Hej Elin Östenson, praktikant på LKF hösten 2020

Möt Elin – praktikant under en pandemi

Vi på LKF vill inte ställa in – vi anpassar oss och ställer om! Därför har vi nu under hösten och till våren fortsatt att ta emot praktikanter. Men såklart har vi sett till att detta görs på ett säkert och lite annorlunda sätt än vanligt.

Elin studerar HR och praktiserar på LKF

Elin Östenson är inne på sin tredje vecka som praktikant hos oss på LKF. Hon läser till vardags masterutbildning inom personal- och arbetsfrågor på Lunds universitet. Som stolt Lundabo hade hon siktet inställt på LKF, och var välbekant med företaget. Men även intresset av att lära sig mer om fastighetsbranschen, som är och skapar människors hem, lockade henne till att söka sin praktikplats.

-       Det är flera av mina kursare som har haft svårt med att hitta praktik, många företag har valt att inte ta emot någon student i år då läget är som det är. Så jag blev extra glad när LKF sa att jag fortfarande var välkommen, säger Elin.

Anpassar praktiken till rådande riktlinjer

Att minska smittspridningen har varit en viktig fråga för LKF. Därför har Elin fått möjlighet att arbeta hemifrån, vilket praktikanter annars tidigare inte gjort. Genom att använda olika digitala verktyg har hon fortfarande kunnat vara med på de flesta av HRs aktiviteter, diskussioner och har lärt känna olika delar av organisationen via sin dator.

-       Att kunna arbeta hemifrån har sina fördelar, det gör arbetsdagen mer flexibel och ibland även mer effektiv då de ”naturliga störningarna” inte finns där, till skillnad från när jag sitter på kontoret. Men det är också just också att bli avbruten ibland som jag faktiskt kan sakna under mina hemma-dagar. Det sker inte lika naturligt via en skärm, berättar Elin.

Även om Elin själv inte alltid är på kontoret så har hon dagliga avstämningar med sin handledare och andra kollegor.

-       Att praktisera under en pandemi har sina utmaningar med att lära känna organisationen utöver de som jag jobbar nära. Men med den vetskapen ska jag försöka hitta på något kreativt och annorlunda sätt för att fortsätta att nätverka, det är ju trots allt relationer som jag är intresserad av, avslutar Elin med ett leende.