Nyheter

Juni

LKFs nya styrelse introduceras

Under två dagar träffar LKF vår nya styrelse på styrelsekonferens. Under dessa dagar berättar vi om LKF, vår roll som samhällsaktör i Lund och uppdraget som allmännyttigt bostadsbolag.

Maj

Brad i förråd Magistratsvägen

Natten till den 19 maj inträffade en brand i ett förråd i ett skyddsrum på Magistratsvägen. Inga personer är skadade och de boende som tillfälligt evakuerats har kunnat återvända till sina hem.

Plantering på Offerkällan

Förra veckan fick vi en storleverans av träd och buskar till den nya utemiljön på Offerkällan. Vi kallade in vår egen expert för att göra en så kallad leveransbesiktning av växter. Vid kontrollen synas växterna så att vi vet att vi har fått vad vi har beställt och att de är friska.

LKFs projekt Gränden utsedd till Årets bästa nyproduktion inom allmännyttan!

LKFs nyproduktion Gränden på Norra Fäladen har utsetts till Årets Bästa Nyproduktion. Det är Sveriges Allmännytta som arrangerar tävlingen för att lyfta bra och goda exempel på byggande samt sprida kunskap mellan de allmännyttiga bolagen. Det juryn lyfte var bland annat hur LKF lyckats förvandla den tidigare ödsliga parkeringsgatan till en vacker stadsmiljö och hur väl de nya husen anpassats till platsen. Det var tio nominerade projekt där även LKFs Skymningen på Brunnshög var med.

April

Att arbeta för allmännyttan som byggprojektledare

Helena Nilsson arbetar som byggprojektledare där jobbet består av att bygga fler och bättre hem åt lundaborna.

Lundaloppet 2023 – Passa på, vi förlänger anmälan till den 30 april!

Vi bjuder på din avgift om du bor hos oss.

Gränden i final för Årets bästa nyproduktion

Blir LKFs kvarter Gränden årets bästa nyproduktion? Nu kan vi avslöja att Gränden, vårt nya kvarter på Norra Fäladen, är en av tre finalister i Sveriges Allmännyttas tävling ”Årets bästa nyproduktion”. Vinnaren presenteras i maj under Fastighetsdagarna, en mässa för bostadsbolag i allmännyttan. Juryn har bland annat tittat på den arkitektoniska gestaltningen, hur väl husen harmonierar med omgivningen, hållbarhet – både miljömässigt som socialt.

90-tal ungdomar kallas till sommarjobbsintervjuer

Idag den 5 april träffar vi 90-tal förväntansfulla ungdomar på Linero. Bland dessa finns årets 55 praktikanter.

LKF utökar med ytterligare två elbilpooler i Lund

Parkeringsplatser kan användas till annat - som parkområden, eller fler hem. Det är ett av våra syften när vi utökar vår elbilspoolserbjudande till våra hyresgäster.

Wellpappsvatten ska få LKFs hyresgäster att källsortera bättre

Smaksatt kranvatten med wellpapp eller metall hos LKF beroende på hur väl de boende i trapphuset källsorterar i miljöhusen. (April, april! :)

Mars

66 välfyllda badkar per år och lägenhet – så mycket vatten kan pilotprojektet spara

I vårt pilotprojekt på Flintyxan siktade vi på att minska vattenanvändningen med 10 procent – vi lyckades med god marginal! Kalkylerna visar redan nu att vi sparar 15 procent. Hjälten är ett modernt snålspolande munstycke.

Nu pågår uthyrningen av 68 nya hyresrätter i Stångby

Bara ett stenkast från Stångby station bygger LKF 68 nya lägenheter med hyresrätt i flerfamiljshus och radhus. Det blir blandade storlekar, från den yteffektiva ettan till fem rum och kök för den stora familjen eller för dig som just sålt villan. Från Stångby når du Lund centrum på fem minuter med Pågatåget.

Så här arbetar vi med att öka källsorteringen i våra miljörum

Avfallshanteringen är en samhällsutmaning i hela Sverige, och vi gör vad vi kan för att det ska vara rent och snyggt i våra miljörum, det är en del av vårt kundlöfte.

Här växer en våning upp på bara två veckor!

Efter att alla installationer är på plats gjuts golv och väggar med klimatförbättrad betong. Väggen och fönster monteras ihop på en fabrik, sedan lyfts hela byggelementet på sin plats här på Brunnshög i Lund. Därför tar det bara 2 veckor att färdigställa en våning!

Nu startar LKF de två första byggprojekten kopplade till Rättvist byggande

LKF har alltid prioriterat arbetet med att bidra till en sund och hållbar byggbransch. Det genom att arbeta tillsammans med seriösa entreprenörer och leverantörer. För att stärka oss ytterligare är LKF sedan förra året medlem i föreningen Rättvist byggande, vilket tillfört ytterligare ett verktyg till våra arbetsmodeller. Rättvist byggande är en organisation som arbetar för att förebygga och motverka osund konkurrens och kriminalitet i byggbranschen.

Vi är med! För ett klimatneutralt Lund 2030!

Avsiktsförklaringen är underskriven – tillsammans med kommunen och över 15 aktörer från Brunnshög, Ideon och Medicon Village i Lund ska vi hitta ännu fler vägar för att minska utsläppen i Lund.

LKFs nya utvecklingsprojekt Levla i Lund tar byggbranschen till en ny nivå

Med vårt nya utvecklingsprojekt Levla driver vi vår egen utveckling framåt, uppmuntrar till förändring av branschen samt bidrar till en positiv samhällsutveckling i Lund och Sverige.

LKF ordnar prova-på-ishockey för unga hyresgäster

Över 30 barn från våra olika bostadsområden tog chansen att prova på att spela ishockey i Lunds ishall. Aktiviteten är ett samarbete mellan LKF och Lund Giants HC - en av flera idrottsföreningar som LKF sponsrar.

Februari

Nu släpper vi 55 nyproducerade hyresrätter på Linero i Lund

Kvarteret Koggen byggs i hörnet Sandbyvägen och Hugins väg i östra Lund. Här utvecklar LKF området med 55 nya lägenheter med hyresrätt. Intresseanmälan är nu öppen för vår bokö. Du anmäler dig enkelt till vår bokö på lkf.se. Inflyttning är planerad till 25 oktober 2023.

21- 22/2 når du inte Mina sidor – underhåll pågår

Den 21 februari klockan 15.00 - cirka 17.00 gör vi en teknisk uppgradering av våra system. Du kan inte logga in på Mina sidor under denna tid.

Lundaloppet 6 maj 2023 – vi bjuder på avgiften!

Vi bjuder på avgiften i år igen för de 300 första som anmäler sig (värde 395 kr) samt de 100 första barnen som anmäler sig (värde 125 kr). Sista anmälan är den 23 april. Först till kvarn.

Vi möjliggör ett attraktivt och bekymmersfritt boende för lundaborna

I en rapport från Lunds kommuns effektiviseringspolitiskaråd diskuteras LKFs uppdrag för lundaborna. Rådets uppgift är att göra en analys av LKFs uppdrag och funktion

Välbesökt visning på Knudsgården i Veberöd

Söndagen den 12:e februari, hade LKF visning av i en av lägenheterna i kvarteret Knudsgården, Veberöd. Inbjudna hade skickats ut till de i vår bokö som anmält intressen för lägenhet i Veberöd, cirka 2 700 personer. Ett drygt hundratal besökare passade på att ta sig en titt i lägenheten och kvarteret. Är du intresserad har du fortfarande chans att anmäla ditt intresse, anmälan är öppen fram till och med 19 februari.

Revinge utan varmvatten och värme

På grund av en trasig gaspanna står våra bostäder i Revinge utan varmvatten och värme.

Topp-tre-i Sverige – det är också värt att fira

Idag delades Kundkristallen ut på AktivBo:s Benchmark Event. Som vi tidigare berättat var LKF nominerad till Kundkristallen i kategorin ”Högst produktindex”. Det innebär att vi är i fint sällskap bland de tre bästa bostadsbolagen i Sverige vad det gäller trivsel i hemmet.

Var uppmärksam på vem du släpper in i ditt hem!

Vi har blivit uppmärksammade på att obehöriga kan knacka på hos våra hyresgäster och presentera sig som representanter från LKF. Var uppmärksam, be om legitimation – vi och våra entreprenörer ska alltid kunna legitimera oss.

LKF skriver avtal med Malmö Byggcenter för en större ombyggnad av 494 lägenheter på Klostergården

LKF har skrivit avtal med Malmö Byggcenter för ombyggnaden av kvarteren Snödrivan och Snöfoget på Klostergården i Lund. Ombyggnaden gäller nästan 500 lägenheter där hyresgästerna bland annat kommer få helt nya kök, bättre ventilation, nya värmestammar och radiatorer, säkerhetsdörrar och nya fönster. Trapphusen rustas upp, bland annat med nya ytskick, nya hissar och porttelefoner.

Församlingsgården i Stångby får Lunds stadsbyggnadspris 2022

LKF gratulerar White arkitekter och Lunds pastorat som får Lunds stadsbyggnadspris 2022. Tillsammans har de skapat en mötesplats och samlingsplats som förskönar byn med tillgängliga och vackra rum. Församlingsgården tillhör Torns församling.

Sommarpraktik – mer än bara ett sommarjobb

Årligen erbjuder vi på LKF betald sommarpraktik till 16-20 år gamla ungdomar. Vinsterna är att ungdomarna får sitt första jobb, får uppleva sitt bostadsområde med våra ögon, samt knyter kontakt med områdespersonalen och sitt bostadsområde. Ungdomarna bli också våra ambassadörer för livet, både i bostadsområdet och hemma runt köksbordet.

Januari

Ny utemiljö tar form på Offerkällan

Sedan hösten 2022 pågår första etappen av garagetaksrenovering och skapandet av ny utemiljö på Offerkällan. Det här är ett stort fastighetsprojekt för LKF. Det är alltså hög tid att berätta vad vi gör för att öka trivseln och tryggheten för våra kunder på Offerkällan.

Anmäl ditt intresse för de nya lägenheterna i Veberöd!

Nu har du som står i vår bokö chans att anmäla ditt intresse för en av de 48 nya lägenheterna i kvarteret Knudsgården, Veberöd. Här bor du med naturen inpå knuten, mellan skog och sjö. LKF kan nu erbjuda nya hyresrätter för både det lilla och större hushållet – från den yteffektiva ettan till den större femrummare i etage med radhuskänsla.

LKF blir nominerade för kundkristallen för femte året i rad!

LKF är nominerad till en Kundkristall – för femte året i rad. Det är resultatet av den höga kundnöjdhet för bästa produktindex som ligger bakom nomineringen - hur hög trivseln är för hyresgästerna i sitt hem. Det innebär att våra kunder tycker att LKF är topp tre av de bästa bostadsbolagen i Sverige inom trivsel.

LKF bygger 129 nya lägenheter med hyresrätt i kvarteret Ornitologen på Väster i Lund

LKF fortsätter att satsa på nyproduktion. På Väster i Lund ligger området Lövsångaren 5, byggt 1978. Genom att riva ett parkeringshus och en lägre servicebyggnad gör LKF plats för ytterligare 129 lägenheter med hyresrätt, ett nytt underjordiskt garage samt lokal för en Willys Hemma-butik. Arbetet planeras att starta första kvartalet i år.

Din nya hyra för 2023 är klar

Hyresförhandlingen för våra drygt 11 000 bostäder är klar. Den nya hyran börjar gälla från den 1 februari 2023.