnshög i Lund! Taken på plats på Mariehus och Colive

Två av LKFs produktionsprojekt, Mariehus och Colive, har nått en milstolpe. Det firade vi traditionsenligt på byggarbetsplatsen. Hösten 2024 räknar vi med att nya hyresgäster kan flytta in. Redan nu kan hyresgäster göra en intresseanmälan för en delningslägenhet hos Colive.

83% av kontorsmöblerna är återbrukade - hög ambition när LKF inredde sitt nya kontor

8 av 10 av kontorsmöblerna på vårt största kontor, FutuRum, är återbrukade. Antingen kommer möblerna från något dammigt arkiv, annat kontor eller andra företag.

Framgångsrikt arbete för LKF med olovlig andrahandsuthyrning – fokus på trygga hem

Att det förekommer olovlig andrahandsuthyrning på den svenska bostadsmarknaden är inte helt ovanligt. Så även i Lund. För att LKFs hem ska hyras ut på ett sätt som skapar trygghet och trivsel för alla våra hyresgäster, har vi sedan 2020 fokus på att motverka olovlig andrahandsuthyrning – en satsning som ger resultat.

LKF dagen - framtidshopp för Lund!

Den 16 maj håller Lunds kommuns fastighetsbolag LKF dagen för andra året i rad. LKF dagen är en branschdag där vi tillsammans med samarbetspartners och branschkollegor fokuserar på Lunds utveckling och vårt ansvar som samhällsaktör. Med anledning av situationen i omvärlden är årets fokus "Framtidshopp" - där innovation, dialog och delaktighet är punkter på agendan.

LKFs projekt Gränden utsedd till Årets bästa nyproduktion inom allmännyttan!

LKFs nyproduktion Gränden på Norra Fäladen har utsetts till Årets Bästa Nyproduktion. Det är Sveriges Allmännytta som arrangerar tävlingen för att lyfta bra och goda exempel på byggande samt sprida kunskap mellan de allmännyttiga bolagen. Det juryn lyfte var bland annat hur LKF lyckats förvandla den tidigare ödsliga parkeringsgatan till en vacker stadsmiljö och hur väl de nya husen anpassats till

Att arbeta för allmännyttan som byggprojektledare

Helena Nilsson arbetar som byggprojektledare där jobbet består av att bygga fler och bättre hem åt lundaborna.

Wellpapps- och metallvatten ska få LKFs hyresgäster att källsortera bättre

Imorgon är det 1 april. Men redan nu kan vi berätta att... Vi på LKF i Lund har infört smaksatt kranvatten med wellpapp eller metall beroende på hur väl de boende i trapphuset källsorterar.

Nu startar LKF de första byggprojekten kopplade till Rättvist byggande

Under 2023 startar LKF de första två projekten där vi använt oss av Rättvist byggandes arbetsmodell redan vid upphandlingen. Det för att förebygga att oseriösa aktörer anlitas till våra byggarbetsplatser - den stora ombygganden för 500 lägenheter på Klostergården och utvecklingen på Väster med 129 nya hyresrätter, och lokaler för livsmedelsbutik och kvarterkrog i kvarteret Ornitologen.

LKF är med! För ett klimatneutralt Lund 2030!

Avsiktsförklaringen är underskriven – tillsammans med kommunen och över 15 aktörer från Brunnshög, Ideon och Medicon Village i Lund ska vi hitta ännu fler vägar för att minska utsläppen i Lund.

LKFs nya utvecklingsprojekt Levla i Lund tar byggbranschen till en ny nivå

Med vårt nya utvecklingsprojekt Levla driver vi vår egen utveckling framåt, uppmuntrar till förändring av branschen samt bidrar till en positiv samhällsutveckling i Lund och Sverige.

LKF skriver avtal med Malmö Byggcenter för en större ombyggnad av 494 lägenheter på Klostergården

25 januari skrev LKF avtal med Malmö Byggcenter för ombyggnaden av kvarteren Snödrivan och Snöfoget på Klostergården i Lund. Ombyggnaden gäller nästan 500 lägenheter där hyresgästerna bland annat kommer få helt nya kök, bättre ventilation, nya värmestammar och radiatorer, säkerhetsdörrar och nya fönster. Trapphusen rustas upp, bland annat med nya ytskick, nya hissar och porttelefoner.

Församlingsgården i Stångby får Lunds stadsbyggnadspris 2022

LKF gratulerar White arkitekter och Lunds pastorat som får Lunds stadsbyggnadspris 2022. Tillsammans har de skapat en mötesplats och samlingsplats som förskönar byn med tillgängliga och vackra rum. Församlingsgården tillhör Torns pastorat. Stadsbyggnadspriset instiftades av LKF som en gåva till Lunds kommun då staden firade sitt 1000 årsjubileum 1990. Priset delades ut 1990 för första gången. Pris

LKF blir nominerade till Kundkristallen för femte året i rad!

LKF är nominerade till en kundkristall – för femte året i rad. Det är resultatet av den höga kundnöjdhet för bästa produktindex som ligger bakom nomineringen - hur hög trivseln är för hyresgästerna i sitt hem. Det innebär att våra kunder tycker att LKF är topp tre av de bästa bostadsbolagen i Sverige inom trivsel.

LKF bygger 129 nya lägenheter med hyresrätt och ett nytt underjordiskt garage på Väster i Lund

LKF fortsätter att satsa på nyproduktion. På Väster i Lund ligger området Lövsångaren 5, byggt 1978. Genom att riva ett parkeringshus och en lägre servicebyggnad gör LKF plats för ett nytt kvarter med 129 lägenheter med hyresrätt, ett nytt underjordiskt garage samt lokal för en Willys Hemma-butik. Arbetet planeras att starta första kvartalet i år.

LKFs hyror för 2023 klara

Hyresförhandlingen för LKFs drygt 11 000 bostäder är klar. Den nya hyran börjar gälla från den 1 februari 2023. Även hyran för parkerings- och garageplatser höjs från och med februari 2023. Hur stor höjningen blir beror på var i Lunds kommun parkeringen/garaget ligger och vilken efterfrågan det finns på liknande p-platser/garageplatser i närområdet.

LKF nominerar två arkitektbyråer till Lunds Kommuns stadsbyggnadspris 2022 för kvarteren Gränden, Ådan och Skymningen

LKF har nominerat Fojab för kvarteret Gränden i Norr Fäladen och Skymningen i Brunnshög samt Kamikaze Arkitekter AB för kvarteret Ådan på Väster. Gränden och Ådan är exempel på två lyckade förtätningsprojekt som skapat mer attraktiva och inbjudande platser. Skymningen i Brunnshög är ett av de synligare kvarteren i den nya stadsdelen. Byggnaden som innehåller både hyreslägenheter och kommersiella l

Ytterligare fem satsningar för energiprislappen på LKF i Lund

Utvecklingen på energimarknaden är en utmaning för oss alla. Vi på LKF har ett hållbarhetsfokus både på kort och lång sikt och arbetar på olika sätt med att modernisera våra hem och därmed optimera energianvändningen.

LKF fortsätter lysa upp i mörkret – med 100% LED

Ljus i bostadsområden ger varm hemkänsla och skapar tryggare miljö. Därför fortsätter vi att lysa upp träd, trapphus och utemiljö - på ett energieffektivt sätt.

LKFs första hyresgästundersökning - riktad mot barn

För första gången LKF tillsammans en hyresgästundersökning som riktar sig till barn om deras boendemiljö. Anledningen till undersökningen är att vi vill att våra hyresgäster - stora som små ska trivas att bo hos oss och känna att de kan vara med och forma sitt bostadsområde.

LKF byggstartar 107 nya hem i Lund

Ett spadtag blev två – för våra två olika byggprojekt hör ihop. Colive delningsbostäder är i första hand till för unga vuxna som ännu inte skaffat familj, medan Mariehus är hemmet med det extra utrymmet. Ett hem som är perfekt för familjelivet som kräver lite svängrum.

Välkommen på spadtag i Brunnshög, Lund – Mariehus & Colive

Nu är det dags för byggstart i två av våra byggprojekt, Mariehus och Colive. Vi firar detta med ett spadtag. Vi som finns på plats är Lunds Kommuns Fastighets AB, HA-bygg, företaget COLIVE och arkitektbyrån Fojab.

Lunds kommuns fastighetsbolag –75 år med fler och bättre hem firas tillsammans med hyresgäster

Lunds kommuns fastighetsbolag har haft en historiskt viktig roll för Lund, men vi är även den del i att skapa framtiden i staden. Vi skapar förutsättningar för alla att bo, genom att sedan 75 år tillbaka erbjuda trygga, trivsamma hyresrätter för lundaborna och utveckla fler, hållbara, trygga och trivsamma hem i framtiden.

LKF-dagen – lyckad branschdag för lundabornas bästa!

I går, den 31 maj, gick första LKF dagen av stapeln! LKF dagen är Lunds kommuns fastighetsbolags nya branschdag. En samlingsplats för samarbetspartners och branschkollegor där vi tillsammans samverkar för Lunds utveckling – med lundabornas bästa för ögonen.

LKF bygger nytt kvarter på Linero

LKF fortsätter att satsa på nyproduktion och startar inom kort upp bygget av 42 nya lägenheter med hyresrätt på Östra Linerovägen 2. LKF satsar på hållbarhet och huset byggs som lågenergihus och med solceller på taket. Det kommer även finnas en elcykelpool som hyresgästerna kommer kunna använda.

Välkommen till LKF-dagen – vi möjliggör hållbar stadsutveckling med smarta och trygga hem!

Den 31 maj går LKF dagen av stapeln - vi lovar en förmiddag som full av energi för oss som utvecklar Lund! LKF dagen är en satsning där vi tillsammans med våra samarbetspartners och branschkollegor, inspireras och samverkar kring Lunds utveckling.

LKF ansluter sig till föreningen Rättvist byggande

Nu går LKF med i föreningen Rättvist byggande. LKF arbetar redan idag proaktivt och strukturerat för att minska svartarbete, ekonomisk brottslighet och osunda arbetsplatser på våra byggen. Dagens högkonjunktur och bristen på arbetskraft inom byggbranschen har allt oftare lett till misstankar om fusk. Rättvist byggande är en förening för byggherrar som med mandat och operativa möjligheter har förm

Toppklass i hållbarhet för LKFs nya kvarter Skymningen i Brunnshög

Skymningen är byggt med fokus på hållbarhet och kommer att certifieras på guldnivån, den högsta, enligt Miljöbyggnad 3.0. Förutom en mer hållbar byggprocess med klimatsmarta lösningar för fastigheten har LKF byggt in lösningar och service som gör det enklare för hyresgästerna till ett mer hållbart och bekvämt liv.

Co-Bygg – vi bygger källaren, hyresgästen bygger lägenheten ovan

Vi har CoLive där du delar vardagsrum och aktivitetsrummen med andra. Nu har vi också Co-Bygg. Här får du ta med dig eget tegel, cement eller virke för att bygga din egen lägenhet.

LKF öppnar kontor på Brunnshög i Lund

Ett kontor för kunder och alla våra anställda i en hållbara och innovationsinriktade stadsdel som vi är med och utvecklar. I fokus står bättre service och ökad kundupplevelse.

Nu börjar LKF med korttidskontrakt

Under de kommande åren står LKF inför flera omfattande renoveringar av våra äldre fastigheter. Lägenheter som snart kommer att renoveras eller som på andra sätt kommer att behövas för att underlätta evakuering i framtida ombyggnationerna står ibland tomma några månader. De kommer nu erbjudas med korttidskontrakt till hyresgäster som kan och vill hyra en bostad utan så kallad besittningsrätt.

LKF välkomnar första gymmet på Brunnshög som lokalhyresgäst

Gymkedjan Fitness24Seven satsar på Brunnshög och öppnar idag den första träningsanläggningen på området i nya fräscha lokaler hos LKF. Fitness24Seven är sedan tidigare lokalhyresgäst hos LKF och vi är glada att de valt LKFs nya kvarter Skymningen för sin senaste anläggning.

LKF är åter nominerade till två Kundkristaller

I den årliga kundenkäten som LKF skickar ut till hyresgästerna, står det nu klart att den höga nöjdheten gör att LKF även i år är nominerade till två kundkristaller. LKF är nominerade i kategorierna Högsta produktindex och Högsta serviceindex. Serviceindex står för hur god service kunderna tycker att LKF ger och produktindex hur man trivs med sin bostad.

Möller Arkitekter nominerade till Lunds stadsbyggnadspris för kvarteret Kryptan

För stadsbyggnadspriset 2021 har LKF nominerat Möller Arkitekter för nybyggnationen av det helt nya kvarteret Kryptan i Södra Sandby. Med kvarteret har LKF varit en aktiv part utveckling av Södra Sandbys centrum med 50 nya lägenheter med hyresrätt, lokaler för ett nytt bibliotek, en ny stor vårdcentral, en restaurang och en frisör.

Vet Lundaborna hur man agerar?

Hur ska man agera som granne när man hör att någon far illa? I veckan får vi svar på om våra 20000 hyresgäster vet svaret.

LKF tar första spadtaget för 113 nya hyresrätter i Södra Råbylund, Lund

Tillsammans med JSB Construciton AB tog LKF, i fredags den 15:e oktober, det första spadtaget för kvarteret Pilgrimen i Södra Råbylund. Det markerar starten för LKF:s nybyggnation av 113 bostäder med hyresrätt i det nya området i Lund. Beräknad inflyttning blir i slutet av 2023.

Äntligen tillsammans - LKFs omstart med omtanke och nytanke i fokus!

Nu arbetar vi närmare varandra igen och att vi påbörjar vi vår fortsatta resa mot framtiden med nya sätt att mötas och trivas tillsammans i vardagen. LKF gör, som så många andra, en mjuk, flexibel återgång till en vardag som liknar den vi hade innan pandemin. Tydlig kommunikation till chefer och medarbetare och en intern glädjekampanj genomförs på LKF, är vår väg fram efter pandemin.

LKF utvecklar Veberöd med 48 nya lägenheter – inflyttning hösten 2023

Under hösten 2021 startar vi första etappen att bygga 48 nya yteffektiva lägenheter i Veberöd. Lägenheterna är fördelade på 1 rum och kök till 5 rum och kök. Planerad inflyttning blir under hösten 2023. Kvarteret har fått namnet Knudsgården och kommer att byggas där den gamla Idalaskolan låg.

LKFs insatser under pandemin – föredömen i Europa

LKF nämns som ”best practise” i Eurhonets nätverk. Vårt arbete kring #StarkaTillsammans och våra bosociala insatser mot våra unga hyresgäster, lyfts som goda exempel på hur vi arbetat med pandemisituationen 2020 - bland de bästa insatserna i Europa.

Vi är #StarkaTillsammans. LKF bidrar till en bättre vardag för hyresgästerna.

För drygt ett år sedan lanserade LKF #StarkaTillsammans. Tanken då var att ge våra 20 000 hyresgäster erbjudanden i butiker och restauranger hos våra lokalhyresgäster. Nu kör vi #StarkaTillsammans igen – med fokus på erbjudanden från våra restauranger och caféer, en av de branscher som varit extra utsatta under pandemin.

För fossilbränslefrihet och klimatsmart boende – det här gör LKF redan idag

Över 20 000 lundabor bor hos oss. Som ett allmännyttigt bostadsföretag med stort samhällsfokus så tar vi ett stort ansvar för att utveckla det hållbara boendet. Delvis bidrar vi mot målet genom att ställa om, och delvis genom att inspirera andra genom innovativa lösningar.

LKFs Xplorion i Lund utsedd av Byggindustrin till Årets bygge 2021

Byggindustrin har utsett det huset Xplorion till “Årets bygge” i kategorin Bostad. Xplorion är ett hus som är byggt för att underlätta i hyresgästernas vardag och ge kunderna förutsättningar att leva klimatsmart. Samverkan med andra har resulterat i innovativa lösningar. Här finns exempelvis bara behov av en enda parkering, för poolbilen - för alternativ till den ägda bilen finns.

Nu när fler är hemma mer – LKF bjuder på gratis bredband i tre månader vid inflytt

Från och med april 2021 så får alla kunder som flyttar till ett hem hos oss tillgång till gratis bredband i tre månader. Det gäller både våra hyresgäster som flyttar in för första gången, eller som byter bostad.

Xplorion i Lund en av finalisterna i Byggindustrins ”Årets bygge”

På torsdag, den 18 mars, får vi veta om vi kommer ta hem ännu ett betydande pris med vårt innovationsprojekt Xplorion. Konkurrensen är tuff, 18 hus är med och tävlar i 7 olika kategorier.

LKFs lokalhyresgäster bland de mest nöjda i Sverige

Att mäta vår service och hur vi står oss som hyresvärd är viktigt för oss. Därför skickade vi ut en digital enkät till alla våra lokalhyresgäster under februari. Resultatet visar på en mycket hög kundnöjdhet där hela 98% kan tänka sig att rekommendera oss som hyresvärd.

100 sommarjobb på LKF i Lund – i år får många oss som sin första arbetsgivare

I år gör vi något annorlunda. Vi söker 50 erfarna semestervikarier som ska ersätta vår ordinarie personal – och så söker vi även 50 ungdomarna mellan 16-20 år gamla som vill ha oss som sin första arbetsgivare.

Världens snabbaste internet - standard i Xplorion i Lund

I vårt hus Xplorion betalar hyresgästen som för ett vanligt internetabonnemang på 100 Mbit, men får en minsta hastighet på 2500 Mbit. Och det går bra att uppgradera ända upp till 10 000 Mbit. Det är världens högsta lägsta bredbandshastighet för privatpersoner - och det finns hos oss på LKF! Men vad kostar det? Och varför behöver man så snabbt internet i ett smart hus?

LKF ändrar uthyrningsreglerna – för våra kunders bästa!

​Under LKFs styrelsemöte den 16 december, så togs beslut om att göra vissa ändringar i våra uthyrningsregler. Tanken är att de nya reglerna ska underlätta och förenkla för de som står i vår bokö.

Xplorion och fyra andra spännande projekt nomineras till Lunds stadsbyggnadspris

Xplorion har precis korats till årets Klimatsmarta Boende av Sveriges Allmännytta. Nu tävlar vi även för att få stadsbyggnadspriset. Stadsbyggnadspriset delas ut till en eller flera som har bidragit till att utveckla stadsbilden i Lund. Förutom Xplorion, tävlar vi även med Dokumentet, Hammocken, Klockan och Norra Bullerbyn.

Xplorion i Lund koras till årets Klimatsmarta boende av Sveriges Allmännytta

Branschorganisation Sveriges Allmännytta belönar Xplorion med den prestigefyllda utmärkelsen. Xplorion har tagit ett viktigt steg inom branschen mot ett klimatsmart boende, menar juryn. Upptäck Xplorion på www.lkf.se/xplorion

LKFs första Hållbara resplan fastställd - för klimatet och medarbetarens hälsa!

"Det ska vara lätt och smidigt att resa klimatsmart i arbetet och vara stolt över att bidra till en bättre stad att bo och arbetar i, berättar Lena."

Pressvisning av Xplorion på Brunnhög i Lund

Xplorion är ett innovationsprojekt i världsklass för dem som vill tillsammans med andra leva hållbart och hälsosamt i Lund. Fokus på klimatsmarta lösningar för hyresgästens vardag, gemenskap och "Sharing is caring"-princip. Kom och träffa Xplorions hyresgäster, byggprojektledaren och hållbarhetschefen. Till dessa två tider nedan har vi även bjudit in Xplorions framtida hyresgäster som får se sina

LKFs hyresgäster trivs i sitt hem – även under Corona

I en oförutsägbar tid är det viktigare än någonsin att stanna upp och undersöka om man är på rätt väg. Därför skickades en enkät ut där vi ställde frågor om hur våra hyresgäster uppfattat vår service sedan pandemin bröt ut. - Vi ville få en ögonblicksbild av läget för att kunna ta vara på det som är bra och förbättra det som går att förbättras, säger Sandra af Forselles, fastighetschef på LKF.

LKF satsar på ny teknik – framtidens fastighetsförvaltning

LKF bygger runt 300 nya bostäder varje år till lundaborna, men i vårt fastighetsbestånd finns även cirka 10 000 befintliga lägenheter. För att bäst kunna planera våra kommande underhållsarbeten så testar vi nu genom ett pilotprojekt, hur vi kan jobba med digitala lösningar genom skanna av våra byggnader.

LKFs bostadsbyggande sker som planerat – 320 nya hem i Lund 2020

​Bostadsbyggandet påverkar många negativt i samband med Corona/Covid19, men LKFs bostadsbyggande fortskrider som planerat och målet på 250-300 byggstartade bostäder ser ut att uppnås under 2020.- Vi satsar närmare 600 miljoner kr på nya bostadsinvesteringar under 2020, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

LKFs satsning för Lund #Starka Tillsammans

​Vi befinner oss i en situation som påverkar hela samhället. Därför lanseras nu LKFs stora satsning - Starka Tillsammans. Satsningen består av flera delar för att stötta våra lokalhyresgäster, hyresgäster och medarbetare.

Gratis internet för LKFs hyresgäster - för att underlätta!

Nya tider innebär ett annat tänk – därför vill vi på LKF göra det möjligt för alla våra 20 000 boende att surfa gratis och på så vis underlätta vardagen.

LKF tar det hållbara bostadsbyggandet ett steg längre

I januari tog LKFs styrelse beslut om att starta ett utvecklingsprojekt där det hållbara, framtida bostadsbyggandet tar ett rejält kliv.-Vi är nu ett av de första bostadsbolagen i Sverige som vågar ta det hållbara byggandet ett steg längre genom att tänka ur ett större perspektiv - från start och 100 år framåt, säger LKFs vd Fredrik Millertson.

LKF vinner kundkristall i år igen – bäst i Sverige på välskötta hem och utemiljöer!

LKF har fått en kundkristall för andra året i rad. Förra året för störst ökning av antalet nöjda kunder och i år för ”Högst produktindex”, vilket innebär att vi erbjuder det bästa boende, med de mest välskötta utemiljöerna i Sverige.

10 000 brandfiltar till våra hyresgäster!

På den europeiska 112-dagen, den 11 februari, kommer alla LKFs 240 anställda, att hjälpas åt att dela ut brandfiltar till alla våra hyresgäster. Vi passar på att ha kul tillsammans under utdelningen, ett bra tillfälle för foto och intervjuer.

LKF först ut i södra Sverige med COLIVE – yteffektivt boende för Lunds unga vuxna

Idag gav LKFs styrelse klartecken till södra Sveriges första COLIVE projekt i Brunnshög. - Vi ser fram emot att vara en av de som banar väg för större möjlighet till boende för Lunds unga vuxna, säger Fredrik Millertson, vd på LKF.

LKF byggstartar två nya projekt – 74 nya hyreslägenheter byggs

Idag sa LKFs styrelse ”ja” till två nya byggprojekt – Skymningen i Brunnshög och Ådan i västra Lund. - Med dessa två projekt får vi totalt ytterligare ett sjuttiotal hyresrätter i Lund. Därmed bidrar LKF dels till utvecklingen både i Lunds nya stadsdel, Brunnshög, men vi skapar dessutom fler hyresrätter på väster, menar Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

Allmännyttans ansvar – filmvisning och paneldebatt med Fredrik Gertten

Är vår roll som en samhällsaktör ännu viktigare i tider där globala och anonyma finans- och investeringsbolag börjat agera i fastighetsbranschen? Vi på LKF bjuder in våra anställda, politiker samt hyresgästföreningen för filmvisning av filmen Push. Fredrik Gertten samt vår vd Fredrik Millertson mfl. kommer att delta i debattpanelen och finns tillgängliga för intervju några minuter efter eventet.

Nu inviger vi vår första hundrastgård i Lund!

Invigningen sker söndagen den 20 oktober kl 14. Hundrastgården har fått namnet Havamals hundrastgård och finns på Linero, vid Vikingavägen 27. Den har utformats tillsammans med en lokal hundgrupp och hyresgästföreningen. Initiativet till att skapa en hundrastgård kom från hyresgästerna, i samband med våra kontinuerliga dialoger kring utveckling av både de fysiska och bosociala miljöer.

TVÄTTA UTAN TVÄTTMEDEL - VÄLKOMMEN PÅ INVIGNING!

Vi på LKF startar nu ett pilotprojekt med en tvättmedelsfri tvättstuga, där vi tillsammans med våra hyresgäster ska prova och utvärdera metoden. En tvättmedelsfri tvättstuga är en del i vårt hållbarhetsarbete.

Mobilitetstjänsten EC2B etableras i det bilfria boendet Xplorion

Biltrafiken i staden behöver minska – både för att skapa en mer attraktiv stad, och för att minska trafikens klimatpåverkan. Samtidigt är mobilitet som tjänst en växande trend. Nu skapar LKF ett ”bilfritt boende” i fastigheten Xplorion på Södra Brunnshög i Lund genom att erbjuda mobilitetstjänsten EC2B åt de boende i stället för bilparkering för privata bilar.

Byggstart av LKFs innovationsprojekt Xplorion - resan mot framtiden har börjat

Idag startar vi officiellt vårt innovationsprojekt Xplorion – vårt mest innovativa projekt någonsin – med ett hållbarhetsfokus utöver det vanliga. - Xplorion är en ledstjärna för våra projekt framöver, både när det kommer till tekniska lösningar och hur livet för våra hyresgäster kommer att se ut, menar Dennis Kerkhof, byggprojektledare för Xplorion på LKF.

LKF byggstartar innovationsprojektet Xplorion - välkommen till vårt spadtag!

Välkommen till ett digitalt spadtag med innovation och hållbarhet i fokus. Du bjuds på en tidsresa in i framtiden där vi zoomar in från Lund, Brunnshög till vårt innovationsprojekt Xplorion – med alla spännande delar som projektet består av. Vi avslutar med en liten mingellunch tillsammans.

Lyckad Vinterfest för boende och företag på Fäladen

Det blev en lyckad Vinterfest på Fäladen den 16 februari, som kanske egentligen med tanke på stålande solsken och höga vädergrader, skulle ha kallats Vårfest. LKFs initiativ till att skapa en levande stadsdel där det finns plats för alla, var mycket uppskattat av de boende.

LKF vann kundkristallen – största ökning av antalet nöjda kunder!

LKF vann Kundkristallen för ”största lyft service index”- största ökning av flest nöjda kunder i Sverige! 83% av våra hyresgäster är nöjda med oss, en ökning med 1% från förra året. Kundnöjdheten var dessutom så hög att vi blev topp tre i Sverige när det kommer till bästa service

Stort intresse för föreläsning med Nina Rung

Det finns ett stort engagemang bland lundaborna för hur vi tillsammans kan bidra till en ökad trygghet i Lund. På bara några timmar nådde vårt inlägg om föreläsningen tusentals personer i sociala medier tack vare delningar - och anmälningarna till föreläsningen strömmade in. Det blir fullt hus!

LKF - en del i Allmännyttans klimatinitiativ

LKF har anslutit sig till Allmännyttans klimatinitiativ - där målet är att de allmännyttiga bostadsbolagen ska vara fossilbränslefria senast år 2030 och energianvändningen ska minska med 30 procent till dess.

Inflytt för LKFs första etapp av Dokumentet – genomtänkt och modernt boende i centrala Lund

I dagarna sker inflyttning i LKFs projekt Dokumentet, etapp 1. Ett av totalt åtta projekt och 352 lägenheter som färdigställts under 2018 av LKF. Vi var med när våra hyresgäster Nathalie och Martin klev över tröskeln i sin nya lägenhet för första gången.

Välkommen till byggstart för Gränden – Ett förtätningsprojekt för varierat bostadsutbud och tillgängligare miljö

Den 4 oktober klockan 16.00 tar vi första spadtaget för projektet Gränden i bostadsområdet Offerkällan på Norra Fäladen i Lund. En av de ungdomar som bor i området tar det symboliska spadtaget med en grävmaskin.

Nu är LKFs nye vd, Fredrik Millertson, på plats

​I maj fick han jobbet som LKFs nye vd. Och från och med idag, den 1 oktober, är Fredrik Millertson på plats.

Styrelsen ger klartecken för LKFs innovationsprojekt Xplorion

På Brunnshög, Lunds hetaste exploateringsområde, ska LKF bygga 54 bostäder i ett helt nytt koncept. Här kommer hyresgästerna att kunna påverka miljön på kort och lång sikt både i sitt boende men också i sin livsstil. Beslutet om byggstart för projektet togs i LKFs styrelse den 27 september.

Välkommen på pressträff – historiskt färdigställande av ungdomsboende av LKF

För första gången i LKFs historia har vi färdigställt ett boende helt riktat till ungdomar. Projektet Sofieberg ska ge yngre en större möjlighet att komma in på bostadsmarknaden och det har delvis genomförts i samarbete med Lunds universitet.

LKF och Litana bygger nya bostäder och vårdcentral centralt i Södra Sandby

LKFs styrelse har tagit beslut om att tilldela uppdraget för projekt Kryptan till entreprenören Litana Group. Kryptan omfattar ett helt nytt kvarter centralt i Södra Sandby i Lund. – Det känns väldigt positivt att starta projektet. Det finns ett stort behov av en ny vårdcentral och vi bygger dessutom ett femtiotal nya bostäder, säger Håkan Eklund, VD på LKF.

Välkommen på pressvisning av kvarteret Mineralen i Veberöd, tisdagen den 12 juni klockan 14.00.

Tisdagen den 12 juni har LKF visning för allmänheten av våra nya attraktiva marklägenheter i kvarteret Mineralen. Det har varit stort intresse under hela byggtiden för LKFs bostäder i Veberöd som nu är klara för inflyttning.

Fredrik Millertson rekryterad till ny VD för LKF

Styrelsen har rekryterat Fredrik Millertson till ny VD för Lunds Kommuns Fastighets AB. Fredrik tillträder den 1 oktober och efterträder då Håkan Ekelund, som efter sex år slutar som företagets VD.

LKF avslutar byggprojekt till lägre kostnad än kalkylerat

Totalt omfattar projekten 439 nya bostäder. LKF har därmed färdigställt långt fler bostäder än tidigare under ett år. Dessutom hamnar glädjande nog slutnotan nästan 40 miljoner kronor under den kalkylerade byggkostnaden på 911 miljoner. Alla projekt har genomförts inom ursprunglig kalkylerad kostnad.

Välkommen på pressvisning av Arkivarien – ett boende för 65+

​Nu är våra bostäder i kvarteret Arkivarien på Brunnsgatan i centrala Lund färdigbyggda. Alla lägenheter är uthyrda och snart är det dags för våra nya hyresgäster att flytta in. Välkommen på pressvisning tisdagen den 10 oktober klockan 13.00. Adressen är Brunnsgatan 15B.

LKFs VD Håkan Ekelund slutar i maj 2018

Efter en 33 år lång karriär hos LKF, varav 6 år som företagets VD, har Håkan Ekelund bestämt sig för att sluta som VD för LKF när avtalet går ut i maj nästa år.