Flerfamiljshus i Harlösabanan med cykelstråk
Kartbild för: Harlösabanan-Etapp 1

Harlösabanan-Etapp 1

Harlösabanan. Inte långt från Lunds centralaste delar och Stadsparken ligger vårt bostadsområde Harlösabanan. Området består av sex hus, byggda i två etapper (2006 och 2010). Lägenheterna är byggda med hög kvalitet och har uteplats, balkong eller takterrass.

Den första etappen av Harlösabanan byggdes 2006 och består av 82 lägenheter. En andra etapp med ytterligare tre hus och 89 lägenheter, stod klar 2010. Området har fått sitt namn från Harlösabanan, där tågen från början av nittonhundratalet gick från Lunds södra station till bland annat Södra Sandby och Harlösa.

De sex husen ligger grupperade kring två innergårdar med öppning mot norr. Under innergårdarna finns garage med totalt 75 p-platser. Lägenheterna präglas av hög kvalitet i materialvalet. Stora fönster och 2,60 meters takhöjd skapar ljus och rymd. Lägenheterna på bottenplan har uteplats medan övriga lägenheter har balkong eller takterrass.

Harlösabanan ligger intill Karhögstorgs stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsbutik och restaurang.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Harlösabanan, etapp 1
Adress: Södra vägen 7 K-S
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2006
Arkitekt: Vlade Naumovski Plan/Byggnadskonst i Lund
Antal lägenheter: 82
Våningar: 5-6 samt ett envåningshus
Hiss: Ja
Förråd: I källaren
Parkering: Varmgarage som nås via hiss
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Ja, i källaren
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Karhögstorg 10 C
Envåningshus med balkonger i Harlösabanan
Områdeskarta Harlösabanan