Nyheter

November

Tack för dina synpunkter – de kommer bidra till bättre hem!

Hela 64 procent svarade på vår årliga kundenkät under hösten. Vi är tacksamma för den tid ni lagt på att svara och det betyder mycket för oss på LKF att ta del av era synpunkter.

Det firas på Brunnshög! Taken på plats på Mariehus och Colive

Två av våra produktionsprojekt, Mariehus och Colive, har nått en milstolpe. Det firade vi traditionsenligt på byggarbetsplatsen. Hösten 2024 räknar vi med att nya hyresgäster kan flytta in.

Påbörjade förhandlingar om ny hyra 2024

Förhandlingar för ny hyra 2024 har inletts. Den årliga hyreshöjningen ger oss förutsättningar att på bästa sätt kunna ta hand om hus, hem och hyresgäster. Till årsskiftet hoppas vi kunna ha de nya hyrorna klara.

LKF nominerar fem nya kvarter till Lunds stadsbyggnadspriset 2023

Tre olika arkitektbyråer ligger bakom LKFs fem nomineringar till Lunds kommuns stadsbyggnadspris 2023. De har tillsammans skapat fyra kvarter med totalt 284 nya hyresrätter, 10 servicelägenheter och 6 lägenheter i en gruppbostad samt ett äldreboende med 50 bostäder med innovativa lösningar både interiört som exteriört åt Lunds kommuns vård- och omsorgsförvaltning.

LKF delar kunskap – skapar förutsättningar för framtidens kollegor

LKF har flera delar av vår skötsel i egen regi, bland annat skötsel av vår utemiljö. Det ger oss möjlighet att dela med oss av vår kunskap till andra. Nyligen fick vi möjligheten att inspirera studenter på SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, då de under ett studiebesök fördjupade sig i hur LKF arbetar i miljöer nära människors hem.

Nytt avtal med hyresgästföreningen ger förändringar i HLU för dig som hyresgäst

Som hyresgäst hos LKF kan du vara med och påverka renoveringar i sin lägenhet, det är det vi kallar för hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll – HLU. Nu moderniserar vi vår rutin samt anpassar den till vår omvärld. Vi behöver få en mer hållbar hantering, både för klimatet som för ekonomin. Från 1 januari 2024 kan du när som helst under året beställa det via Mina Sidor på lkf.se. Det ger bättre service för dig som hyresgäst och vi sparar på miljön i och med att vi slutar med de årliga utskicken.

Oktober

Vad undrar du? Vårt digitala frågeforum är alltid tillgängligt!

Undrar du över något om LKF? Ofta är du inte först eller själv med din fundering – de flesta svar finns i vårt digitala frågeforum. Och om det mot förmodan inte finns ett svar, ställ då en fråga till oss!

Vi uppdaterar vårt fastighetssystem 17 oktober – så här kan du märka av det!

Med jämna mellanrum behöver vi uppdatera våra system för att utveckla både service och digital säkerhet.

Ändrade öppettider för kundcenter tisdagen den 10:e oktober

Våra medarbetare är viktiga för vår verksamhet. Förmiddagen10 oktober samlas alla LKF:are, vilket skapar förståelse och engagemang för vårt breda och viktiga uppdrag. Därför öppnar kundcenter klockan 14.00 på tisdag.

Gamla Brandstationen i centrum - ett bostadsområde för dig söker gemenskap och en grön oas

Gamla Brandstationen, ett av många av våra kvarter där 96% eller fler av hyresgästernas är stolta över att bo. Orsakerna bakom detta är både hyresgästerna själva, och vår personal.

83% av kontorsmöblerna är återbrukade - hög ambition när LKF inredde sitt nya kontor

8 av 10 av kontorsmöblerna på vårt största kontor, FutuRum, är återbrukade. Antingen kommer möblerna från något dammigt arkiv, annat kontor eller andra företag.

September

LKF inspirerar kollegorna i branschen

I år är det LKF som stolt visar upp Lund och LKFs arbete på Skånehems årliga studieresa! Under två dagar besökte cirka 80 deltagare Lund - där programmet innehöll inspiration, goda samtal samt möjlighet att knyta nya kontakter.

Kolla in visionsskisserna för kvarteret Borgen i Genarp!

Om allt går enligt plan kommer vi börja kunna bygga kvarteret Borgen år 2026 så att husen kan stå färdigt 2 år senare.

LKF storsatsar på solel – dubblerad effekt och stabil energi till hyresgästerna!

Vi är ett fastighetsbolag som vill ligga i framkant och satsa långsiktigt på hållbara energilösningar. Därför handlar vi inom kort upp ett partneringavtal där vi tillsammans med en entreprenör på fyra år ska dubblera mängden solel i våra fastigheter. En satsning som dessutom innebär en långsiktig, stabil och trygg energiförsörjning till våra hyresgäster.

Nu har vi skickat ut årets kundenkät till över 3 000 hyresgäster

Nu har vi skickat ut årets kundenkät till 3 000 slumpvist utvalda hyresgäster hos LKF. Alla svar är viktiga för oss. Resultatet från undersökningen är en viktig del när vi planerar för vilka åtgärder vi ska göra i våra bostadsområden. Vi skickar även ut en enkät till våra små hyresgäster, barn och unga.

Sommarvikarien Idas sommarminnen - hjälpsamma kollegor och fina utemiljöer!

I ett tiotal veckor har Ida Bertilsson och våra flitiga sommarvikarier hjälpt till att hålla snyggt och ordning i våra utemiljöer. Och nu när sommaren går mot sitt slut är vi så klart nyfikna att höra - vad var bäst i sommar här på LKF?

Augusti

Är du en av våra utvalda hyresgäster? Nu börjar utskicken av vår kundenkät!

Nu är det dags för årets kundenkät. Ett viktigt verktyg för LKF för att veta hur våra hyresgäster trivs i sina hem. Resultatet blir  underlaget när vi planerar vilka åtgärder vi ska göra för att förbättra och utveckla våra bostadsområden. Vi frågar också våra små hyresgäster, barn och unga samt de som flyttat in i vår nyproduktion.

Juli

vattentunnor växer som svampar efter regn

En vattentunna är en enkel åtgärd för att spara på vatten, och arbetstid, speciellt på områden där det inte finns vattenutkast.

Framgångsrikt arbete för LKF med olovlig andrahandsuthyrning – fokus på trygga hem

Att det förekommer olovlig andrahandsuthyrning på den svenska bostadsmarknaden är inte helt ovanligt. Så även i Lund. För att LKFs hem ska hyras ut på ett sätt som skapar trygghet och trivsel för alla våra hyresgäster, har vi sedan 2020 fokus på att motverka olovlig andrahandsuthyrning – en satsning som ger resultat.

Juni

Sista tegelstenen nedtagen – nu bygger vi Ornitologen

I måndags hade LKF ett alternativt spadtag för Ornitologen. I stället för det vanliga spadtaget plockades de sista tegelstenarna från det rivna parkeringshuset. Teglet från de två byggnaderna som rivits kommer att återbrukas, dels på Ornitologen, dels för det planerade projektet på Häradsvägen i Norra Fäladen.

Vårfester ökar trygghetskänslan i bostadsområden

Trygghet är sammanlänkat med gemenskap. Och för att öka granngemenskapen för våra hyresgäster anordnar vi på LKF vårfester i våra bostadsområden. Festerna gör vi tillsammans med Hyresgästföringen.

Eldningsförbud i Lunds kommun

Just nu är det mycket torrt i marken och därför har Lunds kommun tillsammans med räddningstjänsten beslutat att införa eldningsförbud i hela kommunen.

Så får du det svalare i din lägenhet

Tycker du det är för varmt i din lägenhet? Det finns flera enkla saker du själv kan göra för att få det svalare i din lägenhet.

LKFs nya styrelse introduceras

Under två dagar träffar LKF vår nya styrelse på styrelsekonferens. Under dessa dagar berättar vi om LKF, vår roll som samhällsaktör i Lund och uppdraget som allmännyttigt bostadsbolag.

Maj

Brad i förråd Magistratsvägen

Natten till den 19 maj inträffade en brand i ett förråd i ett skyddsrum på Magistratsvägen. Inga personer är skadade och de boende som tillfälligt evakuerats har kunnat återvända till sina hem.

Plantering på Offerkällan

Förra veckan fick vi en storleverans av träd och buskar till den nya utemiljön på Offerkällan. Vi kallade in vår egen expert för att göra en så kallad leveransbesiktning av växter. Vid kontrollen synas växterna så att vi vet att vi har fått vad vi har beställt och att de är friska.

LKFs projekt Gränden utsedd till Årets bästa nyproduktion inom allmännyttan!

LKFs nyproduktion Gränden på Norra Fäladen har utsetts till Årets Bästa Nyproduktion. Det är Sveriges Allmännytta som arrangerar tävlingen för att lyfta bra och goda exempel på byggande samt sprida kunskap mellan de allmännyttiga bolagen. Det juryn lyfte var bland annat hur LKF lyckats förvandla den tidigare ödsliga parkeringsgatan till en vacker stadsmiljö och hur väl de nya husen anpassats till platsen. Det var tio nominerade projekt där även LKFs Skymningen på Brunnshög var med.

April

Att arbeta för allmännyttan som byggprojektledare

Helena Nilsson arbetar som byggprojektledare där jobbet består av att bygga fler och bättre hem åt lundaborna.

Lundaloppet 2023 – Passa på, vi förlänger anmälan till den 30 april!

Vi bjuder på din avgift om du bor hos oss.

Gränden i final för Årets bästa nyproduktion

Blir LKFs kvarter Gränden årets bästa nyproduktion? Nu kan vi avslöja att Gränden, vårt nya kvarter på Norra Fäladen, är en av tre finalister i Sveriges Allmännyttas tävling ”Årets bästa nyproduktion”. Vinnaren presenteras i maj under Fastighetsdagarna, en mässa för bostadsbolag i allmännyttan. Juryn har bland annat tittat på den arkitektoniska gestaltningen, hur väl husen harmonierar med omgivningen, hållbarhet – både miljömässigt som socialt.

90-tal ungdomar kallas till sommarjobbsintervjuer

Idag den 5 april träffar vi 90-tal förväntansfulla ungdomar på Linero. Bland dessa finns årets 55 praktikanter.

LKF utökar med ytterligare två elbilpooler i Lund

Parkeringsplatser kan användas till annat - som parkområden, eller fler hem. Det är ett av våra syften när vi utökar vår elbilspoolserbjudande till våra hyresgäster.

Wellpappsvatten ska få LKFs hyresgäster att källsortera bättre

Smaksatt kranvatten med wellpapp eller metall hos LKF beroende på hur väl de boende i trapphuset källsorterar i miljöhusen. (April, april! :)

Mars

66 välfyllda badkar per år och lägenhet – så mycket vatten kan pilotprojektet spara

I vårt pilotprojekt på Flintyxan siktade vi på att minska vattenanvändningen med 10 procent – vi lyckades med god marginal! Kalkylerna visar redan nu att vi sparar 15 procent. Hjälten är ett modernt snålspolande munstycke.

Nu pågår uthyrningen av 68 nya hyresrätter i Stångby

Bara ett stenkast från Stångby station bygger LKF 68 nya lägenheter med hyresrätt i flerfamiljshus och radhus. Det blir blandade storlekar, från den yteffektiva ettan till fem rum och kök för den stora familjen eller för dig som just sålt villan. Från Stångby når du Lund centrum på fem minuter med Pågatåget.

Så här arbetar vi med att öka källsorteringen i våra miljörum

Avfallshanteringen är en samhällsutmaning i hela Sverige, och vi gör vad vi kan för att det ska vara rent och snyggt i våra miljörum, det är en del av vårt kundlöfte.

Här växer en våning upp på bara två veckor!

Efter att alla installationer är på plats gjuts golv och väggar med klimatförbättrad betong. Väggen och fönster monteras ihop på en fabrik, sedan lyfts hela byggelementet på sin plats här på Brunnshög i Lund. Därför tar det bara 2 veckor att färdigställa en våning!

Nu startar LKF de två första byggprojekten kopplade till Rättvist byggande

LKF har alltid prioriterat arbetet med att bidra till en sund och hållbar byggbransch. Det genom att arbeta tillsammans med seriösa entreprenörer och leverantörer. För att stärka oss ytterligare är LKF sedan förra året medlem i föreningen Rättvist byggande, vilket tillfört ytterligare ett verktyg till våra arbetsmodeller. Rättvist byggande är en organisation som arbetar för att förebygga och motverka osund konkurrens och kriminalitet i byggbranschen.

Vi är med! För ett klimatneutralt Lund 2030!

Avsiktsförklaringen är underskriven – tillsammans med kommunen och över 15 aktörer från Brunnshög, Ideon och Medicon Village i Lund ska vi hitta ännu fler vägar för att minska utsläppen i Lund.

LKFs nya utvecklingsprojekt Levla i Lund tar byggbranschen till en ny nivå

Med vårt nya utvecklingsprojekt Levla driver vi vår egen utveckling framåt, uppmuntrar till förändring av branschen samt bidrar till en positiv samhällsutveckling i Lund och Sverige.

LKF ordnar prova-på-ishockey för unga hyresgäster

Över 30 barn från våra olika bostadsområden tog chansen att prova på att spela ishockey i Lunds ishall. Aktiviteten är ett samarbete mellan LKF och Lund Giants HC - en av flera idrottsföreningar som LKF sponsrar.

Februari

Nu släpper vi 55 nyproducerade hyresrätter på Linero i Lund

Kvarteret Koggen byggs i hörnet Sandbyvägen och Hugins väg i östra Lund. Här utvecklar LKF området med 55 nya lägenheter med hyresrätt. Intresseanmälan är nu öppen för vår bokö. Du anmäler dig enkelt till vår bokö på lkf.se. Inflyttning är planerad till 25 oktober 2023.

21- 22/2 når du inte Mina sidor – underhåll pågår

Den 21 februari klockan 15.00 - cirka 17.00 gör vi en teknisk uppgradering av våra system. Du kan inte logga in på Mina sidor under denna tid.

Lundaloppet 6 maj 2023 – vi bjuder på avgiften!

Vi bjuder på avgiften i år igen för de 300 första som anmäler sig (värde 395 kr) samt de 100 första barnen som anmäler sig (värde 125 kr). Sista anmälan är den 23 april. Först till kvarn.

Vi möjliggör ett attraktivt och bekymmersfritt boende för lundaborna

I en rapport från Lunds kommuns effektiviseringspolitiskaråd diskuteras LKFs uppdrag för lundaborna. Rådets uppgift är att göra en analys av LKFs uppdrag och funktion

Välbesökt visning på Knudsgården i Veberöd

Söndagen den 12:e februari, hade LKF visning av i en av lägenheterna i kvarteret Knudsgården, Veberöd. Inbjudna hade skickats ut till de i vår bokö som anmält intressen för lägenhet i Veberöd, cirka 2 700 personer. Ett drygt hundratal besökare passade på att ta sig en titt i lägenheten och kvarteret. Är du intresserad har du fortfarande chans att anmäla ditt intresse, anmälan är öppen fram till och med 19 februari.

Revinge utan varmvatten och värme

På grund av en trasig gaspanna står våra bostäder i Revinge utan varmvatten och värme.

Topp-tre-i Sverige – det är också värt att fira

Idag delades Kundkristallen ut på AktivBo:s Benchmark Event. Som vi tidigare berättat var LKF nominerad till Kundkristallen i kategorin ”Högst produktindex”. Det innebär att vi är i fint sällskap bland de tre bästa bostadsbolagen i Sverige vad det gäller trivsel i hemmet.

Var uppmärksam på vem du släpper in i ditt hem!

Vi har blivit uppmärksammade på att obehöriga kan knacka på hos våra hyresgäster och presentera sig som representanter från LKF. Var uppmärksam, be om legitimation – vi och våra entreprenörer ska alltid kunna legitimera oss.

LKF skriver avtal med Malmö Byggcenter för en större ombyggnad av 494 lägenheter på Klostergården

LKF har skrivit avtal med Malmö Byggcenter för ombyggnaden av kvarteren Snödrivan och Snöfoget på Klostergården i Lund. Ombyggnaden gäller nästan 500 lägenheter där hyresgästerna bland annat kommer få helt nya kök, bättre ventilation, nya värmestammar och radiatorer, säkerhetsdörrar och nya fönster. Trapphusen rustas upp, bland annat med nya ytskick, nya hissar och porttelefoner.

Församlingsgården i Stångby får Lunds stadsbyggnadspris 2022

LKF gratulerar White arkitekter och Lunds pastorat som får Lunds stadsbyggnadspris 2022. Tillsammans har de skapat en mötesplats och samlingsplats som förskönar byn med tillgängliga och vackra rum. Församlingsgården tillhör Torns församling.

Sommarpraktik – mer än bara ett sommarjobb

Årligen erbjuder vi på LKF betald sommarpraktik till 16-20 år gamla ungdomar. Vinsterna är att ungdomarna får sitt första jobb, får uppleva sitt bostadsområde med våra ögon, samt knyter kontakt med områdespersonalen och sitt bostadsområde. Ungdomarna bli också våra ambassadörer för livet, både i bostadsområdet och hemma runt köksbordet.

Januari

Ny utemiljö tar form på Offerkällan

Sedan hösten 2022 pågår första etappen av garagetaksrenovering och skapandet av ny utemiljö på Offerkällan. Det här är ett stort fastighetsprojekt för LKF. Det är alltså hög tid att berätta vad vi gör för att öka trivseln och tryggheten för våra kunder på Offerkällan.

Anmäl ditt intresse för de nya lägenheterna i Veberöd!

Nu har du som står i vår bokö chans att anmäla ditt intresse för en av de 48 nya lägenheterna i kvarteret Knudsgården, Veberöd. Här bor du med naturen inpå knuten, mellan skog och sjö. LKF kan nu erbjuda nya hyresrätter för både det lilla och större hushållet – från den yteffektiva ettan till den större femrummare i etage med radhuskänsla.

LKF blir nominerade för kundkristallen för femte året i rad!

LKF är nominerad till en Kundkristall – för femte året i rad. Det är resultatet av den höga kundnöjdhet för bästa produktindex som ligger bakom nomineringen - hur hög trivseln är för hyresgästerna i sitt hem. Det innebär att våra kunder tycker att LKF är topp tre av de bästa bostadsbolagen i Sverige inom trivsel.

LKF bygger 129 nya lägenheter med hyresrätt i kvarteret Ornitologen på Väster i Lund

LKF fortsätter att satsa på nyproduktion. På Väster i Lund ligger området Lövsångaren 5, byggt 1978. Genom att riva ett parkeringshus och en lägre servicebyggnad gör LKF plats för ytterligare 129 lägenheter med hyresrätt, ett nytt underjordiskt garage samt lokal för en Willys Hemma-butik. Arbetet planeras att starta första kvartalet i år.

Din nya hyra för 2023 är klar

Hyresförhandlingen för våra drygt 11 000 bostäder är klar. Den nya hyran börjar gälla från den 1 februari 2023.