Nyheter

Maj

Brand i garagelänga Värpinge - ingen skadad

Under natten hade vi bilbrand i två av våra garagelängor på Tage Erlanders väg.

Gör din felanmälan digitalt - när det passar dig!

Ett tips! Gör dina felanmälningar digitalt – när som helst på dygnet, när det passar dig. Då slipper du sitta i kö när vi har hårt tryck på våra telefoner.

Vår Års- och hållbarhetsredovisning för 2020 är här

Med temat Hållbar resa 2020 sammanfattar vi året 2020 i vår Års- och hållbarhetsredovisning. Det har varit ett annorlunda år som vi har tagit oss igenom med ett tydligt hållbarhetsfokus och en stark och trygg ekonomi. Tillsammans har vi visat att ”starka team” och ”arbetsglädje” har motiverat LKF att göra ett bra jobb. För oss själva, för våra medarbetare, för våra kunder och för Lund.

Alla våra sommarjobb är tillsatta

I år fick vi in hela 1500 ansökningar till våra sommarjobb, det värmer att så många söker sig till oss! Alla semestervikariat och sommarpraktikplatser är nu tillsatta. Totalt kommer vi att erbjuda ca 120 personer sommarjobb på LKF, det är tre gånger fler platser än förra året, det känns bra att kunna erbjuda sysselsättning till fler i dessa tider.

Ändrat utseendet på hyresavin för flera hyresgäster

Har du individuell mätning av komfortvärmeförbrukning kommer din hyresavi att se lite annorlunda ut från och med juni, då momsen redovisas för sig. Vi har sedan ca. 1 år tillbaka infört detta på bl.a varmvattenförbrukning och nu är det alltså dags för komfortvärmeförbrukningen. Detta efter en dom från Högsta Förvaltningsdomstolen, som vi rättar oss efter.

April

Brand på Staffans Gränd i centrala Lund – ingen hyresgäst skadad

Under torsdagseftermiddagen så inträffade en brand på Staffans Gränd 6B. Vi är glada att kunna berätta att ingen hyresgäst har kommit till skada.

Com Hem har blivit Tele2

Com Hem och Tele2 har gått samman och heter numera Tele2.

LKP AB tar över parkeringsövervakningen i LKFs områden

Du som hyresgäst ska från och med den 1 maj vända dig till LKP om du vill anmäla en felparkerad bil eller om du anser att du har fått en felaktig kontrollavgift (parkeringsbot) som LKP har utfärdat.

Mina sidor och lediga lägenheter ej tillgängligt förmiddag den 26 april

Mellan kl. 6 och 13 den 26 april kommer våra system Mina sidor och sidan Lediga lägenheter att uppdateras vilket gör att de inte kommer att vara tillgängliga. Gör därför dina ärenden dagen innan eller efter kl. 13.00 den 26 april.

Nu kan du anmäla ditt intresse för lägenheter i kvarteret Skymningen i Brunnshög

Nu ligger alla våra lägenheter för det nya kvarteret Skymningen under Lediga lägenheter här på vår hemsida. Du har möjlighet att anmäla intresse för dessa lägenheter fram till och med 30 april.

Alla LKFs hus ska målas om till gröngult - för klimatets skull

Våra kalkyler visar att grön och gul väggfärg minskar husens energiutsläpp med 1/4. Det har att göra med algoapriliska effekter som finns i solstrålarna. Utvecklarna på LKF har därför enats om att måla om allt LKF-bestånd under 2021 till dessa färger. (April, april! Även om vi fått några kommentarer om att man gillar färgerna och mönstret så måste vi tyvärr meddela att detta är vårt aprilskämt - förutom de sista punkterna kring våra hållbarhetsinitiativ - det skämtar vi inte om.)

Mars

Anmälan till Lundaloppen 2021

Lundaloppet tänker nytt, i år erbjuder de inte bara ett lopp – utan hela fem! De fem olika loppen springs på fem banor och i fem olika delar av Lund, en vecka i månaden mellan april och augusti. Som vanligt är LKF med som sponsor och vi betalar anmälningsavgiften för våra medarbetare och hyresgäster.

Unik inredningsstrategi på LKF – våra möbler ska vara återbruksmöbler

När vi köper in framtida möbler så ska helst alla dessa vara återbruksmöbler. Men det betyder inte att de kommer se begagnade ut - skickliga återbruksföretag gör om begagnade möbler så att de ser ut som nya.

För fossilbränslefrihet och klimatsmart boende – det här gör vi redan idag

Över 20 000 lundabor bor hos oss. Som ett allmännyttigt bostadsföretag med stort samhällsfokus så tar vi ett stort ansvar för att utveckla det hållbara boendet. Delvis bidrar vi mot målet genom att ställa om, och delvis genom att inspirera andra genom innovativa lösningar.

LKFs Xplorion i Lund utsedd av Byggindustrin till Årets bygge 2021

Byggindustrin har utsett det huset Xplorion till “Årets bygge” i kategorin Bostad. Xplorion är ett hus som är byggt för att underlätta i hyresgästernas vardag och ge kunderna förutsättningar att leva klimatsmart. Samverkan med andra har resulterat i innovativa lösningar. Här finns exempelvis bara behov av en enda parkering, för poolbilen - för alternativ till den ägda bilen finns.

Nu när fler är hemma mer – LKF bjuder på gratis bredband i tremånader när du flyttar in hos oss

Från och med april 2021 så får alla kunder som flyttar till ett hem hos oss tillgång till gratis bredband i tre månader. Det gäller både dig som flyttar in för första gången, eller som byter bostad.

Vårt innovationsbygge en av finalisterna i Byggindustrins ”Årets bygge”

På torsdag, den 18 mars, får vi veta om vi kommer kamma hem ännu ett betydande pris med vårt innovationsprojekt Xplorion. Konkurrensen är tuff, 18 hus är med och tävlar i 7 olika kategorier.

Axis huvudkontor vinnare av Lunds stadsbyggnadspris 2020

Idag gratulerar vi på LKF arkitekt Andreas Jentsch med kollegor på Fojab arkitekter och Landén Krantz arkitekter som tilldelas Lunds stadsbyggnadspris 2020 för Axis huvudkontor i nordöstra Lund.

LKFs lokalhyresgäster bland de mest nöjda i Sverige

Att mäta vår service och hur vi står oss som hyresvärd är viktigt för oss. Därför skickade vi ut en digital enkät till alla våra lokalhyresgäster under februari. Resultatet visar på en mycket hög kundnöjdhet där hela 98% kan tänka sig att rekommendera oss som hyresvärd.

Webbinarium - Hur kan idrotten inkludera fler?

Den 9 mars kl 19:00-20:30 arrangerar RF-SISU Skåne ett webbinarium som belyser, exemplifierar och teoretiserar hur idrotten kan bli än bättre på att inkludera fler.

Februari

Sök lägenhet i nya området Kuylenstjerna

Den 15 februari kan du anmäla intresse för första etappen av de planerade lägenheterna på Kuylenstjerna i Genarp. Lägenheterna byggs som radhus med 2-4 rum och har stora fina uteplatser med tomtmark på minst två sidor om lägenheten. Här bor du i närheten av Genarps centrum och vackra promenadstråk.

Brand i carport på Rådmansvången - ingen skadad

Natten till tisdag rapporterades en bilbrand i en carport på Högbovägen 1. Ingen person ska ha kommit till skada och Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden.

Januari

Lätt och rätt service

Hej! Undrar du något eller inte hittar det du söker på lkf.se. Hör av dig till vårt kundcenter på LKF – vi hjälper dig gärna vidare! För vi vill göra det lätt och rätt för dig!

Mår du dåligt, eller känner dig ensam?

Var rädd om hela dig. Det är ok att inte känna sig på topp - framför allt i påfrestande tider. Det är också ok att be om hjälp och stöd från de som bäst kan ge det.

Mindre brand i lägenhetsförråd i Södra Sandby

Under måndagen rapporterades om en brand i tre lägenhetsförråd på Skallavångsvägen, Södra Sandby.

Vi på LKF är återigen nominerade till Kundkristallen!

För tredje året i rad är vi på LKF nominerade till en Kundkristall för kundnöjdheten i våra hem!

Mina Sidor och Lediga lägenheter uppdateras 26 januari

Vårt fastighetssystem kommer att få en efterlängtad uppdatering den 26 januari. Under tiden vi uppdaterar systemet kommer du inte komma åt Mina Sidor, Lediga lägenheter eller Lediga fordonsplatser.

Världens snabbaste internet - standard i Xplorion i Lund

I vårt hus Xplorion betalar hyresgästen som för ett vanligt internetabonnemang på 100 Mbit, men får en minsta hastighet på 2500 Mbit. Och det går bra att uppgradera ända upp till 10 000 Mbit.

LKF ändrar uthyrningsreglerna – för våra kunders bästa

Under LKFs styrelsemöte den 16 december, så togs beslut om att göra vissa ändringar i våra uthyrningsregler. Tanken är att de nya reglerna ska underlätta och förenkla för de som står i vår bokö.

Har du bytt mejl eller telefonnummer? Glöm inte att uppdatera oss!

För att vi ska kunna hålla kontakten med dig är det viktigt att du ser över och uppdaterar dina kontaktuppgifter på Mina sidor lite då och då.