Nyheter

September

Så fungerar värmen i din lägenhet

Vi har samlat information om hur värmen i lägenheten fungerar och en del tips på hur du själv kan bidra till ett bättre inomhusklimat i ditt hem.

Stort sug efter kunskap om återvinning bland brunnshögsborna

Det kan vi konstatera efter att ha tagit emot nyfikna brunnshögsbor på Solbjerstorget i lördags. Det blev många samtal om innovation, återvinning och framtiden.

Kulturnatten på Brunnshög – bli en återvinnare i världsklass

På Brunnshög är det mycket mer som pågår än det du ser med blotta ögat. Vi bjuder in dig till avfallets, energins och vattnets fascinerande värld! Under Kulturnatten ordnar vi studiebesök av sopsugens terminal (det är här allt avfall samlas) och av forskningsstationen för smartare återvinning av regn- och dagvatten.

Kundcenter stängt den 15-16 september

Vår personal är viktig för vår verksamhet. När alla medarbetare träffas får vi förståelse och engagemang runt om för LKF för vårt breda och viktiga uppdrag. Då kan vi också skapa nöjdare kunder och ännu bättre samarbeten.

För första gången genomför vi en hyresgästundersökning som riktar sig till barn

Vi på LKF strävar alltid efter att bli bättre! För första gången genomför vi på LKF en hyresgästundersökning som riktar sig till barn och unga om deras boendemiljö. På ett nytt sätt kommer vi kunna lyssna på våra yngre hyresgäster. Vi vill att våra hyresgäster - stora som små ska trivas att bo hos oss och känna att de kan vara med och forma sitt bostadsområde.

Gårdsfest vid Karhögstorg för att fira att innergårdarna är klara

I lördags var det äntligen dags att fira att balkongrenoveringarna och de två nya innergårdarna är klara vid Karhögstorg. Tillsammans med den lokal hyresgästföreningen bjöd LKF alla hyresgäster i de drygt 160 lägenheterna på stor gårdsfest. Och vilken fest det blev – gårdarnas alla olika mötesplatser användes precis som hyresgästerna önskat sig.

LKF sponsrar Nobelloppet på premiären av Brunnshögskalaset

Söndagen den 4 september anordnades Brunnshögskalaset för första gången. LKF var tidiga med att bygga hyresrätter på Brunnshög och vill bidra med nya hem samt till liv och rörelse i stadsdelen, därför var det självklart att vara en av de stora sponsorerna till Nobelloppet.

Augusti

LKFs kollektivhus Fiolen firar 30 år

I lördags var det stor fest för att fira att det var 30 år sedan de första hyresgästerna flyttade in i LKFs kollektivhus fiolen. Flera av dem bor kvar idag och de har inga planer på att flytta. Vi träffade tre hyresgäster inför firandet för att höra hur det är att bo i kollektiv idag.

Varmt i Lund i helgen – så får du det svalare i din lägenhet

Det blir högsommarvärme i helgen i Lund. Tycker du det är för varmt i din lägenhet? Då vill vi påminna om att det finns flera enkla saker du själv kan göra för att få det svalare i din lägenhet.

Rökutveckling i lägenhet på Örnvägen efter torrkokning

Torrkokning i en lägenhet på Örnvägen orsakade rökutveckling och en utryckning från räddningstjänsten den 9 augusti. Det konstaterades att ingen brand utbröt, däremot kraftig rökutveckling som nu tas om hand av rökätare. Ingen kom till skada och röken har inte orsakat någon skada på lägenheterna intill.

Skottlossning på Klostergården - ingen skadad

Natten till den 8 augusti ägde en skottlossning rum på Klostergården. Ingen person har kommit till skada. "Det handlar om en isolerad händelse utan koppling till organiserad brottslighet", säger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund.

Juli

Vi håller dig uppdaterad på Mina sidor

Se till att du har rätt e-postadress och telefonnummer inlagda på Mina sidor. Då får du reda på när något är på gång i ditt område och du riskerar inte att missa någon information från oss.

Se videon från festivalen på Linero

Vilken fantastisk dag det blev! Tack för att all personal och samarbetspartners som gjorde #Linerofestivalen så bra! Sätt på ljudet och tryck på play, det svänger ju!

Juni

Så får du det svalare i din lägenhet

Tycker du det är för varmt i din lägenhet? Det finns flera enkla saker du själv kan göra för att få det svalare i din lägenhet.

107 nya hem i Lund – vi är igång med Mariehus och Colive delningsboende!

Ett spadtag blev två – för våra två olika byggprojekt hör ihop. Colive delningsboende är i första hand till för unga vuxna som ännu inte skaffat familj, medan Mariehus är hemmet med det extra utrymmet. Ett hem som är perfekt för familjelivet som kräver lite svängrum.

Tack för en lyckad första jubileumsfest på Pilelyckan!

Tack för att ni var med i lördags och firade 75 år av fler och bättre hem! Vilken härlig dag det blev med många skratt och trevliga möten. Vi gästades även av en hyresgäst som snart skulle fylla 75 – det är nog inte många som bor i en lägenhet som är lika gammal som en själv!

Lunds kommuns fastighetsbolag –75 år med fler och bättre hem firas tillsammans med hyresgäster

Att vi får vara en del i Lunds bostadsmarknad och utveckla Lund vill vi så klart fira! Vi gör det i fyra historiskt valda områden som kännetecknar vår tidsresa i Lund - Pilelyckan, Linero, Fågelhunden och Brunnshög.

LKF-dagen – lyckad branschdag för lundabornas bästa!

I går, den 31 maj, gick första LKF dagen av stapeln! LKF dagen är vår nya branschdag. En samlingsplats för samarbetspartners och branschkollegor där vi tillsammans samverkar för Lunds utveckling – med lundabornas bästa för ögonen.

Maj

LKF nämns när Lund prisas av WWF som klimatsmart

Ingen lätt match, men Lund vann den svenska titeln. Vi nämns som en bidragande faktor, bland annat energieffektiv renovering på Linero med låg påverkan på hyrorna.

LKF bygger nytt kvarter på Linero

LKF fortsätter att satsa på nyproduktion och startar inom kort upp bygget av 42 nya lägenheter med hyresrätt på Östra Linerovägen 2. LKF satsar på hållbarhet och huset byggs som lågenergihus och med solceller på taket. Det kommer även finnas en elcykelpool som hyresgästerna kommer kunna använda.

parkering-med-laddplats

Vi har laddplatser redo för uthyrning på ditt område!

Stångbydagen – välbesökt dag i nya kvarteret

Tusen tack till alla er som besökte oss under Stångbydagen i lördags! Vilken härlig dag det blev med många trevliga och givande möten! Så härligt att få träffa alla från Stångby med omnejd.

Kundcenter stängt

Fredag den 13 maj öppnar vårt kundcenter på Brunnshög klockan 14 eftersom vår personal är på medarbetarforum.

Års- och hållbarhetsredovisningen för 2021 är här

Trots att pandemin påverkade oss alla under 2021 har LKF ett stabilt ekonomiskt läge och vårt hållbarhetsarbete har gett goda resultat. För LKF har det också varit en nystart eftersom vi har börjat arbeta utifrån vår nya affärsplan där ett kundfokuserat arbetssätt ska vägleda oss fram till och med år 2024.

Resultatet från 2021 års kundenkät

Under hösten 2021 skickade vi ut en kundenkät till 3000 av våra hyresgäster. Nu har vi tagit fram åtgärder kopplade till det resultatet visade. Tack till alla kunder som deltog och gör oss bättre!

Nytt växelsystem för bättre kundservice

En del i att ge Lätt&Rätt Service till våra kunder är att kunna hjälpa dem som hör av sig till vårt kundcenter på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt. Under onsdagen den 4 maj kommer vi därför att byta till ett nytt växelsystem.

LKF ansluter sig till föreningen Rättvist byggande

Nu går LKF med i föreningen Rättvist byggande. LKF arbetar redan idag proaktivt och strukturerat för att minska svartarbete, ekonomisk brottslighet och osunda arbetsplatser på våra byggen. Dagens högkonjunktur och bristen på arbetskraft inom byggbranschen har allt oftare lett till misstankar om fusk. Rättvist byggande är en förening för byggherrar som med mandat och operativa möjligheter har förmågan att motverka en osund konkurrens och brottslighet i och kring byggprojekt.

April

Premiärservering för Lilla Ved

Igår var det äntligen dags för Lilla Veds premiärservering på Brunnshög. Restaurangen hittar du vid Solbjerstorget i LKFs bostadskvarter Xplorion. Ägare till Lilla Ved är Pontus Pilbecker och Zoran Ilic, och det var två stolta ägare som vi fick äran att gratulera.

Glad Påsk!

Det är så roligt att få göra det fint för våra hyresgäster och besökare, berättar Malin och Alex som ni ser i videon ovan. Hoppas att ni får en riktig härlig, solig och avkopplande ledighet!

Kundcenter flyttar till Brunnshög

Sedan våren 2022 hittar du vårt kundcenter i vårt nya kontor på Brunnshög, Brunnshögsgatan 39. I vårt nya kundcenter är det öppet för drop-in-besök vardagar klockan 8–16. Våra kundvärdar på kundcenter finns här för att ge lätt och rätt service.

Toppklass i hållbarhet för LKFs nya kvarter Skymningen i Brunnshög

Precis intill spårvagnens hållplats Soljber, ligger kvarteret Skymningen. Hyresgästerna som flyttade in för lite drygt två månader sedan delar nu huset med LKFs kontor FutuRum och gymkedjan Fitness24seven. Och nära granne med mobilitetshuset Aurora där vår elbilspool snart kommer finnas tillgänglig för hyresgästerna.

Cobygg-1april

Vi har CoLive där du delar vardagsrum och aktivitetsrummen med andra. Nu har vi också Co-Bygg. Här får du ta med dig eget tegel, cement eller virke för att bygga din egen lägenhet.

Mars

Så här vill du som hyresgäst kommunicera med oss – resultat av årets undersökning

Vi vill ständigt förbättra oss! I vårt kommunikationsarbete tycker vi att det viktigt att vi lyssna på dig som bor hos oss - då vet vi hur vi på bästa sätt kan berätta för dig vad som är på gång i ditt hem, bostadsområde och hur vi på LKF arbetar. Här är resultatet av vår kommunikationsundersökning 2022 - hur våra hyresgäster vill kommunicera med oss.

Nu har vi öppnat vårt kontor på Brunnshög

Vårt nya kontor är byggt för kunder och alla våra anställda i en hållbar och innovationsinriktad stadsdel som vi är med och utvecklar. I fokus står bättre service och ökad kundupplevelse.

Med anledning av situationen i Ukraina

Vi får just nu många frågor med anledning av situationen i Ukraina. Därför har vi samlat information till dig som bor hos oss.

Februari

Anmäl dig till Lundaloppet

I år, 2022, firar Lundaloppet 40 år. Var med och fira du också! Loppet går lördagen den 7:e maj. Anmälan är nu öppen och du kan anmäla dig fram till och med den 24:e april.

Hage i Brunnshög får Lunds stadsbyggnadspris

LKF gratulerar Brendeland & Kristoffersen Arkitekter och Domkyrkorådet som får Lunds stadsbyggnadspris 2021. Hage är en trädgård omgärdad av en vacker mur i ljust tegel på tre sidor – tänkt som en plats för de som bor och verkar på Brunnshög. Bland övriga nominerade hittar vi LKFs nya kvarter Kryptan i Södra Sandby.

Vi flyttar – välkommen till vårt nya kundcenter på Brunnshög!

Från och med den 7 mars finns vårt LKF kontor på Brunnshögsgatan 39 på Brunnshög. Fram till dess att flyttlasset gått – kan du antingen boka ditt besök hos oss, ringa oss eller göra ditt ärende digitalt.

Vi vill bli ännu bättre på att kommunicera – tyck till i vår enkät!

Idag, 4 februari, har vi har skickat ut en enkät till dig som bor hos oss, där vi vill lyssna på hur du föredrar att kommunicera med oss på LKF.

Underhåll av Mina sidor 7:e februari

Måndag 7:e februari kommer vi att utföra ett underhåll av Mina sidor. Det gör att du kan uppleva svårigheter att logga in från klockan 12.30 till tisdagsmorgon klockan 8.00.

Januari

Nu börjar LKF med korttidskontrakt

Under de kommande åren står LKF inför flera omfattande renoveringar av våra äldre fastigheter. Lägenheter som snart kommer att renoveras eller som på andra sätt kommer att behövas för att underlätta evakuering i framtida ombyggnationerna står ibland tomma några månader. De kommer nu erbjudas med korttidskontrakt till hyresgäster som kan och vill hyra en bostad utan så kallad besittningsrätt.

LKF välkomnar första gymmet i Brunnshög som lokalhyresgäst

Gymkedjan Fitness24Seven satsar i Brunnshög och öppnar idag den första träningsanläggningen på området i nya fräscha lokaler hos LKF. Fitness24Seven är sedan tidigare lokalhyresgäst hos LKF och vi är glada att de valt LKFs nya kvarter Skymningen för sin senaste anläggning.

Nominerade till två Kundkristaller

I den årliga enkäten som vi skickar ut till våra hyresgäster, visar den höga kundnöjdheten att vi på LKF även i år är nominerade till två kundkristaller.

Nu kan du få din faktura digitalt via Kivra samt betala din hyra enkelt med Swish

Från 2022 kan du enkelt betala din faktura med Swish. Den första hyresavin blir för februarihyran. På fakturan kommer det finnas en QR-kod och ett Swish-nummer. Vi skickar även hyresavierna digitalt till dig som är ansluten till Kivra. Som tidigare har du även möjlighet att betala din faktura via autogiro eller som e-faktura direkt till din internetbank.

Hårdare restriktioner - så här jobbar vi på LKF

Ibland är det två steg fram och ett tillbaka. Som pandemin just nu. Men vi fixar det här också! Nu gäller det – vi fortsätter att vara rädda om varandra, drar nytta av alla lärdomar som vi fått de senaste två åren och gör vårt jobb ännu mer smart och med en stor portion omtanke – för varandra och våra kunder.

Brand på Sunnanväg, centrala Lund

Mitt på dagen 12/1 upptäcktes en brand i ett kök i en av våra lägenheter på Sunnanväg. Ingen person kom till skada och Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden.

Vill du besöka oss? Välkommen att boka tid

Vi vill gärna ge dig den bästa servicen - för att vara extra rädda om varandra stänger vi  vår drop-in tillfälligt - men möjligheten för dig att boka besök hos oss finns fortfarande.