Nyheter

April

Testa utomhusgym i fem veckor på Norra Fäladen

Upptäck det senaste inom utegym och delta i hyresgästdialogen! Det tillfälliga utegymmet är ett spännande samarbete med LKF, Lunds IF och Omnigym. Från 17 april är nio innovativa maskiner tillgängliga för allmänheten, och vi uppmanar verkligen så många som möjligt att ta del av detta – använd utegymmet och dela dina åsikter genom en enkät som finns tillgänglig på platsen. De nio maskinerna möjliggör att du kan träna hela kroppen.

LKF målar taket svart i badrummet – en snackis under Öppet hus för Mariehus på Brunnshög

Uthyrning pågår. I förra veckan höll vi ett öppet hus och besökarna gav vår nyproducerade lägenhet högt betyg enligt besöksenkäten.

Pilgrimen, Kornknarren och Storspoven – nominerade till Allmännyttans bästa bygge 2024

Förra året vann LKF tävlingen med kvarteret Gränden med stor konkurrens från andra fina nominerade projekt. Nu håller vi tummarna för att ta hem priset även i år. Det är totalt tre projekt som blivit nominerade, Pilgrimen och Kornknarren som är två fastigheter med hyresrätter samt Storspoven som är ett särskilt boende för äldre. Vinnaren presenteras under Fastighetsdagarna 28–29 maj, Sveriges allmännyttas årliga konferens.

Kundcenter öppnar kl.14 torsdag 4 april

Våra medarbetare är viktiga för vår verksamhet. Förmiddagen 4 april samlas alla LKF:are, vilket skapar förståelse och engagemang för vårt breda och viktiga uppdrag. Därför öppnar kundcenter klockan 14.00 nu på torsdag.

Hönor blir miljöhjältar på nyproduktionen Kornknarren Stångby

2023 stod LKFs andra kvarter i Stångby klart och våra hyresgäster flyttade in. För att kombinera LKF miljömål och öka samverkan mellan grannar flyttar nu hönor in på gården. Hönorna kommer äta matavfallet från hyresgästerna samt övas i källsortering.

Mars

Fredrik Millertson, vd LKF, nominerad till ”årets mest inspirerande ledare”

I en tid av ständig förändring och utmaningar är starkt ledarskap en avgörande framgångsfaktor. Lunds Kommuns Fastighets AB är stolt att meddela att vår VD, Fredrik Millertson, har blivit nominerad till årets mest inspirerande ledare av Great Place to Work® (GPTW).

HSB Skåne köper tomtmark av LKF

HSB Skåne köper tomtmark av LKF i både Dalby som Södra Sandby. Sedan tidigare har markaffären i Dalby beslutats i de båda bolagens styrelser och under onsdagen tog kommunstyrelsen i Lunds kommun även beslut om markaffären i Södra Sandby.

Februari

Nytt bostadshus med klassiska attribut vinner Lunds stadsbyggnadspris för 2023

LKF gratulerar Fojab Arkitekter till 2023 års stadsbyggnadspris. Det för det nya bostadshuset på Stora Algatan mitt i Lunds stadskärna. Här har arkitekt Pontus Tebäck på Fojab arkitekter lyckats få byggnaden att ta sin plats i stadsbilden och harmonierar väl med det historiska kvarteret.

Lundaloppet 4 maj 2024 – vi bjuder på avgiften!

Vi bjuder på avgiften i år igen för de 300 första som anmäler sig (värde 395 kr) samt de 100 första barnen som anmäler sig (värde 125 kr). Sista anmälan är den 28 april. Först till kvarn.

LKFs bostäder och service – topp tre i Sverige

I år var LKF nominerad i två kategorier för AktivBos kundkristaller, för högsta serviceindex och högsta produktindex. Det blev Lundbergs Fastigheter som tog hem priserna i båda kategorierna. Stort grattis till Lundbergs. Men – nomineringarna innebär att LKF ligger i topp tre bland bostadsbolagen i Sverige i dessa klasser.

Bli vår viktiga vikarie i sommar – ansök senast 28 februari!

Under februari kan du söka jobb som vikarie hos oss i sommar. Det är en viktig roll där du ersätter vår ordinarie personal och ser till att våra bostadsområden fortsätter vara en plats att trivas på.

Januari

Översvämning i Revinge med omnejd – hjälp till behövande

Bostäder i Revinge med omnejd påverkas av de höga vattenflöden som förekommer runt om i Skåne. LKF arbetar intensivt med att hantera situationen i våra hem och Lunds kommun har satt in insatser för dig som behöver hjälp med dusch och toalett.

Var uppmärksam på vem du släpper in i din lägenhet!

Vi har blivit uppmärksammade på att hyresgäster har blivit kontaktade för att ventilationsarbeten ska utföras i hemmet. När vi på LKF gör ventilationskontroll, får du alltid information från oss i god tid innan. Vi ringer dig, mejlar dig eller lägger brev i din brevlåda innan vi kommer hem till dig.

LKFs hållbarhetsprofil en styrka i en orolig tid – skapar trygghet

Året 2023 präglades av utmaningar på global nivå, från klimatförändringar till ekonomisk oro och humanitära kriser. Men under påfrestningar syns hållbarhetsarbetet effekter - tillsammans har LKF med andra aktörer fokuserat på klimatsmarta lösningar och ökad samverkan för att stärka tryggheten.

LKF är nominerad till Kundkristallen – för sjätte året!

För sjätte året i rad är LKF, Lunds kommuns fastighetsbolag, nominerat till Kundkristallen. Det betyder att vi är i topp tre av de bästa bostadsbolag i Sverige! Det är våra kunder som har gett oss det fina resultatet i vår årliga kundenkät.

Barnen får Lund att må bra - LKF huvudsponsor av HSB Barngala 2024

HSB Barngalan är troligen sportlovets roligaste aktivitet som ger barn en superinjektion av glädje och kamratskap med artister som Klara Hammarström och Alex Hermansson. Galan arrangeras av HSB med LKF som huvudsponsor.