Tvåvåningshus i Långskeppet med promenadväg framför huset
Kartbild för: Långskeppet

Långskeppet

Långskeppet. Centralt i området finns en lekplats, och i närheten finns även en större, kommunal lekplats. Lägenheterna värms upp genom återvunnen värme från luften vilket sänker kostnaderna för värme och varmvatten.

Alla lägenheterna i området har generös rumshöjd, 2,6 meter på bottenvåningen och upp till 3,4 meter på ovanvåningen. Lägenheterna i på bottenplan har häckomgärdad tomt, övriga lägenheter har balkong.

De 64 lägenheterna är byggda 2007 med Christer Blomqvist som arkitekt.

Åtta lägenheter är fyrarummare i två plan och ligger i parhus. Övriga lägenheter ligger i tvåplans flerfamiljshus. Lägenheterna på ovanvåningen har entré via utvändig trappa. Mellan husen löper smala gångstråk.

Linero och Mårtens Fälad

Linero genomgår nu en förnyelse, som blir ett lyft för hela den östra delen av Lund. Linero torg rustas upp rejält och får ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet är att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och på Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Linero
Bostadsområde: Långskeppet
Adress: Ringhornegränden 2-72 (jämna nr)
Hustyp: Radhus och flerfamiljshus (två våningar)
Färdigställt/ombyggt år: 2007
Arkitekt: Christer Blomqvist, WSP Arkitektur
Antal lägenheter: 64
Våningar: Åtta lägenheter är fyrarummare i två plan och ligger i parhus. Övriga lägenheter ligger i tvåplans flerfamiljshus. Lägenheterna på ovanvåningen har entré via utvändig trappa.
Hiss: Nej
Förråd: Alla lägenheter har ett kallförråd som är placerat intill lägenheten.
Parkering: P-platser i garage och utomhus finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se. Till fyrarumslägenheterna ingår ett garage som ligger i anslutning till lägenheten.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, på Valdemars väg.
Områdeskontor: Kollegievägen 205
Tvåplans lägenheter i parhus i Långskeppet
Områdeskarta Långskeppet