Gatuvy från radhusen i Humlan
Kartbild för: Humlan (65+)

Humlan (65+)

Humlan. Kvarteret består av en liten radhuslänga med tre seniorlägenheter, som är anpassade för äldre med funktionshinder.

Den lilla radhuslängan smälter väl in i den äldre gatuthusbebyggelsen på Läkaregatan. De tre lägenheterna har uteplats och tomt i väster intill Veberödsbäcken, som slingrar sig igenom samhället.
Lägenheterna erbjuds i första hand till bostadssökande som har beviljats förtur av Vård- och omsorgsförvaltningen. I övrigt erbjuds lägenheterna till äldre bostadssökande i LKFs bokö.

Veberöd

Veberöd, med cirka 4000 invånare, ligger naturskönt vid Romeleåsens fot, ungefär två mil från Lund. Strax utanför samhället ligger Krankesjön, en av Sveriges mest kända fågelsjöar, samt Häljasjön och Vombsjön med fina badplatser. Här finns också gott om strövområden, bland annat naturreservatet Veberöds ljung. I byn finns bland annat två livsmedelsbutiker, vårdcentral, bibliotek, förskolor och skolor. Föreningslivet är aktivt, med bland annat fotbollsklubb, scoutkår, badmintonklubb och handbollsklubb.

Bofakta

Ort: Veberöd
Stadsdel: Humlan (65+)
Bostadsområde:
Adress: Läkaregatan
Hustyp: Radhus
Färdigställt/ombyggt år: 1989
Arkitekt: Jan-Christer Ahlbäck
Antal lägenheter: 3
Våningar: 1
Hiss: Nej
Förråd: Ja
Parkering:
Cykelrum:
Barnvagnsrum:
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Bondevägen 7 A, Dalby
Trädgårdsvy från radhusen i Humlan