Bildfilen heter:

Så får du det svalare i din lägenhet

Under sommartid brukar vi få många frågor från våra hyresgäster om hur jag kan få det svalare i lägenheten. Under intensiva värmeböljor är det inte mycket som råder bot på att det även blir varmt inomhus. Vi har samlat några tips på vad du kan göra för att sänka temperaturen inomhus och få ett bättre inomhusklimat.

Stäng ute solen och värmen

Genom att dra ner persienner och dra för gardiner under dagen stänger du ute sol och värme. När luften ute är varmare än luften inne och solen ligger på bör du också se till att stänga alla fönster.

Vädra på kvällen och natten

När temperaturen sjunker och luften ute är svalare än den är inne är det bra att öppna fönstren för att få in svalare luft i lägenheten. Ordna korsdrag genom att öppna fönster i två rum så luften kan röra sig mellan.

Stäng av apparater

Dator, TV och andra elektriska apparater utstrålar värme. Stäng därför av dem när de inte används och låt dem inte stå i stand-by-läge.

Duscha och drick

För att hålla dig själv sval är det bra att duscha. Tänk också på att dricka mycket vätska, även om du inte är törstig. Kroppen blir lättare uttorkad när det är varmt ute. Fyll kylen med vattenflaskor i förväg.